Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sunde råd til JUL

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære alle her i debatten

    Jeg så en udsendelse her den anden aften på DR, hvor de var gået i arkiverne og sendte indslag fra julen fra 60'erne og 70'erne - faktisk en rigtig sjov udsendelse om tidernes op-og nedture, der jo også smitter meget af på julen. Men i den udsendelse var der en ernæringsekspert, der udtalte sig om, at hvis man skulle undgå sur mave af al den fede julemad, så skulle man drikke et stort glas mælk inden man tog af sted til julemiddagen - det er da et godt, sundt råd, jeg lige ville give videre her...

    kh Cykelmyggen
  • Indstillinger
    Hej cykelmyggen

    Det er da en god idé med mælk inden julemaden, så får man lige noget base ned i maven, der kan neutralisere den fede mad, der giver sur mave - god idé, det vil jeg benytte mig af.

    Rigtig god jul til jer alle her i debatten - vi ses herinde i det nye år! :-)
  • Indstillinger
    Kære alle på debatten,

    Sikke en spændende tråd - og tak for de mange gode råd og overvejelser. Der er helt sikkert et par stykker, som jeg kan bruge.

    Jeg vil også benytte lejligheden til at ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår.

    Vi ses i debatten,

    Venlige hilsener
    Trunte
  • Indstillinger
    Nu er julen slut, men jeg vil da lige fortælle om resultatet af rådet med mælken:
    Min mand har (og det er en lang historie) næsten ingen tyndtarm, så han er i voldsom risikogruppe med den fede julemad og brændevin, som han har svært ved at fordøje. Han har gerne noget voldsom mavepine efter julen. Jeg nævnte den med mælken til ham, og kunne så godt erindre at hans far - der også havde mavevrøvl - gerne drak ikke mælk, men kærnemælk inden de heftige julefrokoster, men min mand havde egentligt glemt det igen.

    Han prøvede: Et stort glas kærnemælk før juleaften, og både før frokosterne 1. og 2. Juledag.

    Han har ikke tilnærmelses haft det så dårligt, som han plejer - ja, faktisk har han stort set ikke haft gener denne gang, så rådet kan i alle højeste grad anbefales. Jeg mener, når en person, der slet ikke kan tåle fede sager får et så flot resultat, så bør det da være helt fantastisk til folk, der bare bliver let utilpasse.

    Der ER købt kærnemælk til nytårsaften.

    tak for det gode råd
  • Indstillinger
    Hej Lotte

    Godt nytår!

    Det var da fantastisk, at kærnemælken virkede så godt for din mand! vi spiste begge to havregryn med (almindelig) mælk på både juleaftensdag og nytårsdag hjemme hos os, og vi har heller ikke oplevet store gener fra den fede julemad, så jeg tror også, at jeg kan melde succes fra vores lejr! :-) Det ville være interessant at høre, hvad Netdoktor og lægerne/kosteksperterne derinde selv siger til dette råd - for det er da værd at give videre. Med al den modgang, mælk har fået de senere år, så er her da en positiv succes-historie :-)

    kh Cykelmyggen
Log in eller Registrér for at kommentere.