Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Knækbrød - hvor sundt er det?

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Lotte

    Det var nogen gode ideer du kom med der - både din salat + a38 det vil jeg prøve og så det med rejer og æg. Jeg tænkte "hvorfor spiser jeg ikke det"? det kan jeg jo rigtig godt li. Mærkeligt at min fantasi er så begrænset når det kommer til salat eller mad? Så rigtig god inspiration!

    Idag var jeg ude og gå ca 7 km har desværre ingen skridttæller. Det er vigtigt for mig at få frisk luft og at gå - imorgen skal jeg til det her stavgang og skal da lige huske at tage plaster på den fodjeg skadede sidst.

    Det betyder noget for mig at forsøge at få gang i noget "sport" for som sagt jeg har jo aldrig været en sportspige. Og så har jeg bil osv det er nok også med til at man ikke får bevæget sig så meget.

    Alle er velkommen i det her "vi holder øje med hinanden og gir gode råd støtte og ideer " ...gad vide hvor meget jeg skal gå for at tabe mig? Min søn siger at samlede jeg ex min hang til hmm chokolademarcipan til én dag om ugen tror han jeg ville tabe mig. som sagt jeg vil ikke være mager - det syns jeg ikke er pænt - jeg vil bare ikke have mave for det er da slet ikke pænt.
    Og så ønsker jeg at blive mere aktiv! Heldigt at jeg er vild med naturen.
    Maj
  • Indstillinger
    Hej Maj,

    Jeg grinede lidt af den med, at du desværre ikke har nogen skridttæller. Hvad skal du da med sådan en?

    Jeg tror da ikke du er typen, men rigitigt mange tror, at de ikke kan dyrke motion, hvis ikke de har det helt rigtige udstyr. Noget ordentligt fodtøj er vigtig, men ellers....

    Jeg mener, hvis du plejer at gå i 15 minutter, så skal du da nok gå i 30 minutter og så fremdeles. Jeg fastholder, at hvis man vil tabe sig, så skal man se på, hvad man selv både gør af motion og hvad man selv spiser, og så gøre noget ud fra det.

    Det er da rigtigt nok, hvis du plejer at spise 10 stykker chokolade og så skærer det ned til fem, så er der allerede noget hentet der, bortset fra, at du så skal være opmærksom på, at du ikke udskifter de fem stykker med noget andet lige så fedt. Min påstand er i hvert fald, at hvis man dyrker lidt mere motion end hvad man plejer, hvis man ændrer måske bare lidt på sin kost - altså skærer ned på det fede og op på grøntsager, så er man allerede på rette vej.

    Man siger jo, at det sundeste vægttab er ca. ½ kilo om ugen, men de første ryger lidt hurtigere end de sidste.
  • Indstillinger
    Hej Lotte,

    Idag var jeg ude og gå stavgang (skønt det er nogen nisser ..men de er søde) så gik 6,8 km =1,5 time 6800 skridt men det var jo ikke nok så jeg var jeg såmænd ude og cykle da jeg kom hjem.

    Så det blev vist til 15000 skridt idag...forhåbenligt.

    Jeg har en last - det er cacaomælk - som jeg søger at skære ned til et glas om dagen.

    Så har jeg så være ned og købe rejer idag ...for den salat du skrev var godt..har da set den før men har aldrig lavet den. Men nu laver jeg æg tun salat og rejer osv ...

    Hvis og såfremt jeg kan gøre det her hver dag...så vil jeg tabe mig...
    men ok hver dag blir det nok ikke


    Ma
  • Indstillinger
    Har læst at knækbrød har et ret højt glykemisk indeks som er på højde med sukker. Og der for ikke er optimal hvis man ikke bruger pålæg eller anden protein kilde.
  • Indstillinger
    knæk brød er ikke bare knæk brød ---nej man skal sig godt for og sætte sig ind i hvad det indeholder
    der er knækbrød der er nærmest som kage ----men der er også sundt knækbrød --som er groft og uden sukker --det mætter godt og mætter mer end rugbrød -ved mindre kalorier
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 13 februar, 2010, 01:17
    Jeg har ikke prøvet kuren selv, men jeg har set resultatet af den. En ung bekendt var blevet meget for tyk. Hun tog Atkinskuren. Hun tabte sig, blev flot slank. Spiste bacon og spejlæg som morgenmad. Kiloene raslede af hende.

    Det er vist ikke en kur, der må holdes i længere tid. Og det gjorde hun heller ikke.


    Netdoktor skriver i en artikel, at kuren indebærer man ikke spiser grønt.
    Jeg ved ikke om det er en misforstået kur min bekendt gennemførte, for hun måtte spise fedt, kød og grøntsager, alt hvad hun kunne og hun tabte sig.
  • Indstillinger
    Når kulhudrater opvarmes, dannes et temmelig sundhedsskadeligt stof kaldet akrylamid. Dette stof skulle være blandt de største skurke mht. at forårsage kræft. Jo mere opvarmning, jo mere akrylamid. Derfor er noget der gennembagt, så det bliver knastørt hele vejen igennem, ikke anbefalelsesværdigt. Særlig slemt er chips, småkager, pommes frites, kiks og nok også knækbrød. (Brødristere bør skrottes). Der var en artikel om dette i et af de seneste numre af "Mit Helbred".

    Vegetabilske fødevarer er bedst at spise rå. Jo mere de opvarmes, jo mere sundhedsskadelige bliver de som regel. Den nye bog "Raw Food" af Jens Casupei og Vibeke Kaupert giver god inspiration, hvis man vil igang med raw food.
  • Indstillinger
    Knækbrød har et meget højt glykemisk index hvilket betyder at blodsukkeret reagere næsten som sukker hvilket ikke er hensigtmæssigt hvis du prøver at holde vægten. Selv om der er fiber i knækbrød ville jeg nok vælge fiberkost eller husk som fiber kilde. Og det er naturligvis også vigtig at få proteiner som f.eks. Protein Shot fra Johnny Reb som kun har få kalorier.
Log in eller Registrér for at kommentere.