Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

glaslegeme sammenfald

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg fik konstateret glaslegemeløsning for 3 år siden, da jeg begyndte at se lysglimt. Øjenlægen mente ikke jeg skulle behandles for det.

    Lysglimtene forsvandt da også igen, men kom så igen for nogle måneder siden. Jeg var igen ved øjenlæge og denne gang fik jeg at vide at det ikke var en glaslegemeløsning, men i stedet uklarheder i linsen, som ikke skal behandles. Blev så hurtig puffet ud af klinikene og fik derfor ikke lejlighed til at spørge om:

    Spørgsmål hvad er forskel på glaslegemeløsning og uklarheder i linsen?
  • Indstillinger
    Jeg vil rette en misforståelse. Det hedder ikke glaslegeme løsning, men glaslegeme sammenfald. Glaslegemet falder mere eller mindre sammen efterhånden som man bliver ældre. Nethinden kan løsne sig og det skal behandles hurtigt. Derfor skal man være opmærksom på om der kommer en blind plet for øjet, så skal man henvende sig hos øjenlægen/lægen med det samme.

    Små pletter (kaldet fluer) kan være lidt blodlegemer der flyder rundt, de betyder ikke noget. Men kommer der mange og lysglimt bør man lade øjenlæge se om der er tale om nethindeløsning. Det er det du kan/skal være nervøs for.

    Uklarhed i øjet er for det meste ufarligt. Glaslegeme sammenfald giver desværre uklarhed. Grå stær o.s.v Jeg har selv begge dele, men ser dog rimeligt.

    Altså glaslegeme sammenfald kan/giver/ uklarhed. Det kan virke som ser man gennem vand, men så hjælper det at blinke. Jo, det er irriterende, jeg er dog glad for jeg kan se.
  • Indstillinger
    Tak Persille1

    Det vil jeg så være.

    Øjenlægen målte også øjentrykket, men jeg fik ikke spurgt om hvilket resultat det gav. Det har jeg lidt fortrydt.

    Ved du om det er en eller anden måde jeg efterfølgende kan finde frem til det øjentryk som jeg fik målt? (Får den praktiserende læge besked om sådan noget?)
  • Indstillinger
    Hej

    Nej, jeg ved ikke om øjenlægen giver besked, jeg tvivler faktisk på det. Men dit tryk har været normalt, for ellers havde øjenlægen sagt det. Det skal tages alvorligt, så du kan være rolig, det har været normalt.

    Noget du bør være opmærksom på:

    Ser flagstangen ’buet ud’, har den et ’knæk’ eller ’bøjer’ sætningerne i dagens avis sig - så skal du have en akut tid hos øjenlægen, og det skal gå stærkt! Symptomerne tyder på våd AMD, hvor nethinden går til grunde i løbet af uger.

    Oplever du i stedet, at bogstaverne ’hopper’, får du et jævnt ’sløret syn’ eller får du pludselig anfald af smerter i øjnene, så kan det være tegn på Grå Stær og Grøn Stær – hvor den grønne udgave er akut og bør behandles hurtigt.
  • Indstillinger
    Det vil jeg så være. Ret uhyggeligt med alle de øjensygdomme.

    Er lidt deprimeret over at der ikke rigtig findes noget man kan gøre for at forebygge dem? Ved du noget om det?

    Talte lidt med et familiemedlem om det. Han ved en del om sund kost og naturlægemidler. Han anbefalede mig at spise en vitaminpille hver dag året rundt, få noget omega 3 fedtsyre og drikke noget øjentrøst the.

    I praksis er det nok heller ikke svært bare at spise en vitaminpille, mere dåse-makrel end jeg har lyst til og så drikke en krus the om aftenen. Om det så har nogen effekt er jeg mere i tvivl om, men det skader da i hvert fald ikke.
  • Indstillinger
    Jeg giver dit familiemedlem ret. Tag vitaminpille og fiskeolie hver dag.

    Visse vitaminer bruges til nogle øjenlidelser. Og det er øjenlæger, der har anbefalet det
  • Indstillinger
    Jeg ville gerne spørge, om nogen med glaslegeme sammenfald eller andre øjenskader har været udsat for "wipe lash" og eller slag og fald? F.eks fodbold, ski, skøjter, boksning!
    Vi skal alle køre med "sikkerhedsseler".
    Ved påkørsel bagfra bliver alt slynget bagud og derefter fremad med stor fart. Og det er "løsdelene" i hovedt (kroppen) ikke indrettet på.

    Preben
  • Indstillinger
    Nej, jeg er stadig overbevist om mit skete I forbindelse med en flyvetur.
  • Indstillinger
    Jeg har heller ikke fået det som følge af den form for skader, men vil da ikke udelukke at det kan måske er tilfældet for nogle mennesker.

    Har opdaget at "trådene" er mest synlig når man bevæger hovedet så måske kan der være tale om en sammenhæng.
  • Indstillinger
    Jeg vil desuden gerne anbefale alle at ændre på deres kostvaner når de begynder at få de her symptomer.

    Efter næsten 2 måneder hvor jeg dagligt har spist ekstrem store mængde af omega 3-fedtsyrer, daglig drukket øjentrøst te, indtaget ekstra vitaminer, skruet gevaldig ned for mit alkoholforbrug og engang imellem hviler øjnene med speciele øjenøvelser, så oplever jeg faktisk en bedring i tilstanden. Den er langtfra væk, men utrolig dejligt når man kan se at det går den rigtige vej.
Log in eller Registrér for at kommentere.