Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

forhøjet infektionstal?

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej ville lige høre dig der har skrevet her til sidst om det var den der hedder SR der var for høj hos dig? Jeg har lige fået tager blodprøver og alle mine tal var fine på nær sender sr. Er vildt bekymret, og ved ikke om der er grund til at være bekymret. Er selv meget træt og har muskelømhed tynd mave osv, men lider også lidt af angst. Nogen der kan hjælpe?
  • Indstillinger
    Hej.

    Er der nogen der ved hvad den bedste kur er mod forhøjet infektionstal..? Min bedstefar har brækket hoften og har forhøjet infektionstal og de vil ikke operere ham før tallene er bedre. Har prøvet flere pencillin kurer men infektionen kommer tilbage igen..

    Vh Mette
  • Indstillinger
    Til mette det er vel inde i kroppen der kommer infektion på din bedstefar. Det kan være farligt for ældre mennesker at brække et ben . de har svært ved at blive raske. som yngere mennesker. Din bedstefar skal holde øje med om han har feber. og hele tiden have kontakt til læge eller syghus hvis det bliver slemt. , så lægerne kan give ham medicin mod infektionen. der må være et sted i kroppen der giver infektionen . han må ikke bare lade være at kontakte lægen hvis han får det dårligt. om vitamin piller kan hjælpe på hans imumforsvar at bekæmpe mod sygdommen i hans krop kunne være værd at prøve. at spise hvidløg . er også med til at holde sygdom væk. men om det kan hjælpe her , er kun at forsøge sig frem. håber han bliver rask
  • Indstillinger
    Infektionstal bliver hyppigt nævnt i flæng. Det tal jeg kender bedst og synes siger mest er er C-Reaktivt Protein ( protein i leveren ). Dette tal kan sammenholdt med øvrige symptomer endda sige noget og hvilken sygdom det drejer sig om, altså hvor vi er på skalaen. Når der er blot er let forhøjet så han man ikke nødvendigvis en infektion, men højst sandsynligt en virus lidt forkølelse eller andet stads.
    Tallet er også ofte forhøjet hvis man lige er blevet opereret og det betyder jo ikke at man som sådan er i nogen form for farezone eller har andre sygdomme. De fleste har jo ofte et lidt forhøjet infektionstal f.eks. på grund at sår på kroppen.
    Til gengæld vil det være næsten være umuligt at overse såfremt der er tale om en decideret infektion. Hvor infektionstallet for forkølelse ( en virus ) er på 10-15, og det er ml. 80 og 100 hvis man har lungebetændelse eller meningitis ( og lavere hvis lungebetændelsen skyldes en virus omkring 40, ligesom f.eks influenza tror jeg ). Ved nyre/bækken betændelse er tallet typisk omkring 60. En virus kan jo ikke som sådan behandles med antibiotika, men behandles bedst med varm the og/eller en varm seng afhængig af om man også har høj feber.
    Det eneste jeg vil er at berolige. Der er altså ikke fare for at noget alvorligt bliver overset når lægen måler dette tal. Man kan jo altid bede om at få det målt hvis man er nervøs for om man har en alvorlig infektion, men så skulle man nok hellere finde en anden læge som man har mere tillid til. Det tager 2 min og er meget simpelt at måle tallet så hvis noget peger i den retning vil det nok være det første den praktiserende læge vil gøre. Lægen kender svaret straks og det er ikke noget der først skal sendes ind eller på anden måde igennem en længere analyse. Derefter har man en indikation på hvor galt det står til.

    Til vedkommende der spørger om man kan behandle et forhøjet infektionstal, så kan en tal jo ikke behandles og der er ikke tale om en infektion når det blot er forhøjet, måske virus som betyder minus antibiotika.
    Så det må behandlingen være diverse råd omkring at spise sundt, passe på med alkohol, stoffer og tobak, få rigelig søvn/hvile, holde kroppen i gang, sørge for passende udfordring for hjernen så den også holdes i gang og ellers et rigtig godt grin af og til. En god fest er vel heller ikke af vejen. Gode sociale relationer hvor man bekymrer sig om hinanden. God mentalhygiejne hvor man opsøger den hjælp man har brug for her tænker jeg på psykiske symptomer. Dårlig mental sundhed kan jo også sagtens have indvirkning på infektionstallet - altså indirekte. Vi har en tendens til at opfatte behandling som enten medicin eller operation. Sund mad og frisk luft er jo i den grad også behandling....

    Jeg tror bare at de infektionstal indimellem kan blive en ond cirkel hvor man næsten kan blive syg bare af at bekymre sig fordi lægen har fortalt at tallet er forhøjet. Hvis der var noget rigtig galt ville tallet ikke være forhøjet for så ville det være for højt og der er en kæmpe forskel. En del læger nævner heldigvis kun tallet hvis det er for højt og ikke hvis det blot er forhøjet. Dog kan det give lægen noget viden om at det f.eks. Kan være forkølelse og så er den vel den besked patienten skal have at det handler om forkølelse og patienten har som sådan ikke noget at bruge tallet til, andet end at blive bekymret. De fleste læger kender jo også deres patienter så godt at de har en viden om hvem der kan håndtere den slags informationer og hvem der blot vil blive yderligere bekymret og som vil komme til at bruge uhensigtsmæssigt meget negativ energi blot fordi de har fået denne oplysning.

    Det er både godt og skidt med alle de informationer
  • Indstillinger
    hej... jeg kan sagtens forstår at i ikke har det ret godt. det er heller ikke ret sjovt når man ikke er rask.. jeg har selv gået til læge for ca en mdr siden fordi at jeg er svimmel og ser stjerner og for ryste ture jeg ikk har føling i mine ben eller arme ingen kræfter overhovedet men det er kun i perioder.. så har gået til kontrol ved lægen og i mandags havde jeg feber og var blevet snottet og slim i halsen. ikke noget med det andet at gøre overhovedet. men lægen sende mig afsted på syge sygehuset hvor jeg blev akaut indlagt. de tog utrolig mange blodprøver og tog rynken a mine lunger og undersøgte mig i hpved og i røv. men de eneste de fandt var MEGET forhøjet infektionstal der lå på 150. . dagen efter fik jeg af vide at jeg ik fejlede noget og bare kunne tag på arbejde igen.. er der nogen der kender til det. kan jo godt høre der er nogen der har oplevet noget ligende. jeg er ikke kommet i behandling.
  • Indstillinger
    Hej Allesammen,

    Jeg har selv været syg i 1½ år med lungebetændelse, konstant hoste, bihulebetændelse, ondt i alle led, feber osv.

    Som flere af jer fik jeg brugt flere tusinde kroner på alt muligt antibiotika, noget af det eksperimentielt og det virkede ikke mere end et par dage, når det var bedst!
    Jeg gik til øre-næse-hals læge og lungespecialister både i det offentlige og på privathospitaler gennem min sygeforsikring på jobbet, men de kunne bare konstatere inflammation, men sendte mig bare til en anden type læge i stedet.
    Til sidst endte jeg på epidemologisk afdeling på Rigshospitalet, hvor jeg fik undersøgt mine gener for eventuelle fejl. Her var heller intet held.

    De bedste phd'er i Danmark kunne intet finde ud af og kunne intet gøre!

    Til sidst gik jeg til en Kinesisk doktor og akupunktør, som hedder Yan og har klinik i sit hjem ude på Violinvej i Herlev. Hun har arbejdet som overlæge på universitetshospitaler i Beijing over 20 år og hun kan bare nogle tricks!

    Jeg fik akupunktur og kopsætning på hele kroppen og dagen efter min 2. behandling var min hoste væk... efter 1½ forbandede år! Jeg fik 5 behandlinger i alt og var 100 % symptomfri i over et halvt år.

    For mig er det noget med en svag milt eller lignende. Jeg går til 2 timers behandling hver måned nu og det er ligesom et mini wellness ophold, hvor jeg kan ligge og stresse af. Det koster mig 400 kroner om måneden og jeg er til gengæld symptomfri. Hvis man er med i Danmark koster det vist kun 100 kroner!

    Det er ligemeget hvad inflammationen kommer af. Jeg kan virkeligt anbefale hende her, om ikke andet til symptombehandling. Hun kan noget helt specielt, som jeg ikke ved om andre akupunktører kan, men det hjælper!

    Hun gav min desuden nogle kostråd, som virker godt. Spis mindre portioner og spis mindre kød og fedt, men til gengæld fisk, kylling og grøntsager.
    Jeg ved ikke hvordan det stemmer overens med de nye paleo diæter.

    Prøv hende!
  • Indstillinger
    Jeg har været rigtig dårlig megen hoste svimmel og dødtræt , fik hos egen læge målt mit infektionstal, det var på 44 skulle helst være på 10 fik jeg at vide,
    desuden havde jeg blærebetændelse, modbydeligt at gå sådan i 14 dage,
    jeg er nu kommet i behandling med ciprofloxaicin actavis 500 mg
    2 tabletter daglig i 10 dage ,tabletterne skal tages med 12 timer,s interval
    allerede nu efter 3 dage har jeg det betydelig bedre, jeg har før haft forhøje
    tal men var mere syg end nu, der var jeg så indlagt på hospitalet i 4 dage ,hvor jeg fik medicinen direkte sprøjet ind i armen 3-4 gange i døgnet, og så piller 8 dage , det var hårdt,
    Jeg føler stadigvæk i dag altså på 3 dagen træthed men dog en bedring, jeg lever sundt mange grøntsager og helst kylling ,men jeg lider af muskelgigt og får så også en del medicin, om det har noget at gøre ved jeg ikke men min medicin kan jeg jo ikke undvære , af vitamer spiser jeg daglig 3 stk Longo Vital.
    men bliver alligevel ind i mellem syg, og træt.
  • Indstillinger
    Det kan sagtens lade sig gøre at have et infektionstal på 32-33 har selv haft et på 55 hvor jeg konstant var syg i 1/2 år! Fik næsten aldrig medicin og de konstaterede bare virus influenza hver gang indtil de endelig målte det og fandt det???
    Men nu 4-5 år efter, er mit infektionstal igen for højt, dog ikke ret meget men 12 blev det målt til, kæmper så bare med mange maveproblemer smerter og dårlig mave, samt underlivssmerter??
    Har en del forskellige symptomer jeg ikke helt kan finde ud af om de hænger sammen og da jeg har fået konstateret noget der hedder PCOS hormon syndrom, ved jeg ikke om det kan hænge sammen, for underlivssmerter har jeg haft siden teenageårene og de er så blevet værre efter jeg ikke bruger p piller længere og ikke får menstruationer, men ved ikke om mave problemerne kan hænge med der?
    Ved bare jeg ofte har mange smerter og føler det starter som mave underlivskramper hvor det hele knuger sig sammen og så lig pludselig skal jeg skynde mig på toilet med dårlig mave og kvalme, nogle gange opkast., så det er svært at sige men det havde jeg nemlig også dengang med det højere infektionstal hvor jeg blev undersøgt på sygehuset, eller kun mht afføringspræver hvor der er også blev fundet for høje tal, fik bare melding om de troede det var træg mave og jeg bare skulle spise HUSK og har jeg så gjort, men har ikke hjulpet, dog haft en periode i eller disse år, med ikke ret mange maveproblemer som tidligere, men det er så vendt tilbage igen som før og man har igen fundet et for højt infektionstal, dog ikke lige så højt, men det er virkeligt trættende og tager alle ens kræfter :-/

    Anyone, ved det lyder af meget, men er dr tilfældigtvis nogle som lyder til at have samme underlige problemer???
    Håber snart de kan hjælpe mig, sku ikke sjovt at have det sådan flere gange om måneden..
    Sidste uge var det 3 dage på en uge og har skrevet ned hvornår og tidspunkter, mad, symptomer osv ned:-/
    Og indtil nu har de kun fundet for højt infektionstal, mangler dog stadig at blive undersøgt med kikkert undersøgelse og gynækolog afdeling med speciale i PCOS, så nu må vi se, men kunne være fint at høre fra nogle med de samme problemer og kan jo også sagtens være PCOS ikke hænger sammen med disse problemer men har både underlivssmerterne og mavesmerter, så må det være op til lægerne at finde ud af resten og hvis bare nogle havde nogle af de samme symptomer og de måske kunne give mig et indblik i hvad deres problemer var og hvad de måske havde fundet ud af, kunne det være rart, er nemlig snart ved at miste modet, nu hvor man endelig troede man var ovre det nogenlunde, starter det hele op forfra
    :-/
  • Indstillinger
    Altså jeg er lige blevet udskrevet fra sygehuset grundet mavetarm infektion..
    En CRP/alm. Infektionstal på 30 er bestemt ikke højt, tværtimod..
    Min den toppede på 153, og kan snildt blive højere, den kan blive oppe omkring 500, hvis man har det skidt nok...
  • Indstillinger
    Okay jamen så siger de noget forskeligt alle de læger for det er hvad jeg fik at vide det var, meget højt! Ligeså snart det kommer over 8-10 så er der infektion og selvfølgelig hvis det er så højt som dit er det meget højt!
    Men da mit lå på over 50 sendte de mig videre til flere undersøgelser og den ene læge var allerede på vej til at indlægge mig!
    Men da min egen læge kom fra ferie ringede han og sagde at det ikke blev nødvendigt alligevel jeg skulle bare til nogle flere undersøgelser og så skulle vi bare hølde øje med det ikke steg yderligere!
    For det var på kort tid det steg meget fra nogle og 20 til over 50 som sagt, derfor!

    Og jeg har ikke ret meget tiltro til de danske læger må jeg sige! Har lige mistet min far pga sygdom, de fandt aldrig rigtig ud af hvad han fejlede, men i hvert faldt en eller anden form for bakterier i hans krop!
    Den startede med koldbrand i hans ene ben, hvor han fik amputeret heldigvis kun stortåen, men så begyndte tåen ved siden af også og den nåede han aldrig at få fjernet og nu er han død 64 år gammel og de kom aldrig med en diagnose?! :-/
Log in eller Registrér for at kommentere.