Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Bivirkning ved brug af Mirtazapin

2

Kommentarer

 • Hej.
  Har gennem længere tid taget mirtazapin,pga søvnløshed.
  De har virket fint,men har de sidste måneder haft en frygtelig uro i ben,specielt mine lægge er ømme.
  Og på midten af min ryg har jeg smerter,det skal dog siges jeg lider af dårlig ryg,dog ikke i midten af ryggen,så jeg blev lidt skræmt at alle de indlæg jeg har læst.
  Det er skræmmende at læse de bivirkninger,men samtidig er jeg dog glad for jeg ikke er den eneste der har disse problemer.
  Må til læge og få nogle andre piller..
 • Nu er det jo sådan at det kun er få som får Mirtazapin som skriver her. Derfor kan det godt være en relativt sjælden bivirkning. Prøv at se om det står nævnt på indlægningssedlen i pakningen eller læs om det på http://www.medicin.dk/.
  Hvis det står der at præparatet kan give de bivirkninger I beskriver bør I have et andet præparat. Der er andre præparater af samme type.
  I kan jo opfordre lægen til at læse på medicin-sitet. Der er også informationer som er specielt rettet til læger og andet sundhedspersonale. Lægen kan også se jeres debat. Det er eksakt de samme symptomer I alle beskriver.
 • hej :)

  allerede efter første dag kunne jeg mærke at hele min krop blev hævet og gad ingenting kunne ingenting....blev meget vred fordi at jeg følte mig "NUM" følelsesløs og vil kun bruge medecinen en sjælden gang hvis jeg ikke kan sove ....men det skal ikke tages hver dag syntes jeg .......allerede efter første dag kunne jeg ikke holde op med at æde hele tiden fik en umådelig appetit
 • Har også de sygeste smerter i mit venstre ben fra knæet og nedefter, må flere gange op om natten for at strække ud, som lige tager det værste i 5 min. Breder sig også tit til mine arme. Det har været der lige fra begyndelsen (10mdr siden jeg begyndte at tage dem) Men det er som om, at det har taget til i styrke den sidste lille måneds tid. Vågner dog ikke af det når først jeg er faldet i søvn.
 • Jeg har taget Mirtazapin i 5-6 måneder. Det slutter jeg med nu !! Uanset hvad læger siger, er jeg overbevist om, at det er pillerne, der har givet mig de smerter, som omtalt her. Hvilken stor stor lettelse. Jeg troede, at jeg i en alder af kun 60 (?) skulle se frem til et otium , lænket til et eller andet. Takket være denne sides indlæg, er jeg overbevist. Mirtazapin er grunden. Smerter i fødder og ben, fingre og fødder. Jeg stopper nu !! :-)
 • Hej alle sammen

  Jeg har ikke selv erfaringer med Mirtazapin, men har netop læst, at en anden Netdoktorbruger fortæller, at hun har smerter. Hun tager også antidepressiv medicin, men hun skrev ikke hvilken slags.

  Hvis mange, der tager antidepressiv medicin har smerter, så er der selvfølgelig stor sandsynlighed for, at der er tale om en bivirkning ved medicinen, og det er da forfærdeligt, hvis lægerne bare affejer problemet, eller endda siger, at smerterne bare er et symptom på depressionen, hvad jeg godt kan mistænke dem for.

  Nå, men så var det, at jeg kiggede i en beskrivelse af, hvilke næringsstofmangler, forskellige slags lægemidler kan give. Jeg bruger selv disse informationer, da jeg selv får lægeordineret medicin (blodtryksmedicin). Jeg bringer et link til oplysningerne her:

  http://www.cetcenter.dk/pdf-filer/artik ... midler.pdf

  Hvis I ruller ned til skemaet nederst, kan I se, hvilke lægemidler, der giver hvilke mangler. I vil se, at tricyklisk antidepressiv medicin forårsager mangel på coenzym Q10 og B2. Nu er der jo ikke ret mange, der får gammeldags tricykliske antidepressiver, så som Saroten m.m., og der er ingen oplysninger vedrørende de nyere antidepressiver, så som Mirtazapin. Men jeg vil vove den påstand, at Mirtazapin er stærkt i familie med de gammeldags tricykliske antidepressiver, da begge dele indvirker på signalstofferne serotonin og noradrenalin.

  Og hvorfor er det vigtigt?

  Jo, hvis det forholder sig sådan, at Mirtazapin forårsager mangel på Q10, så kan det være forklaringen på smerterne. Der er nemlig andre slags lægeordineret medicin, der både giver mangel på Q10 og giver smerter, nemlig betablokkere (som er blodtryksmedicin) og kolesterolsænkende medicin (de såkaldte statiner). Og når man får statiner, er det en god ide at tage tilskud af Q10, som I kan se her:

  http://www.vitalraadet.dk/304+M54bcaec5740.0.html

  Når jeg skriver dette indlæg, så er det, fordi jeg finder det forkasteligt, hvis lægerne affejer en alvorlig bivirkning. Men det er også for at sige, at det eventuelt kan være en løsning på problemet med smerterne at tage Q10, hvis man ellers har gavn af Mirtazapin.

  Q10 kan købes i helsekostforretninger.

  Mange hilsner

  Kameliadamen

  P.S. Hvis man beslutter sig for at holde op med at tage antidepressiv medicin, er det vigtigt at trappe MEGET langsomt og forsigtigt ud, for at undgå grimme ophørssymptomer.
 • har fået mitazapi gennem 4år har samme symtomer i benene meget stærke smerter i knoglen i underben samt udslet i hele ansigtet samt kløende ører har i lang tid haft lyst til at spørge min nye læge hvad det skyldes men her har jeg så problemet har haft stærke kramper i føderne om natten susen for ørene
 • Jeg har fået Mitrazepan i 2 uger nu og kan genkende bivirkningerne.
  Smerter, kramper og problemer med nattesøvnen.
  Paradoksalt nok, fordi jeg netop fik præparatet mod dårlig søvnkvalitet.
  Jer er pt indlagt på psyk med en udmattelsesdepression og vil tage emnet op med min læge idag.
 • Jeg havde taget Mirtazapin 22½ mg i over ½ år. Havde ingen problemer ind til for 3-4 uger siden. Så begyndte det først at gøre ondt i min hånd. Tænkte at det var mærkeligt.. Men tænkte bare at jeg havde lavet et eller andet. Så gik der 1 uge mine smerter blev værre. Det gjorde ondt i mit knæ, fødder, hænder og der blev jeg bange.. Jeg havde en tid inde på neurologisk afdeling pga jeg har lidt meget af hovedpine i et stykke tid. Jeg sagde at jeg havde fået ledsmerter rigtig rigtig slemme ledsmerter. Og jeg var dum og gik på google og søgte på ledsmerter. Og jeg tænkte bare fuck. Så at der var 3 muligheder sild gigt, ledgigt, sclerose. Og jeg fik det bare dårligere og dårligere. Men det endte med at jeg fik lavet lumbalpunktur og det var totalt ulideligt. Alene frygten for sclerose var jo forfærlig. Men jeg gik til læge igen og sagde jeg havde ufattelig ondt. Så spurgte han mig om hvad det var for noget medicin jeg fik. Og jeg nævnte så Mirtazapin han søgte lidt på nettet og sagde så.. "Michael, vi prøver at tage din antidepresiv fra dig og giver dig noget andet" Og jeg tænkte bare straks kan sku da ikke passe. Jeg har haft det over ½ år.. Det viste sig at det lort var med til at give mig mit livs chok. Plus en lumbalpunktur som bestemt ikke var sjov. Kan godt være Mirtazapin er billigt. Men Nøj det skal jeg aldrig ud for igen.
 • Hej. Jeg har fået 3/4 år af mit liv, ødelagt af Mirtazapin. Fik i januar måned 2012 konstateret en knude i min bughule og skulle derfor igennem en større operation. Angsten for om det var en godartet, eller ondartet knude gjorde at jeg måtte have medecin, til at tackle denne diagnose. Lægen ordinerede derfor Mirtazapin, som jeg straks begyndte at tage med 15 mg. per dag. Operationen blev foretaget i begyndelsen af marts måned og forløb godt. Det var så planen at jeg efterfølgende langsomt skulle udtrappes af Mirtazapin, når jeg følte at jeg var klar. Ca. 3 uger efter at jeg var startet på Mirtazapin, begyndte jeg at få smerter på overside af mne fødder og ondt i ballerne. Det blev bare værre og værre. efter ca. 2 mdr. havde jeg daglige kramper i mine tæer, ondt i knæ og baller og nogle meget ubehagelige smerter i ryggen omkring lænden. Til sidst havde jeg så ondt at jeg blev undersøgt på Rigshospitalts neurologiske afdeling, med mistanke om alvorlig nervesygdom.Jeg fik ordineret eppelepsi medecin ( som gjordet det hele meget værre ). Jeg turde ikke stoppe med Mirtazapin, da jeg nu var meget nedtrykt og angst.
  Jeg havde nu så ondt, at jeg havde svært ved at gå og sidde ned. Om natten krampede mine ben og jeg havde så kraftige smerter i ryggen, at jeg ikke kunne finde hvile. Jeg var nu meget bange for en alvorlig sygdom i mine nervebaner. Jeg havde nu så ondt, var bange for hvad det kunne være og hvad min fremtid ville være. Hverken mn egen læge, eller neurologerne havde et bud på hvad det kunne være.
  Så her for 5 dage siden, gik jeg ind på Netdoktor og tjekkede indlæg for Mirtazapin og så så hvor mange der havde nogen af de samme symptomer som mig. Jeg stoppede omgående med at tage det l... og allerede efter 1½ døgn kunne jeg mæke bedring. I dag 5 dage efter stop har jeg det super godt, med kun lidt snurren i fødderne. Mirtazapin har ØDELAGT 8 mdr. af mit liv. Jeg vil ALDRIG tage det mere.

  JN.
Log in eller Registrér for at kommentere.