Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Vågen under operation

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Puu ha for en grim oplevelse.....Har først nu læst div. indlæg.

    Jeg har også oplevet at være vågen under operation for 3 år siden, hvor personalet troede jeg var bedøvet og snakkede om mig og hvad der skulle gøres. Kunne mærke at narkosesygeplejersken holdt fast omkring masken og holdt hovedet bagover, og hørte at narkoselægen sagde "hun skal have 3 min mere......m.m.". Jeg forsøgte at sige noget, men kunne ikke bevæge mig. Var meget væmmeligt.
    Senere fandt de ud af, at jeg havde været vågen under starten af operationen.
    Jeg er blevet opereret 3 gange siden og da har jeg haft nogle elektroder på panden (ligesom ved EEG).Dette så de kunne se hvor dybt jeg sov, så jeg ikke igen risikerede at få en så grim oplevelse. Netop fordi det blev taget så alvorligt, har jeg ikke senere været utryg ved narkose.
    Det står også i narkoselægens journal, så de følgende gange, jeg skulle bedøves, behøvede jeg slet ikke fortælle om oplevelsen, for de havde allerede læst det på deres skærm inden næste operation.
    På Herlev, hvor dette foregik, har de vist forsket i noget vedr. det at vågne op under narkosen. I hvert fald blev min oplevelse taget alvorligt og det var jeg meget glad for.
    Kan ikke lige se i dine indlæg om du har bedt om endnu en samtale med narkoselægerne. Har du det?
    Egen læge kan også henvise til psykolog med tilskud ved en sådan oplevelse.
    Håber du får det bedre snart.
    Held og lykke med det hele.
    H.W
  • Indstillinger
    Jeg er blevet opereret 4 gange. De 3 gange vågnede jeg roligt og afslappet op. Men en gang vågnede jeg lige inden de var helt færdige.
    Og det var bestemt ikke sjovt at vågne på den måde, jeg gjorde det. Jeg hører en sige: Sikken et svineri. En anden siger: Vi skal lige have forbinding på.

    Det føltes som om min hjerne, altså inden i hovedet, sad fast i noget, hvor jeg blev trukket fri.
    Jeg kan faktisk ikke beskrive hvor væmmeligt det var. I mange dage efter havde jeg en modbydelig følelse inde i hjernen. Som om noget koldt og klamt sad omkring hjernen.
    Men det er naturligvis slet ikke det samme, som at vågne midt under operationen. Men ubehageligt var det. Og jeg var bange, da jeg næste gang skulle opereres.
    Men da havde jeg en pragtfuld oplevelse, hvor jeg gik ud af min krop. Hvis det er sådan at dø er jeg ikke bange.
Log in eller Registrér for at kommentere.