Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Pustulosis palmoplantaris

Jeg har fået Pustulosis Palmoplantaris på hænder og fødder, har igår været til hudlægen og startet på salve behandlingen.

Efter denne sygdom har jeg fået ondt i ryg (lænden) især om natten (før aldrig vrøvl med ryg) spurgte så hudlægen om dette evt. kunne hænge sammen med mit udbud af Pustulosis Palmoplantaris, dette aviste han dog.

Men syntes det er mærkelig at rygsmerterne aftager/kommer i takt med bedring/opblussen af Pustulosis Palmoplantaris.

Vil så hører om andre har oplevet det samme?

Vh.manami1
«1345678

Kommentarer

 • Indstillinger
  Jeg har selv pustuløs psoriasis som er blevet meget slemt de sidste par år (haft det siden jeg var 15-16år og er 30 nu) - primært under fødderne og op mod anklerne.
  Jeg kan dog ikke nikke genkendende til rygproblemer eller smerter andre steder. Ikke hvad jeg lige har lagt mærke til, men min pso er generelt slem hele tiden. Jeg har kun korte perioder med ro :(
 • Indstillinger
  Jeg ville gætte på at det kunne være psoriasis-artrit (gigt). Det er meget almindeligt at det kommer i ryggen (lænden), fingre og større led. Jeg har det selv i knæene, og har til tider også kunne mærke det i lænden, men har kunne holde det væk med almindelig styrketræning af ryggen.
  Om det har været gigten, eller bare dårlig siddestilling ved jeg naturligvis ikke, men det er i hvert fald ingen skade til.
 • Indstillinger
  Har for nylig fået konstateret P.P.P. og vil gerne vide om er er nogen, der som jeg ,har fået betændelse under neglene .
  Neglene ( indtil videre 3 negle), er meget ømme og der er gult pus under dem.
  Lægen mener ikke der er betændelse, men blot sterilt pus ??!!
  Der er podet og venter svar. Problemert er at jeg arbejder i køkken og selvfølgelig ikke vil udsætte mine gæster for smitte via maden.
  Jeg arbejder med handsker, men er ikke sikker på det er forsvarligt.
 • Indstillinger
  Fik at vide af hudlægen at det var den eneste hudsygdom der kunne forårsages/ påvises af rygning.
  Jeg er selv ryger og må nu virkelig til at stoppe.
  Er der nogen af jer der har fået denne besked??
  Hvis I ikke er rygere er dette jo ligegyldigt.
  Ligeså undrer det mig at jeg først får det nu...er lige fyldt 50 og har røget siden jeg var 14 år.
  Har taget kunstig sol - ved godt det er MEGET skadelig også- de sidste 25 år og for ca 3 måneder siden gad jeg bare ikke mere og stoppede fuldstændig.
  Siden har jeg fået P.P.P.
  Gad vide om der er nogen stråler i solariet der kan sammenlignes med de såkaldte Bucki stråler man får for denne lidelse???
  Nogen der ved det??
 • Indstillinger
  Hej,

  Jeg er ryger, og har Psoriasis (hvilken form det er, ved jeg så ikke). Jeg har haft det siden jeg var 12 (er i dag 21), jeg har aldrig hørt nogen (hverken læger eller andre med psoriasis) sige at det kommer af rygning, eller at det kan blive værre af det.
 • Indstillinger
  Hej!
  bliver nødt til at spørge dig om du ryger................det gør jeg altså selv, så det er ikke noget med en løftet pegefinger :-)
 • Indstillinger
  Jeg fik i eftersommeren 2009 stillet diagnosen Pustulosis palmoplantaris. Fik at vide, at det kunne være arveligt, hvilket stemmer overens med at min far og min storebror har lidt af samme sygdom. Jeg har siden diagnosen været under behandling med diverse steroidsalver, tabletter samt med dupo-stråler. Intet har indtil videre hjulpet. Nu er jeg påbegyndt ny behandling med ny salve og UVB stråler, og jeg håber virkelig, at det vil kunne gøre en forskel. Jeg synes, at PPP er en meget smertefuld lidelse. Det gør ondt at gå på fødderne og at skulle gribe om noget med hænderne, så hverdagen er pludselig blevet vanskelig at overskue. Ingen af de tre hudspecialister (én af dem i Asien) jeg har konsulteret har fortalt mig, at rygning kunne være årsag til sygdommen. Jeg ryger desværre selv, men min bror som aldrig har røget, har altså også været angrebet af lidelsen. Han er heldigvis på mærkværdig vis sluppet af med den, og det håber jeg også at kunne en skønne dag.
  God bedring til mine lidelsesfæller!
 • Indstillinger
  Jeg fik konstateret p.p.p. i oktober måned 2009. Fik lys og binyrebarksalve hos hudlæge og var der 3 gange med 1 måneds mellemrum.
  Efter julen 2009 fik jeg det meget værre og er nu startet med Neotigason. (cellegift) Har endnu ikke mærket nogen bedring snarere tværtimod. Tror det er meget stressbetonet:-(
  Blev sygemeldt med stress i juni måned 2009 og er startet på fuld tid igen fra 1 dec.09.. Har aldrig nogensinde haft denne lidelse før og kender heller ikke til det fra min familie.
  Min stress er desværre ved at vende tilbage og derfor er jeg ret sikker på det er årsagen til den opblussende P.P.P.
 • Indstillinger
  Hej Årgang 42:-)
  Ville lige høre hvordan det går med din ppp.
  Har du haft noget effekt af dine behandlinger og i så fald hvilke behandlinger?? Har du også betændelse under dine negle eller er de stadig normale??
  Jeg får jo Neotigason og da jeg forleden aften sad og nærlæste bivirkningerne,opdagede jeg til min skræk at nogen af bivirkningerne er de samme som jeg får medicinen for!! Forvirret??
  Jo der står at man bl.a. kan få betændelse under neglene og at huden på håndflader og fodsåler kan skalle af. Det er faktisk de to ting jeg er mest plaget af og får medicinen for og SÅ blev jeg da godt nok forvirret på et højere plan!!
  Nogen der har prøvet det samme??
 • Indstillinger
  Jeg fik konstateret PPP i februar i år. Det har været et helvede med smerter lige siden jeg fik det. Jeg har røget i mange år, dog med en pause på 3-4 år. Begyndte så at ryge igen sidste år, og da der var gået 7 måneder startede det. Mit har primært været på hænder og fødder, men det har mest været mine hænder som har været slemme.
  Jeg har kunne læse mig frem til at der er nogle som har haft succes ved at stoppe med at ryge. Det råd har jeg så fulgt, og har været ikke-ryger i to uger nu. Mine hænder og fødder er stort se som de var inden jeg fik lidelsen! Jeg har også kunne se på min hud at den blev pænere/værre alt efter hvor meget jeg røg. Håber virkelig inderligt at det er forsvundet for altid. Ellers ved jeg virkelig ikke hvad jeg kan gøre. Der er intet der har virket bare en smule på mig, udover at holde op med at ryge.
  Jeg håber at nogen vil kunne have glæde af samme råd.
Log in eller Registrér for at kommentere.