Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

lyrica

16781012

Kommentarer

 • Indstillinger
  Jeg blander mig lige i debatten, for mage til en hvis persons indlæg, kan jeg kun sige, hvor er det usmageligt.

  Ja det drejer sig om disse indlæg fra neurocoaching1, der kun er reklame men gudskelov en af de dårlige for vedkommende, og det sidste indlæg fra en tilfreds person, gunti2015, er jo tydeligt fabrikeret til lejligheden.

  Må vi lige være fri for sådanne indlæg, der udnytter i forvejen ulykkelige mennesker.

  Hilsen Sofie
 • Indstillinger
  Hej Sofie

  Nåe ja godt set, vedkommende gunti2015 medte sig ind i netdoktor lige i aftes og lige efter skriver vedkommende, det lugter lidt.

  Jeg håber virkelig at Michael stopper nu da det ingen relevans og ingen interesse har for andre end lige ham og haderangst1, og at haderangst1 måske ikke svarer ham så det kan stoppe nu.

  Gid vi kunne komme tilbage på sporet af den tråd der er herinde.

  Jeg har nu taget Lyrica i knap 7 måneder og vil hører om der er andre der har brugt det i længere tid og i hvor lang tid og om effekten af dem.

  Jeg har jo virkelig gode erfaringer, startede med at få dem mod stress, men jeg har opdaget hvordan jeg altid har lidt mere af generaliseret angst end jeg selv var klar over, men effekten af Lyrica giver godt nok en helt anden hverdag, langt bedre.

  Jeg skal snart til lægen og frygter hun snart siger jeg skal trappe ud af dem.

  Håber så bare jeg kan bruge noget af det gode fra nu til tiden efter.

  På forhånd tak.

  MVH

  Anne
 • Indstillinger
  Jeg synes at debatten efterhånden har bevæget sig for langt fra emnet som jeg har forstået som værende brug af Lyrica og evt. bivirkninger af medicinen.
  Jeg har efter at have haft det dårligt i rigtig mange år haft et næsten tredive årigt forbrug af benzodiasepiner og alkohol, som jeg har fået hjælp til at komme ud af, men det hjalp desværre ikke på min angst.
  For 2 mdr siden fik jeg derfor ordineret Lyrica af min læge Jeg startede med 25 mg morgen og aften og fik det efter 14 dage sat op til 2x50 mg derefter til 2x75 mg og for 14 dage siden til 2x100 mg.
  Sagen er den, at jeg føler den er helt gal. Det er som om min hjerne fungerer anderledes. Jeg husker dårligt. Jeg har ondt i kroppen og angsten og uroen som for en tid var mindsket er kommet tilbage, samtidig er jeg svimmel (hvad jeg har været i hele forløbet). Det er som om jeg er fuld.

  Jeg havde store forhåbninger til medicinen, især fordi den hjalp på min angst i starten og at den ikke som benzodiazepiner skulle skabe afhængighed. Ud over lyrica får jeg 25 mg seroquel om aftenen. Det skal nu ikke lyde som den rene elendighed. Jeg er nemlig begyndt at sove godt, hvilket er en befrielse, efter kun at have sovet max 2 timer i døgnet i flere måneder. Jeg er for nervøs til at køre bil, men vil tro på at det efterhånden fortager sig.
 • Indstillinger
  Hej 1askepot

  Ja debatten kom alt for langt væk fra emnet så træls, men nu er vi på sporet igen.

  Som jeg læser det så har Lyrica virket bedre end nu??

  Den dosis du får er ikke så høj igen, jeg får 225 morgen og 225 aften samtidig med at jeg 45 mg Mirtazapin(antidepressiv medicin) og Oxapax ½ til natten fordi jeg over lang tid har lidt af søvnmangel.

  Grunden til man starter langsomt op og ser hvad der er af bivirkninger er netop fordi der kan være nogle dumme bivirkninger.

  Det med at føle sig svimmel og fuld er yderst almindeligt og jeg har også lidt af det. De andre ting ved jeg ikke, måske er det fordi det skal tage tid at virke helt. Da jeg kom på min rette dosis gik der 2 måneder eller mere før jeg for alvor kunne mærke den gode virkning for alvor og der jeg faldt til ro go troede på det var godt og derefter har jeg haft et dejligt liv. I starten er det jo den der gode virkning fysisk forhåbentlig og man skal bare finde sin rette dosis. Det tog mig over en måned at finde den. Derefter er det jo også alle de der psykiske ting man skal se i øjnene og har overskud til at bearbejde. Jeg tænker or mig har det netop samme virkning som Ben ikke skal stå alene og ved ikke om du går til en psykolog.


  For mig har det lige netop den samme virkning som Benzodiazepinerne men uden afhængigheden fysisk.

  Jeg kan genkende rigtig meget af det du skriver og tænker ud måske skal kontakte lægen og hører om du skal sættes op i dosis.

  Giver det mening?

  knus

  Anne
 • Indstillinger
  Kære Anne

  Tak for dit svar. Det er rigtig godt at høre, hvordan du har haft det med Lyrica.

  Jeg har forsøgt at gøre rigtig meget selv, for at komme videre. Både psykolog, psykiater og mange former for alternativ behandling, herunder minnesotabehandling, som er et selvudviklingsprogram. Jeg har også arbejdet med positiv tænkning, og er ikke i tvivl om, at vore tanker betyder meget for vort velbefindende. Det har hjulpet, men der mangler stadig noget, for at jeg er fri af min angst. Jeg svinger rigtig meget, så meget, at jeg spekulerer på, om jeg måske er manio depressiv?

  Jeg skal have en snak med min læge i morgen om brugen af Lyrica, men den dosis jeg i øjeblikket får nemlig 2x 100 mg i døgnet gør at jeg føler mig fuld på en meget ubehagelig måde. Jeg har fået den dosis i ca 3 uger nu og er lansomt blevet trappet op fra 25 mg.

  I begyndelsen fik jeg desuden 7,5 mg Mirtazapin og 25 mg seroquel om aftenen og havde det ret godt, så godt at jeg droppede Mirtazapin. Jeg har taget Mirtazapin de sidste to aftener og synes allerede i dag at det går bedre bortset fra ovennævnte meget ubehagelige bivirkning.

  Jeg er så træt af al den medisin, men er glad for at have sluppet benzodiasepinerne.

  Jeg synes at det er svært, med den korte tid der er afsat hos en presset praktiserende læge, som uden tvivl forsøger at gøre sit bedste, at få udtrykt hvordan medicinen virker på mig. Jeg ved det jo knapt nok selv. Måske er det bare fordi jeg er for utålmodig.

  De kærligste hilsener
  fra den utåmodige
 • Indstillinger
  Hej 1askepot

  Hvordan har du det??

  Ja du har godt nok prøver rigtig mange ting hold da helt op.

  Klart det hele hænger sammen tænker jeg, men for mit vedkommende har jeg ikke kunne tænke konstruktive tanker hvis ikke jeg havde overskuddet til det, og stressen fik smadret så meget i nit liv så for mig skulle det på plads forst så medicin først.

  Ja vores tanker betyder overordentlig meget for vores velbefindende, men hvad kommer først kognitiv psykologisk arbejde eller medicin???? For mig var der i alt fald først noget medicin til at give mig overskud til alt det andet.

  Den dosis du får på Lyrica fik jeg også en del bivirkninger af men var ganske overrasket over at da jeg gik op blev bivirkningerne ikke større tvært imod, det er sådan nu jeg ingen bivirkninger har ikke hvad jeg ved af.

  Jeg blev bare ved med at kæmpe medicinsk indtil jeg kunne mærke det var den rigtige dosis, men det gav godt nok mange opkald til min læge men jeg ville bare ikke give op det var mit sidste skud i bøssen følte jeg.

  Hvorfor tænker du at du er manio/depressiv kan du sige ja til symptomerne på det??

  Jeg trappede op en gang om ugen og ikke som dig med 3 uger imellem, først får man jo en lille dosis for at lægen kan se hvad man får af bivirkninger og om man kan fortsætte men derefter kan de godt ret hurtigt gå op i dosis, og her er det endda med få dage imellem og ikke som jeg en uge i mellem.

  Den dosis du får af Mirtazapin er også yderst lav jeg får 45 mg. det er væsentlig højere dosis end dig.

  Jeg forstår dig til fulde jeg er også træt af at skulle tage al den medicin, men det gør en verden til forskel for mig, jeg har det gode liv, nu skal jeg så til at lærer at få det selv uden medicin hvis jeg når dertil go ellers er det sådan det er.

  Du kan altid bede om en dobbelttid ved din læge hvis du gerne vil have mere ro og tid det skal de tilbyde og sige ja til.

  Jeg er desværre ikke ude af mine benzodiatapiner men det er gået væsentligt ned og jeg kan klarer meget mere med Lyrica alene.

  MVH

  Anne
 • Indstillinger
  Kære Anne
  Tusind tak for dit svar. Jeg er glad for at høre, det går så godt med dig efter du er begyndt at få Lyrica.

  Jeg er lige kommet hjem efter at have været hos min læge. Vi fik en rigtig god snak og hun foreslog at jeg nu skulle have 2 x 150 mg Lyrica i døgnet og 7,5 mg Mirtazapin + 25 mg Seroquel om aftenen indtil videre. Jeg vil selvfølgelig følge denne plan og så se hvordan det går.

  Grunden til at jeg nævner manio depressiv er at mit stemningsleje svinger så meget. Jeg har i perioder været så depressiv at jeg to gange i mit liv har spist alt for mange piller fordi jeg ikke orkede at leve mere. Det ligger langt tilbage og de tanker har jeg ikke haft i en del år. Nu er det op på hesten og se at komme videre. Jeg har heldigvis et par gode veninder som jeg kan snakke med om rigtig meget, dog ikke medicin fordi de ikke ved noget om det.

  Det er rigtig godt for mig at være i dette forum og høre om andres erfaring med medicin.

  Det er sådan at jeg er bange for at begynde på noget nyt medicin fordi jeg har oplevet hvor svært det er at leve både med og uden benzodiasepiner .


  Det har været mega hårdt at komme ud af benzodiasepinhelvedet. Jeg havde i en lang periode så mange abstinenser og rystede så meget at jeg knapt kunne holde på en gaffel. Jeg kunne ikke have klaret det uden at være i døgnbehandling i 4 mdr i trygge og kærlige omgivelser

  Jeg skal oplyse om at jeg har fået/taget det stads i over tredive år. Jeg giver ikke lægerne skylden for det. Det er mig der har puttet pillerne i munden og jeg føler at det er mit ansvar, men gudskelov har jeg nu været uden dem i 6 måneder og jeg vil aldrig have dem mere

  Jeg skriver om dette for at fortælle at det kan lade sig gøre uanset hvor længe man har taget dem, men det skal ske over en lang periode og med støtte.

  De bedste hilsener med ønsket om en god aften
  fra Mette
 • Indstillinger
  Kære Mette

  Undskyld de sene svar, jeg har haft noget computer bøvl.

  Hvordan går det på den nye dosis af Lyrica?? Det lyder ret fornuftigt også den dosis du får ville jeg mene.

  Jeg er spændt på at hører om den nye cocktail er den rigtige.

  Hvor godt du har nogle gode veninder, men kender godt det at der mangler noget når ikke de ved hvad du står i med medicinen osv.

  Ja med depressionen følger jo også en livslede med, en udmattelse så stor og som gør man ikke synes man magter livet når alt er så smertefuldt og voldsomt sort i sort og man er dybt dybt nede i dynget. Nå men pyha som du skriver man er oppe på hesten igen, men man er jo ikke den samme mere vel?? Noget er forandret for altid??

  For at være manio depressiv skulle du vel også have perioder med højt energiniveau og hvor du mener du kan alt og sætter mange ting i søen osv.?? Har du også det??

  Ja livet med og uden Benzodiatapiner er bare noget specielt. De kan jo med en time efter man har taget dem have det så dejligt og man har det som om alt var i den skønneste orden og behageligt og afslappende, og uden falder man så dybt ned igen og ser verden og sig selv igen med al den angst, depression, stress osv. man har i sig. Jeg er ikke en der som sådan bliver mærkbar sløv af dem, gør du det?? Jo hvis det tages til aften så sover jeg godt på dem, og jeg bruger dem som en støtte til Lyrica til at sove på, ordineret af min læge.

  Hvordan blev du afhængig af dem??

  Hvordan var det at skulle trappe ned af dem?? Jeg mener hvordan kunne du rent fysisk og psykisk komme igennem det indeni dig selv?? Var du ikke ved at give op mange gange hvis du havde været alene var det nok ikke gået eller??

  En rutschetur af rang kunne jeg forestille mig.

  Jeg synes Lyrica har samme effekt som Benzodiatapinerne, men måske en grad mildere og ja uden tilvænningen. Man skal ikke have højere og højere dosis for de virker.

  Det er dybt imponerende du efter 30 år kom i behandling og kom af dem.

  KH

  Anne
 • Indstillinger
  Hej Anne
  Tak for dit svar og undskyld at jeg først svarer dig nu, men jeg har haft så meget at se til.

  Du spørger om hvordan det går med Lyrica. Jeg synes det er lidt svært at svare på. Jeg har jo nu fået 2 x150 mg i døgnet i en periode. Jeg er stadig urolig (angst) når jeg vågner om morgenen og meget svimmel, men uroen aftager allerede efter kort tid hvorimod svimmelheden fortsætter. Men da jeg skal vælge mellem at være deprimeret og angst mod at være svimmel, vælger jeg at være svimmel.

  Jeg savner tit benzoerne fordi jeg har så svært ved at slappe af, men min hjerne skal åbenbart have tid til at finde ud af at fungere uden.

  Jeg får desuden stadigvæk 25 mg seroquel samt 7,5 mg mirtazapin om aftenen og sover uroligt især hver anden nat.

  Jeg fik benzoerne for uro (angst) i sin tid men blev jo ved med at tage dem i 30 år. Det har været umenneskelig hårdt at slippe dem med så mange abstinenser til følge at jeg ikke sov i 3 måneder og ikke kunne holde på kniv og gaffel. men jeg er gudskelov ude af dem nu og har været det i over 1/2 år.

  Jeg synes ikke at Lyrica har samme virkning som benzoer især ikke hvad angår den muskelafslappende effekt. I hvert fald ikke på mig, men jeg tror at det er forskelligt fra menneske til menneske.

  Ha`en rigtig god aften Anne

  Hilsen Mette
 • Indstillinger
  Hej Mette

  Tak for din besked.

  Nej lige for tiden er det heller ikke nok for mig med Lyrica, men ingen tvivl om de har mange gode sider.

  Er der tale om du skal gå op i dosis på Lyrica jeg får jo 2 X 225 mg, og oplevede at bivirkningerne mærkværdigvis blev mindre der, men det er jo ikke det samme som du kan få gavn af det og har samme oplevelse.

  Ja hellere svimmel end uro og angst bestemt. Godt vi kan acceptere bivirkningerne der jo også er.

  Ja måske tager det bare lang tid for dig at få hjernen til at falde til ro eller vænne sig til der ingen benzoer kommer. De har jo været din redning i mange år vel?? Noget du stolede på når intet andet virkede??

  Det er heller ikke en høj dosis du får af Mirtazapin jeg får 45 mg.

  Vildt du kunne stoppe med Benzoerne sikke en viljestyrke wow bravo.

  Pas på dig selv.

  MVH

  Anne
Log in eller Registrér for at kommentere.