Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Klump i halsen trykken for brystet

13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej.
    Jeg har nøjagtig de samme symptomer, jeg skal rømme mig rigtig mange gange om dagen for at få den klump slim væk. Har i øvrigt angst som jeg er i psykologisk behandling for da jeg ikke vil spise "lykkepiller" .
    Men jeg har den trælse trykken for bryst og klump fornemmelse i halsen. Der er aldrig noget lige når jeg vågner, det kommer først op af dagen. Men det øverste af ryg og bryst/hals er meget ømt. ( især ved massage) Desuden har jeg en underlig kildende fornemmelse i halsen der kommer og går. Meget belastende.
    Jeg har gået og hostet i 3½ md og er nu igang med noget udredning for astma.
    Puste tests og røntgen af lunger har heldigvis ikke vist noget, ej heller prik test for allergi.
    Tror ikke det er astma men man kan selvfølgelig aldrig vide, men har hverken åndenød eller noget andet. Kan også få min puls rigtig høj under træning uden at puste ret meget.
    Jeg har ligesom en klat slim i halsen jeg skal tvinge op med rømmen men har besluttet mig for at hoste den op i stedet for. Så går den væk kortvarigt men kommer som regel igen :(
    Har nogengange hvis der er meget slim en lidt rallende lyd i halsen, men tror måske det er på grund af det slim man danner.
    Hals lægen kunne ikke se noget, men har bestilt en ny tid til undersøgelse af strube/refluks. Har dog ingen andre symptomer på refluks end lidt hæshed nu og da som følge af den klat fra halsen. Har fået lavet infektionstest. Ringede til lægen her til morgen og sagde jeg holdte en pause med astma medicinen da jeg var fuldstændig ru i halsen igår og forgårs - det er jeg heldigvis ikke idag. HAr ikke taget det igår. Men rart at høre man ikke er alene i verden.
    Har ikke lyst til at tage en masse astma medicin hvis ikke det er det. Venter på en indkaldelse til lungeklinikken.
    Min psykolog mener der er rigtig mange med angst der føler den her klump fornemmelse i halsen som de prøver at hoste væk og dermed skaber irriterede slimhinder som så danner slim der skal op.
  • Indstillinger
    Og jeg har i øvrigt også det der slim der render bagover fra næsen ned i svælget, flere gange dagligt.
    Træls.
  • Indstillinger
    Tak for svaret, dit indlæg er som taget ud af min egen historie. Helt ens.. Jeg har været meget igennem for idag at nå dertil hvor jeg tror på at der intet alvorligt er galt. Alligevel har man vel en slags behov for forklaringer og råd til at komme videre. Idag anerkender jeg at det virkelig er muligt at det "KUN" er angst, nervøsitet og stress = muskelspændinger. Det har altid lydt logisk for mig, men alligevel har jeg inderst ikke troet på det...for jeg kunne jo selv mærke at der "var noget rigtigt galt".. Og det starter altid FØR jeg bliver nervøs... For jeg er da ikke nerøs og ikke angst.. FØR jeg føler kvælning eller slim eller vejrtrækningsbevær.. Krop og sind er en finurlig størrelse.

    Det er godt at du er i udredning.. Min historie har lært mig at man ofte mistolkes og får en astmadiagnose...uden at det vitterligt er astma. Det er altid svært med sygdom man ikke kan måle
  • Indstillinger
    Ja det er svært. Men træls at fylde sig med en masse medicin der ikke er nødvendigt.
    Har du også haft sådan en kriller i halsen. ?
    Psyken er en mærkelig størrelse. Tror umiddelbart vores forløb minder meget om hinanden :)
    Jeg synes bare det er svært at tilbageholde den rømmetrang. Nogle dage går det fint, men andre dage starter det om morgenen og varer det meste af dagen, nogen dage hele dagen.

    Vil lige spørge dig... Føler du nogengange også at du er nødt til at hoste igennem. Når jeg får det sådan begynder det med at jeg føler der sidder noget som irriterer i halsen. Så skal det lige hostes igang og så løsner det sig og så kan jeg hoste i ca 5 minutter hvor jeg hoster slim op.
    Ikke non stop, men føler ihvertfald jeg skal hoste endda nogle minutter før jeg ikke føler klumpen mere. Det er meget ubehageligt. Det er ikke sådan at jeg ikke kan få luft, bare at slimen ligesom bobler i min hals.
    Håber du vil svare, jeg er MEGA bekymret da det har varet snart 4 måneder nu. Dog med 3 lette omgange af forkølelse ind imellem.
  • Indstillinger
    Hej.
    Jeg er utrolig lettet over at kunne læse at andre har det samme problem som jeg har. Dog er mine symptomer på den måde at jeg har en følelse af at jeg har noget luft stående i (halsen? maven?) som jeg ikke kan komme af med. Klumpen er der sandelig også og jeg skal rømme mig tit, og føler at der af og til er mere slimdannelse. Har været til kikkertundersøgelse og der er ikke noget.
    I starten kom det ca 3 sammenhængende dage om måneden og nu efter næsten 2 år er der ca. 5 dage om måneden hvor jeg har det godt. Men nu vil jeg se om fysioterapi kan hjælpe mig, for zoneterapi har ikke klaret det.
    Men er der andre der har det problem med en bøvs som man ikke kan komme af med??
  • Indstillinger
    Hej allesammen

    det er tydeligt at vi er mange om samme lidelse. Og jeg er ingen undtagelse. For ca. halvandet år siden fik jeg fra det ene øjeblik til det andet en klump fornemmelse, troede at det var en smertestillende pille jeg ikke havde sunket helt, men nej det var det ikke. Det er nøjagtig samme fornemmelse jeg har som mange af jer andre, dog har jeg ikke vejrtrækningsproblemer eller synkebesvær. Men i den seneste tid har jeg en fornemmelse af at det strammer og smerter i brystkassen og det stråler ud mellem skulderbladene, meget ubehageligt. Jeg bøvser meget, det er som om at der presser sig luft sammen. Samtidig her jeg indimellen en følelse af at det ligesom kilder eller noget presser på en besynderlig, og meget ubehagelig måde imellem bryst og hals. Jeg er undersøgt i hals og svælg med kamera 2 gange for at være sikker på der ikke sidder noget. Har også været til en gastroskopi :(.... der var heller ikke noget at bemærke. Jeg bliver naturligvis meget bekymret og går nu til læge igen..! Halslægen henviste mig til fys, det hjalp detsværre ikke. Har haft mange bekymringer den seneste tid, så måske er det noget psykisk som bliver fremprovokeret. Håber alt det bedste på alles vegne. Jeg har efterhånden vendet mig til klumpfølselsen, men det med brystkassen og alt det unaturlige bøvseri er jeg meget træt af.
  • Indstillinger
    Jeg er i bedring. I skrivende stund er det over en måned siden jeg har haft symptomer. Jeg er begyndt at drikke Molkosan. Et glas to gange dagligt. Dette er godt for så mange ting og det skader ikke. Jeg håber det varer ved. Bare et godt råd, hvis der er andre som kunne have glæde af det.
  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har også lidt af klump i halsen de sidste par måneder efter et par forkølelser. Har været hos lægen og blev sendt til øre - hals - næse specialist
    som kiggede mig i halsen med en slange gennem næsen.
    Jeg blev ret overrasket over at få at vide at mine stemmelæber var blevet "slappe" (nok på grund af alderen - 67 år - og ellers frisk) og fik den besked at jeg skulle nynne ½ times tid daglig??? Det har jeg nu gjort ca. en uge og synes at det har aftaget en del - så det er måske en slags spændinger???
    Men det er da værd at prøve - man bliver også en smule opstemt af"nynneriet".
    God bedring til alle :o))
  • Indstillinger
    Hej allesammen

    Efter endnu et lægebesøg er jeg nu afklaret i min sag, var heldig at komme ind til en læge som efter at jeg havde fortalt alt om mine gener, kunne konstatere at jeg med sikkerhed led af det som hedder Akalasi. Spiserøret kramper, derfor al det bøvseri og trykken for bryst når jeg spiser som beskrevet tidligere, samt klumpfornemmelse i halen. Det kan vare resten af livet, men det kan også være det pludselig forsvinder ligeså hurtigt det kom. Det er også årsagen til at halslægen ikke kunne se noget samt ved gastroskopi. Lægen fortalte samtidig at det ikke er særlig udbredt, og at lægerne meget nemt kan overse dette.
    Mit held var at hun havde arbejdet på en afdeling på hvidore og kendte derfor til Akalasi. Dejligt at tale med en prof som kunne berolige mig.

    Held og lykke derude :)
  • Indstillinger
    Hej alle sammen....
    Jeg har haft et stemmebånds-problem i over 20 år nu. Diverse læger og øre,-næse-, halslæger har fejlbehandlet mig, fordi de ikke vidste hvad de skulle stille op med mig. Alt fra astma medicin til næsespray og allergitabletter, ingenting hjalp. Efterhånden som årene gik måtte jeg dagligt leve med slim i halsen, kvælningsfornemmelser, rømmen, hosten og angsten for at det var noget alvorligt alligevel, som de allesammen havde overset.
    Det blev efterhånden til psykisk problem for mig, så jeg har svært ved at synke i dag. Igennem de 20 år har jeg også fået nogle anfald, hvor stemmebåndene bare lukkede sammen, så jeg ikke kunne få luft. Det varede fra flere sekunder til flere minutter. Jeg havde anfaldene mest om natten, hvor jeg vågnede ved at jeg ikke trak vejret. Så kom vejrtrækningen i gang igen og jeg sov videre. Næste morgen kunne jeg så ikke rigtgt huske, hvad der skete og "glemte" det lidt igen indtil næste anfald. Pludselig kom disse anfald også om dagen, for det meste, når jeg skulle synke væske. Jeg gik helt i panik og min mand troede at jeg havde fået noget i den gale hals, så han trykkede omkring mellemgulvet og så kom vejrtrækningen igang igen. Men der var ikke noget at hoste op og det synes vi var underligt. For to måneder siden fik jeg et meget voldsomt anfald, hvor jeg gik helt i panik! Men anfaldene kom FØR panikanfaldene, så det var ikke psykisk, kunne jeg regne ud og det var min mand også enig i. Jeg opsøgte min læge og han sendte mig videre til en meget dygtig øre,-næse,-halslæge. Han undersøgte mig og min læge havde sendt ham en mail, hvor alle mine symptomer stod i. Efter undersøgelsen med sådan salnge gemmen næsen med kamera på kunne jhan stille en diagnose!!! Jeg har stemmebåndskrampe, som på engelsk hedder:

    VOCAL CORDS DYSFUNCTION eller LARYNX ASTMA.

    Ja, endelig fik jeg svar på min lidelse og det er en utrolig lettelse. Han beroligede mig med at det IKKE er farligt med anfaldene, da vores reflekser sørger for at stemmebåndene åbner sig igen.
    Denne lidelse bliver forvekslet med astma eller psykiske lidelser og angsanfald, men er faktisk også en slags astma ved og omkring stemmebåndene, derfor rømmer man sig og har lidt hæs stemme og konstant slimdannelse.

    Det var en super lang forklaring og jeg kunne skrive meget mere, men jeg tror at det er en overset "sygdom", som rigtig mange går rundt med. Desværre hjælper astma medicin slet ikke, tværtimod, fik jeg at vide og man skal endelig ikke spise afslappende piller eller andet nervemedicin. Den eneste behandling er talepædagog og måske psykolog, så man får angsten ud af krop og ikke mindst sind.

    Jeg håber at jeg kan hjælpe mange med min diagnose og håber at I ikke giver op, for der er hjælp at hente:-))) Hvis I googler det, kan I finde rigtig meget på nettet, mest i udlandet - af en eller anden årsag er de meget længere fremme end i DK.

    KH
    Renate
Log in eller Registrér for at kommentere.