Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Pustulosis palmoplantaris

123468

Kommentarer

 • Indstillinger
  Du skal være så velkommen til at skrive til mig, du har helt ret det er vigtigt at have nogen at tale med om sin PPP der er så mange ting som andre og familien bare ikke forstår eller kan sætte sig ind i. Vi tales ved
  Gitte
 • Indstillinger
  Hej seier66
  Har sendt dig en mail fornogle dage siden. Da jeg ikke har hørt fra dig,kan jeg blive i tvivl, om jeg har kludret i det,da jeg sendte den.
  Mange hilsner fra Gitte
 • Indstillinger
  I dag har jeg lige gjort en opdagelse i forbindelse med den tørre hud, som vi får, når vi ikke hele tiden holder huden fugtig... Jeg skar toppen af en avokado og gned de tørre områder med det. ( tænkte at der jo er olie i og sikkert er lige så godt som cremen )..... Det er RIGTIG godt..huden bliver blød af det og det holder længe.
  Ved godt at det er individuelt, hvad der virker på hvem, men prøv det, næste gang den står på avokado. ( staves det egentlig sådan )?
  Hilsen
  Dorthe
 • Indstillinger
  Hej alle. Tak for gode råd. Har haft pustler under fødderne og omkring hælene i 17 år. Er 64 år. Har prøvet alt - og jo mere de er pakket ind med cremer, kunstig hud og zinkgazer, jo værre bliver det. Mest kedeligt om sommeren, da det afskærer mig fra at bade og gå i sandaler - når jeg har været på stranden, udtørrer huden så hurtigt, at jeg ikke kan GÅ hjem - fødderne hæver og revner. Også mine tånegle (på den ene fod) er meget plaget af det, der er pustler helt ude på tæerne og neglene vokser lodret og det er grimt og ulækkert og folk tror, man har pest. Er storforbruger af kanyler (de lyserøde) da det hjælper at stikke hul på pustlerne og presse væsken ud. De perioder, hvor fødderne er revnet (ca 2 gange om ugen), tager jeg våde bomuldssokker på i seng, det hjælper godt på nattesøvnen. Har også fået at vide, at det er psykisk og at det ikke kan helbredes. Men prøv de våde sokker, det lindrer. Mvh Mife :o) p.s. vil nu prøve avokadoen og massage
 • Indstillinger
  Hej
  Jeg har for nylig fået konstateret PPP, og har med stor interesse læst jeres indlæg.
  Men jeg kunne godt tænke mig at vide hvad I gør ved de skorper som kommer under fødderne? Jeg har læst et sted at man skal fjerne dem, men hvordan? Dem jeg har er meget tyk, og ikke lige til at få væk. Har også meget hård hud på hælene, men jeg ved ikke om jeg må bruge en skraber til at fjerne den når jeg har PPP?
  Håber der er nogle af jer som kan hjælpe:-)
  Mvh Astrid
 • Indstillinger
  Hej Astrid.
  Hos mig klør fødderne afsindigt flere gange om dagen, og skorperne går løs, når jeg går klør igen og kan nemt pilles af. Jeg ved ikke om det gør nogen forskel, at jeg prikker hul på pustlerne først. Har du hård hud under hælen eller omkring hælen? Jeg ville nok gå til en fodterapeut for at få den hårde hud væk under hælen - jeg ville være bange for at file mig til blods, hvis jeg selv skulle gøre det. Hvis du får recept-creme, kan huden godt blive tynd og revne, så kan du bruge COSBORG hælecreme (fra matas) - den er god til sprukken hud. Er i øvrigt holdt op med at bruge recept-cremer, det dur alligevel ikke og så er det skadeligt. Du har vel også fået at vide, at det er uhelbredeligt ?!
  mvh Mife
 • Indstillinger
  God morgen Mife
  Jeg klør også under fødderne, men ikke så meget at skorperne falder af.
  Og selv om jeg tager fodbad hver anden dag, kan jeg heller ikke få dem ordentlig væk:-( Den hårde hud på hælene sidder mest rundt om hælene, og har smurt mig med creme mod hård hud fra Scholl..... Så det bliver nok fodterapeuten jeg skal opsøge.
  Min egen læge har sat mig i behandling med Daivobet, og indtil videre har den ikke hjulpet ret meget. Men jeg startet først med den den 22.8.
  Af min egen læge har jeg ikke fået at vide det er uhelbredelig, det har jeg selv fundet ud af bl.a via debatten her. Mit indtryk hos lægen, er at han ikke ved ret meget om sygdommen. Det var først ved andet besøg hos lægen, jeg fik fat i navnet på sygdommen, og har derefter googlet mig frem til en del info. F.eks. var det i debatten her at jeg fandt ud af at der er noget som hedder Compeed plaster(havde aldrig hørt om dem), og det har hjulpet mig utrolig meget efter jeg begyndte at bruge dem der hvor huden revner. Skal til hudspecialist i november, så er spændt på hvad han har at tilbyde af hjælp.
  Mvh Astrid
 • Indstillinger
  Hej Mife og alle andre.

  Jeg fik selv konstateret pustulosis palmoplantaris for 1 år siden.
  Har forsøgt 10 forskellige cremer, uden det store resultat. For 1 måned siden
  begyndte igen jeg på en ny creme som hedder protopic. Det har hjulpet mig fra første dag. Jeg har ikke haft udbrud hverken på hænder eller fødder af betydning. Jeg smører flere gange dagligt med decubal creme. Jeg håber at
  protopic cremen var den som hjalp mig, måske kan denne creme også hjælpe andre.
  Hilsen Karin
 • Indstillinger
  Hej....

  Af en eller anden grund, er det kun min den ene fod der er angrebet, med en 5.kr. Stor plet under foden, samt en ret stor del af hælen, på siderne af hælen, hvor det er ret umuligt at få de gode plastre til at sidde fast.
  Jeg har ikke de de der betændte knopper, så jeg er på den vis heldig...endnu.
  ( har haft sygdemmen i godt et lille års tid ) jeg bruger ikke de cremer, som lægen udskriver, for det hjælper heller ikke hos mig, så jeg forsøger mig frem, med alt mulig fed creme.

  Med hensyn til den hårde hud, som ikke sådan lige er til at få opløst, da bruger jeg simpelthen en fodfil, for at få det værste af..... Nogen gange flækker det også af sig selv og er da nemt at rive af..... Hvorved man så godt kan få meget tynd hud der, eller næsten ingen.... Og det er jo ømt - men så hjælper det utrolig godt at lægge et kæmpelag creme på, og udenom noget husholdninsfilm og en sok, der kan holde det på plads og så sove med det om natten. Næste morgen ser det så fint så fint ud..... I nogle timer i hvertfald. Fodbade med saltvand, er også fint. Men jeg er nu bevidst om at det jo ikke er eksem, som sådan, men et symptom på noget andet. Formodentlig producerer vi for meget af et eller andet, som så giver sig udslag i dette hudproblem.
  Dorthe
 • Indstillinger
  Hej igen

  Jeg vil lige fortælle at siden sidst jeg skrev her, så har jeg været hos en fodterapeut. Det var begrænset hvad de kunne hjælpe mig med, men de anbefalte mig at købe et par sokker jeg kunne sove med om natten. De hedder "Gelsmart skin care sokker", og dem kan jeg virkelig anbefale andre at prøve. Nu har jeg sovet med dem i 3 nætter, og mine fødder er som født på ny:-) Nu kan jeg stå op om morgen, helt uden tør og smertende hud som revnet og blødte. Og jeg har heller ingen hård hud tilbage, og hudflagerne er næsten også væk nu.I tillæg smører jeg også med en creme fra Gehwol 2 ganger daglig. Når jeg har oplevet så god bedring ila af 3 dage, håber jeg virkelig at nogle af jer andre kan få glæde af sokkerne:-)
Log in eller Registrér for at kommentere.