Hjem Sind og psyke Angst

lyrica

16791112

Kommentarer

 • Hej Anne.

  Sikke en dejlig mail at få, om at der var svaret på mit indlæg. Det er helt okay, du ikke har fået svaret....tænkte du jo også har dit at slås med.

  Jeg er "landet" på 75 mg. morgen og 50 mg. aften. Jeg havde sidst nogle rigtig trælse dage og alt kørte rundt i mit hoved...Lyrica-spøgelset på den ene side af hovedet som sagde, "du kan ikke bare stoppe nu, så skal du trappe langsom ud...og tag nu bare en pille og slå koldt vand i blodet"... Og "fornuften" som slås med angsten på den anden side af hovedet, som sagde "giv det nu en chance, det kunne jo ikke blive værre...og var det et liv du havde?", mens angsten pustede til fornuften og sagde "måske kan du slet ikke tåle dem og bivirkningen med venstre hjerte-tingeling prøver jo at sige i smerter, at det her er rigtig skudt for dig...skynd dig at stoppe mens du stadig er levende"...

  Ja det var nogle rigtig hårde dage, så endnu et opkald til lægen blev det, hun sagde:
  "At jeg skulle holde den dosis jeg havde, at optrapningen ellers var fin, med hver tredje dag, men at jeg nok lige skulle give kroppen ro til at vænne sig til Lyrica, hvilket man sagde tog 14 dage inden man ordentlig kunne sige om det var rette dosis eller ej" ydermere sagde hun, at bare fordi jeg fik lyrica ville jeg stadig mærke angsten, den ville ikke forsvinde som sådan.

  Og nej, den er heller ikke forsvundet. Ved ikke om det betyder at jeg måske skulle prøve 25 mg. aften mere oveni, eller om det er det bedste det bliver på den dosis jeg er på nu?...så tænker igen, hvornår ved jeg om jeg har ramt rigtig dosis?...

  Jeg har været på denne dosis i næsten 2 uger nu, og jeg er ikke som sådan bange for lyrica'en, men det som gør mig bange er den konstante hjertebanken som vækker mig hver morgen...er det sundt tænker jeg...og hvad betyder det?... Nogle gange om natten kan jeg vågne, fordi det gjorde ondt et eller andet sted, og jeg når at tænke:"okay det var ikke godt, nu må jeg høre lægen om det skyldes lyrica'en", men så falder jeg i søvn igen, og når jeg er kommet op og har det okay igen, tænker jeg "jeg bliver nød til at fortsætte...og det gør jeg så". Men der har været 2 dage inden for de sidste 2 uger, hvor modet til at tage dem om aftenen har svigtet Kl. 20.00, det er de dage hvor det har været en dag med ubehagelig svimmelhed, ondt i brystet e.lign. Så der er klokken sneget sig op på næsten 22, for det har taget mig 2 timer at overvinde min frygt/reel tanke? for ved jo godt, at jeg har flere gode timer om dagen nu end før...så noget hjælper de jo alligevel på det hele.

  Havde haft en travl dag hvor jeg faktisk klarede flere ærinder, hundetur mm. som jeg ikke har kunnet i laaaang tid uden at mærke angsten puste mig konstant i øret...ja tror faktisk ikke jeg overhovedet havde klaret sådan en dag. Så stolt var jeg men om aftenen kom muskelsmerterne skyllende ind over mig som en bølge og i 2 dage var jeg næsten ligeså stiv som et bræt og øm over det hele i kroppen. Kunne næsten ikke bøje hovedet ned ad til navlen, så det var ikke så godt. Men tænkte at jeg havde fået 6 gode timer for 2 dages ømhed. Gik som en gammel kone på 80 med gigt i hele kroppen...har du prøvet det?... Mærkeligt fordi det kun er en uge siden og jeg ikke lige var trappet op e. lign.

  Men jeg klarer mine arbejdsdage nu, nogle bedre end andre, men ikke så svært at klare dem som før. Så et eller andet har jeg jo brug for i de piller, ingen tvivl om det. -men igen ved jo ikke om dette er det bedste det kan blive eller om det kunne blive bedre?...

  Har været ved psykologen nu 3 gange, men synes ikke jeg får noget jeg kan bruge, så mine forventninger hertil er jeg begyndt at tænke, måske var for høje...men hun får 2 gange mere og så må jeg se af om jeg synes det er spild eller ej!

  Nå Anne, klokken er mange for mig nu, men glæder mig til at høre fra dig.

  Gisp!!! En lang besked, håber stadig du er vågen....så mange spørgsmål...

  Knus x
 • Hej Haderangst1

  Tusind tak for dit gode lange indlæg, jeg har tænkt på dig så rart lige at få en update.

  Har du overvejet om din hjertebanken skyldes stress?? Jeg mener angst giver mange gange også stress, fordi angst er en stresstilstand eller omvendt, ja det hænger ofte sammen?? Det gør det i alt fald for mig.

  Jeg bare bare mundlam og så imponeret over hvordan du holder ved trods angsten, jeg ved hvor opslidende det er ikke at give efter for angsten.

  Du må da være pavestolt af dig selv!!!!

  Det lyder da rigtig godt hvor du er landet, men selvfølgelig ikke der hvor du ender måske, men godt du tager den tid der skal til før du optrapper mere.

  Du er godt nok meget bevidst ved angstspøgelset og fornuften der kriges og slås om magten der.

  Angsten kan jo være en ven men den bliver så over dreven og voldsom når man alt for længe ikke har lyttet til den, sådan var det for mig, at jeg ikke fik mærket efter i tide og så gik det galt for mig, så kammer angsten over og bliver en kronisk lidelse.

  Nu skal jeg til lægen i næste uge og frygter hun siger jeg skal trappe ned.


  Husk på dine kame med venstre og højre hjernehalvdel i sig selv kan give angsten og angstsymptomer, for det er jo voldsomme ting der sker og det sker vel så tit hver dag, drænende må det være.

  Hold du og ja tænk det kan ikke blive værre, det var ikke et liv du levede før med din angst.

  Kan du slet ikke mærke nogle positive ting ved Lyrica?? Ikke noget der ud kan holde fast i??

  Ikke håbefuld??

  Om du har ramt den rigtige dosis, hm jeg vil sige jeg vidste det da det skete for mig og jeg vidste da jeg ikke var i mål. Jeg har minimalt angst nu og ikke i hverdagen mere.

  Det er hvad du gerne vil leve med af angst for at sige det på en anden måde.

  Du forventer måske hjertebanken og så kommer den??

  Du er jo checket om hjertet er sundt for noget tid siden ikke??

  Som jeg forstår det så duer det slet ikke at man tager dem så ujævnt om aftenen. For mig er en times forskel grænsen, altså med 12 timers mellemrum plus minus 1 time.

  Nej har ikke prøvet som dig at have ondt i kroppen og som om jeg havde gigt i hele kroppen.

  Jeg har det som dig med psykolog. Hende jeg startede op ved en gang var alt for ung og jeg synes slet ikke hun gav mig noget, så nu er jeg skrevet op til en anden ældre psykolog, men jeg ved heller ikke.

  Godt du lige ser det an med to gange til.

  Pas på dig selv

  KH

  anne
 • Godmorgen Anne.

  Så dejligt at høre fra dig igen, smil.... Jeg har haft en god ferie, og nydt at vejret har været godt, for synes det er en lidt svær periode lige for tiden. Så når solen skinner prøver jeg at finde/se at der er nogle ting som er positive, selvom det er svært.

  Jeg er så glad for at vide du er her og du er rigtig god til at finde de beroligende tanker frem, dem som kan dæmpe angsten...mange af de tanker jeg ikke er i stand til at finde....ja det er jo mest dem som til dels er skyld i min angst, for de realistiske tanker findes ikke rigtig i et angstforløb...ANGSTFORLØB...ordet gør at man læner sig op af "forløb" og tænker:"det er jo en tidsbegrænset faktor"....håber også min angst kun er et forløb...

  Noget som du siger er, om hjertebanken muligvis kunne skyldes stress, og der rammer du måske plet...min angst er udløst af stress, perfektionisten som ikke har kunne sige "pyt", men det er utrolig svært at lave om på noget så grundlæggende, især når jeg ikke har det godt med et pyt....tænker tit, betyder følelsen af at have gjort noget ordentligt og tilfredsstillende for en selv ikke i et angstunivers..

  For tænkte over det, og jeg har jo nok stresset min krop noget mere op til påske, grundet arbejde osv. og tænkte også, at det faktisk ikke er hver morgen jeg vågner sådan, så sandsynligheden er nok stor for stressbetinget hjertebanken frem for død af Lyrica. -men kender du det, at nogle gange er det nemt at sige noget men at tro på det er en hel anden historie?... Men i dette tilfælde tænkte jeg meget over det og det lykkes faktisk at tænke "det er stress og intet andet", i hvert fald for nu...Åha de tanker, hvis bare de realistiske havde langvarig effekt.

  Natten efter lykkes det mig at sove uden at vågne med hjertebanken, MEN vågnede op et par gange om natten ved et langt gisp, som om jeg havde glemt at trække vejret, ubehageligt!!!! Så i går da jeg skulle sove, var jeg faktisk lidt bange, for hvad betød det lige?... Men vågnede ikke i nat ved ikke at have fået vejret, men mere for at kunne konstatere at "jeg rent faktisk snart havde klaret natten"... Lyder måske som om jeg har tabt forstanden, men måske det egentlig bare er et godt eksempel på, HVOR magtfuld angsten er og ikke mindst tankerne, vildt!!!

  Nå Anne skal på job nu. Men lige et bette "liv" herfra.

  Ha en rigtig god dag.

  Knus x

  Svarer resten senere....
 • Hej Haderangst

  Tak for din besked.

  Jeg var lige selv ved lægen i går omkring Lyrica, var bange for lægen tog mig af dem, men jeg kan fortsætte pyha, ro på.

  Du har ret humør kan virkelig give et godt boost og at man kan komme lidt i haven og nusse og føle der ingen krav er fra arbejdet og privat.

  Klart du har det som du har de,t for angsten æder sig jo ind på al det der giver overskud og der gør man kan tænke rationelt logisk og træffe de rigtige beslutninger lettere. Alt bliver mudret og forplumret af angsten.

  Super godt set det er et angstforløb. Det bliver bedre og det går måske lidt op og ned men finder du ud af den rigtige dosis medicin så er det jo meget mere trygt og betrykkende.

  Ja absolut kan det med hjertet have noget at gøre med stress, det kan du læse meget om bare kik på netdoktor og stresforeningens hjemmeside.

  Det er jo netop også det reklamerne om stress handler om, det er det med underskud af søvn noget med maven og hjertebanken. a og så en masse psykologiske faktorer.

  Hvordan går det ellers nu??


  Du kan jo godt tro på Lyrica rationelt tankemæssigt men kroppen og de irrationelle tanker og ikke mindst alle dine følelser tager helt over fordi det er dem der har været i fokus og haft magten nu og længe??

  MVH

  Anne
 • Hej Anne.

  Det er SÅ dejligt at have dig på sidelinjen og jeg læser og tygger på hvert et ord du skriver, igen igen tak.

  Ja, har en stresset periode, ja faktisk tror jeg slet ikke den ikke har været stresset de sidste 3 år...jeg er den type som siger...når nu jeg har gjort det og det SÅ slapper jeg af... Men når "det og det" er gjort ja så er der altid noget nyt "det og det"... Jeg vil så mange MANGE ting og kan slet ikke finde ud af at sige stop. Det er vist minværste fjende, jeg har tusind argumenter for at fortsætte og ikke mere en to for at sige stop, for det jeg gerne vil, betyder mere end det jeg burde, hvis du forstår.

  For inderst inde ville en pause fra alt være skønt og måske det eneste rigtige, men samtidig har jeg erfaret at angsten straks begynder at begrænse og æde sig større, hvis jeg eks. har ferie...så at stoppe med alt og bare give mig selv fri til at slappe af, tør jeg ikke.

  Lyrica hjælper bestemt, for jeg kan klare en hel arbejdsdag, men det er ikke uden bivirkninger. Jeg er trappet op på 2x75 mg. iflg. lægen og skal blive på det i en uge-to uger.

  Men har fået en sjov/træls skvulp-følelse i mit venstre bryst som kommer flere gange i timen. Det gør ikke ondt men føles irriterende, ved ikke hvad det er...kvalme og træthed , trykken i brystet on/OFF, præger også mig igen men ligger skylden på optrapningen.

  Er glad for du ikke skulle trappe ud af lyrica'en når det virker så godt på dig....men ville det ikke også være hurtigt?.

  Nå er på job så smutter igen.

  Knus x
 • Hej Haderangst1

  Hvordan har du det??

  Hvordan går det med Lyrica??

  De samme bivirkninger med kvalmen??

  Hvordan går det med skvulpen for brystet??

  Hvad er planen med dem?? Skal du trappes op eller??

  Hvordan går det med din stress??

  Det i sig selv kan jo gøre din angst er meget større og du er handlingslammet og at tankerne farer hid og did uden du kan gøre noget rationelt.

  Det er jo rent faktisk primært på grund af stress jeg har fået Lyrica, har været sygemeldt med stress.

  Åh nej ja det kender jeg man er altid i gang bliver aldrig tilfreds eller synes aldrig man er færdig med noget. Jeg har dog blevet bedre til at lade det ligge, hvad ser der hvis du ikke laver de ting?? Går du i spåner?? Vil de ting være så vigtige at de på ingen måde kan udsættes??

  Hvis du laver lister, så kan du måske lave en omvendt liste, en seddel der er tom og så skriver du på når du har lavet noget, måske kan du så aftale med dig selv du kun laver 2 ting om dagen til hverdag og 8 i weekenden. Jeg har øvet mig i at lade listerne ligge og sige okay hvad sker der så ved det, og nu kan jeg sagtens lade ting ligge men det tog også flere måneder at nå dertil, man skal bare blive ved. Det lærte jeg på den hårde måde med min stress.

  Det er ikke det værd, stressen er så ødelæggende at nej aldrig mere hvis jeg kan udgå det, så hellere bliver mere doven og rode mere osv.

  Jo det er skønt og trygt jeg kan blive på min Lyrica i alt fald et halvt år nu pyha trygt og godt.

  Håber det bedste for dig og at de vil hjælpe dig endnu mere og at bivirkningerne med tiden bliver mindre eller går helt væk.

  Knus

  Anne
 • Hej Haderangst1

  Hvordan går det??

  Tanker

  anne
 • Kære Anne.

  Jeg har sendt dig en million tanker og villet skrive mange gange, men jeg har simpelthen ikke kunne overskue det.

  Faktisk er jeg på ferie lige nu sydpå...en ferie jeg længe har set frem til og ønsket var at den kunne afholdes uden angstens symptomer, men også her er jeg langt mere ramt end håbet...

  Jeg får nu 125 mg. morgen og 100 mg. aften, derudover har min læge udskrevet nogle piller mod hjertekramper, som jeg kan tage, når jeg synes jeg har brug for noget mere til at tage brystsmerterne da angsten stadig er der 24/7.... Dog ikke i så svær grad som dengang jeg startede, men må indrømme jeg havde troet det var langt bedre nu, desværre.

  Men som sagt er jeg på ferie, har ikke villet flyve de sidste 2 år, så det i sig selv var en kæmpe overvindelse, men det gik faktisk meget godt. Men mærkede angsten flere gange...ikke bare brystsmerter men også pludselig ondt mellem skulderbladene, men synes faktisk jeg fik beroliget mig selv okay, men det var ligesom tankerne om at der VIRKELIG er noget galt med hjertet for var sikker på at trykken for brystet kombineret med smerterne ml. skulderbladene overbeviste mig om at jeg nok snart dør af et hjerteanfald...ja lyder sygt, men det er jeg jo også på et eller plan, for er sikker på jeg ikke klarer flyveturen hjem i weekenden. Skrækkeligt at have det så skidt, og dagene lige nu går langsomt, for har smerter i brystet hver dag, ikke konstant, men er bange for hvornår de kommer igen, så du kan nok forstå at det som skulle have været min drømmeferie med familien, er nu blevet mit mareridt, og jeg er ked af det og orker snart ikke mere...

  Jeg er ked af, jeg skriver dette, ville ønske jeg havde været "fraværende" fordi jeg havde travlt med at nyde livet, men sådan er det desværre ikke...
  Så lige nu kære Anne, handler det bare om at jeg kan klare turen hjem, så jeg kan komme til lægen mandag for det her er ikke holdbart overhovedet...

  Tænker også, skal man ikke have tjekket, hvordan lyrica påvirker nyrer og lever mm. vha. blodprøve løbende...tænker jo, kan min krop overhovedet tåle det?...

  Håber du har det godt?

  Mange tanker og knus X
 • Hej Haderangst

  Hvordan har du det??

  Er du stadigvæk på Lyrica??

  Hvordan går det med angsten??

  Jeg synes det er godt du reagerede på reklamen, det her er et debatforum så man kan og må jo skrive hvad man vil, men jeg er overbevist om ingen må reklamere og tjene penge på det. Det er grænseoverskridende, egoistisk og forkasteligt synes jeg uanset hvem det er og uanset om det er en god behandler eller ej.

  Det er spam!!!!

  Jeg er stadigvæk på Lyrice og kan virkelig forundres over så godt det er. Jeg håber jeg kan fortsætte lidt endnu men ved det ikke om jeg skal trappes ned eller ud af det snart.

  Knus

  Anne
 • Redigeret 14 juli, 2015, 13:46
Log in eller Registrér for at kommentere.