Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

dumme svimmelhed

245

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har lidt af "angst" og svimmelhed gennem mere end 45 år. Jeg er nu 65 år og har lært at leve med det. I sagens natur har jeg gennem årene været alt igennem for på den måde at få svar på hvad som kunne være galt. Flere gange har jeg fået stillet en diagnose med direkte besked om hvad min svimmelhed skyldtes. Jeg blev rigtig glad hver gang, men intet hjalp. Min svimmelhed kan komme, ikke nødvendigvis, i visse situationer f.eks. når man sidder sammen med andre ved et bord på en restaurant. Jeg forstår derimod ikke hvorfor min svimmelhed kan komme som lyn fra en klar himmel. I starten blev jeg enormt nervøs og tænkte meget på hvad andre måtte tænke, hvis jeg skulle falde om. Men jeg er aldrig besvimet. Jeg bliver nødt til at se positivt på det, men hvor er det modbydeligt altid at være mere eller mindre svimmel og utilpas. Det ødelægger trods alt noget livskvalitet, da man på forhånd ved hvilke situationer der kan fremkalde utilpasheden, hvorfor man så siger nej til disse oplevelser. Nemt er det ikke, men jeg er blevet nødsaget til at acceptere min situation.
  • Indstillinger
    Redigeret 24 februar, 2012, 13:13
    Hej Buffalo1,

    Tak for dit søde men som jeg opfatter det lidt negative indlæg/udfald. Det er da helt ok at kalde mig "bedre vidende", det er jeg måske også. Du har selvfølgelig ret til at udtrykke din mening - vi lever i et frit og demokratisk land. Til gengæld har jeg også lov til at udtrykke mig, som jeg gør. Jeg skal nok lade være med at anfægte din angst, som du har levet med i 45 år. Du har lært at leve med den - helt okay.

    Jeg har iøvrigt selv lidt af angst i ca. 16 år af mit liv og i den forbindelse forsøgt mange midler. Jeg har bare i modsætning til dig, ikke villet lære at leve med min angst. Det er nok forskellen. Måske er det også derfor, at jeg idag kan færdes overalt... hvor jeg gerne vil være. Jeg har iøvrigt en professionel uddannelse, inden for systemtisk og kognitiv tænkning. Desuden har jeg læst psykologi på et højre niveau og brugt mange timer på at læse og sætte mig ind i noget lidt svært tilgængeligt stof. Nej jeg er ikke læge, psykolog eller psykiater.. gud ske lov for det... Jeg har bare gået i livets skole og det er for mig godt nok, til at være måske lidt bedre vidende... Tak for dit indlæg... det var pænt af dig.

    Mange hilsner
    Guffer54
  • Indstillinger
    Tak for svaret. Ja, jeg har prøvet og været igennem alt - og mere end det.
    Jeg er også af læger blevet brugt til at forklare andre om mit problem, da jeg
    ifølge læger er god til at fortælle om mine oplevelser med angst og særligt svimmelheden. Læger forstår heller ikke hvordan jeg kan være så positiv og rationel omkring mit problem.
  • Indstillinger
    Hej Buffalo1
    Har lige siddet og læst tråden igennem, og jeg tror det er første gang jeg ser nogen der har det ligesom mig.... Lider også af angst/svimmelhed og har virkelig brug for at tale med nogle som kender til det - man føler sig utrolig alene med sit problem... Det er som om når man taler med læge eller psykolog, så bliver det ikke rigtigt forstået hvor meget det beslaster ens hverdag at man er nærmest svmmel eller ør hele tiden... Det er jo "bare" et symptom på angsten...
    Jeg har fået "lykkepiller" - meget lav dosis i nu snart 18 år - og de virker bare ikke mere.. Min læge og en overlæge i psykiatri jeg har talt med, siger, at det er de færreste der kan blive "raske" på så lav en dosis og de vil have, at jeg øger en smule i medicinen. Men nu er det desværre sådan, at jeg har frygtelig angst for læger, medicin, hospitaler osv... det er så angstfremkaldende, at blot tanken får mig til at få det småskidt... Jeg er bange for om jeg får bivirkninger hvis jeg øger dosis - også selvom min krop jo er vant til dette præparat.

    Nå, det blev vist en længere historie her... ville blot sige, at selvom det ikke er rart at andre har det ligesom jeg, så er det rart at vide man ikke er alene...
    Hilsener
    Mulle
  • Indstillinger
    Hej Mulle
    Jeg kan forstå du har haft angst og svimmelhed i mindst 18 år. Min erfaring er, at efter så mange år hjælper det ikke altid at gå til terapi o.lign. da der er gået alt for mange år. Det har under alle omstændigheder ikke kunnet ændre på min situation. Jeg har gennem årene måtte lære at acceptere det, men indrømmer samtidig at jeg ind imellem har søgt læge - og har man en forstående læge er det altid godt at få bekræftet man "intet fejler". Nogen gange er det "måske rigtigt nok sagt" - for man lever jo endnu. Men det er svært, rigtigt svært - og mange forstår det ikke. Jeg har også lært at man ikke skal fortælle sin skavank til alle og enhver, selv om alle siger det er godt at tale om det. Nej, find nogle trofaste og forstående mennesker i familien eller vennekredsen der er gode til at lytte og ikke bagefter taler løst om det til alle.
    Gennem min tid på arbejdsmarkedet lærte jeg også ikke at fortælle om det.
    Tænk hvis man ved en ansættelsessamtale meddelte man havde en "psykisk skavank" - så fik man nok ikke jobbet.
    Jeg skal ikke være den der rådgiver eller foreslår nogen form for medicin.
    Men lige for mig har Alopam 10 mg været de bedste piller mod angst. Jeg tager dem kun efter behov - og max 1 pille i døgnet. Jeg har aldrig gennem årene haft bivirkninger, ej heller hvis der er gået 1 uge mellem jeg tager 1 pille. Tillige har Venlafaxin Orifarm 75mg tidligere hjulpet mig mærkbart.
    Men husk, det kan være forskelligt fra person til person.
    Har du/I brug for at vide mere om mine oplevelser omkring angst så skriv endelig - eller beskriv hvornår i primært oplever den. Hilsen Buffalo1
  • Indstillinger
    Hej igen Buffalo1
    Tusind tak for dit svar - jeg skriver igen i aften, min datter kommer hjem lige om lidt, så der skal hygges :) (hun er lige flyttet hjemmefra)...
    Du får min "livshistorie" så :)
    Hilsener
    Eva
  • Indstillinger
    Redigeret 16 februar, 2012, 10:02
    Hej igen Baffalo1

    Det første gang jeg blander mig i debatten, så jeg har lidt svært ved lige at finde ud af det. Jeg fik svaret dig, som Eva. Men ser nu, at det er Mulle44 som svarede dig. Beklager hilsen Lisbeth

    Helt ok og tak for svaret. Du skriver bare, når du får tid. Jeg tænker altså på, at du godt kan hjælpes. Der skal måske bare helt andre metoder/redskaber til.

    Mange hilsner
    Lisbeth
  • Indstillinger
    hey jeg har været svimmel i 14 dage og min læge siger at det er fordi at jeg har lav blod procent men ved ikke hvad jeg skal gører håber at det er nogen der har et godt råd tak
  • Indstillinger
    Hej du med lav blodprocent. Har din læge ikke skrevet en recept på jerntabletter ?? det forstå jeg altså ikke, hvis han/hun ikke har gjort det.
    Har lægen målt din blodprocent ?

    Hilsen Lisbeth
  • Indstillinger
    tager jern dåber og han har taget mit blod tryk og en masse blod prøver
Log in eller Registrér for at kommentere.