Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

glaslegeme sammenfald

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er "sjovt" har haft det i præcis 5 måneder også.. Så vi har nok ca. Samme erfaring med problemet :)

    Tusind tak! Gider du prøve at denim du kan genkende til noget af det jeg skriver her;

    Min situation er i dag:

    Jeg ser normalt, men det er som om jeg ser igennem et kamera med flimrende linse (myrekrig som i et gammelt fjernsyn)

    Jeg ser stadig "flydere"(ujævnheder i glaslegemet). Dem har jeg accepteret og ved godt de er ufarlige.
    Min bekymring er de tusindvis af lysglimt jeg får HVER gang jeg er i lyse rum eller går udendøre og f.eks prøver at nyde en klar blå himmel, for så går mine øjne amok, og jeg må gå indendøre igen for at få ro.

    Jeg er blevet ekstremt lysfølsom med mine øjne, hvis jeg hurtigt ser mod en gadelampe bliver den i mit syn overdrevet lang tid efter.

    Jeg har forringet nattesyn, det er som om mit syn bliver endnu mere flimrende i forbindelse med det bare bliver en lille smule mørkt. Jeg har altid haft et perfekt nattesyn.


    Jeg er nervøs for om det kan være andet end bare et ufarligt glaslegemesammenfald. Jeg undrer mig meget over mine gener og om mine symptomer.
  • Indstillinger
    Mit nattesyn er også forringet. Det irriterer mig meget, men jeg må vel indse det bliver ikke bedre. Jeg kan se og det er jeg glad for. Jeg kan føle mig usikker når det er mørkt. Er det meget mørkt og det kan det være, der spares på vej belysning, så kan jeg ligefrem "vakle". Jeg tænker dem der ser mig tror jeg er lettere beruset Ja, det er ikke altid lige sjovt.

    Du skriver om lysoverfølsom. Jeg har også meget mere svært ved lys/sol. Jeg tager en kasket på om sommeren, der skygger for solen. Briller er så dyre, jeg ville hellere have solbriller med styrke.

    Man kan jo også få solbriller til at sætte udenpå brillerne. ( Jeg ved der siges : brillen, men det lyder så krukket) Solen generer alligevel i siderne. En kasket er god. Lyset kan ligefrem "flimre" for øjnene.

    Er du undersøgt for grå stær. ? det kan gøre det værre. Det har jeg desværre også fået, men det er ikke så slemt endnu. Øjenlægen undersøger mine øjne en gang om året.

    Længe efter glaslegemet var faldet sammen så jeg ofte "lyn" for øjnene, men det forsvandt efterhånden. Nu er det sjældent. Måske fordi sammenfaldet holder sig i ro i øjeblikket,
    Du fortæller du har de lyn meget ofte. Jeg er i tvivl måske burde du tale med øjenlægen. Der findes jo hele tiden ud af nye ting.



    Men du skal helst ikke se lysglimt eller farver omkring lamper og lys generelt.. Hvis det er tilfældet, så skal du til øjenlæge :)

    Dette svar får du i et andet debat indlæg. Det kan være tegn på grå stær. Det er noget øjenlægen bør holde kontrol med.
  • Indstillinger
    Mit er slet ikke så slemt som du beskriver dit. Nattesynet er blevet rigtig dårligt, især aftener hvor det også regner, der tør jeg knap køre bil. Jeg har aldrig haft disse lysglimt, det lyder til nethinden måske ikke sidder helt som den skal, det er jo det eneste sted der kan lave det nummer.
    Jeg har altid haft solbriller med styrke og jeg har altid også før dette haft ekstremt lysfølsome øjne. Jeg oplever det som et kæmpe stykke fnidder der kommer ind i synsfeltet - det er dog blevet meget bedre, eller jeg har vendte mig til det, ved jeg ikke. Jeg går til kontrol hver måned, men i det daglige genere det ikke mere. Men en dag foran en skærm er hård ved det.

    Med dine symptomer ville jeg nok søge en secound opinion hos en anden øjenlæge, det du skriver er dæleme svært at leve med :-(

    Jeg har altid fået at vide dette kun ramme ældre mennesker, jeg er selv 42 år så lige frem at betragte som ældre ved jeg ikke, så jeg er lidt nysgerrige for hvor gamle i er (hvis man må spørge)
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 11 januar, 2015, 03:47
    Jeg er NOGET ældre. !! jeg husker ikke hvornår det begyndte, men jeg var ældre end dine 42 år.

    Jeg er nysgerrig. Af hvilken grund går du til kontrol hver måned.
  • Indstillinger
    Jeg er 22.. Tusind tak for jeres fine svar :)

    Hvorfor skal man helst ikke se fotopsier i forbindelse med lys?
  • Indstillinger
    Uha, så er du jo meget ung. Lysglimt kan jo også opstå af andre årsager end glaslegeme sammenfald. Det må der vist en specialist til at undersøge og forklare. Her stopper min viden.
  • Indstillinger
    22 år det var tideligt at få det. Lysglimt kan skyldes der er en rift ved nethinden, altså denne ikke sidder helt fast, har jeg hørt, lysglimt må der helt ingen komme af. Dog kan det ske, men konstant ville jeg insistere kraftigt på at få undersøgt. Nu ved jeg ikke hvor du kommer fra, men min øjenlæge i Odense er smadder god og super seriøs.

    Er det bare opstået ud af det blå, eller har du været udsat for en ulykke?
  • Indstillinger
    Glemte lige, tror det er grundet min alder hun vil holde øje med det, hun er nervøs for nethinden, men som sagt har jeg aldrig oplevet lysglimt så mon ikke besøgstiden reduceret ved det halve år.

    Jeg har på fornemmelsen mit opstod i forbindelse med en flyvetur sydpå, jeg fik vildt ondt i øjet i forbindelse med nedstigning til landing. Jeg var meget forkølet, så måske kunne øjet ikke trykudligne eller noget - min egen lille teori.
  • Indstillinger
    Det startede som normale flydere I øjet, dem er jeg ikke generet af længere. De er de tusind "stjernekastere" jeg har når jeg ser mod lys. Min nethinde er blevet tjekket af 3 forskellige øjenlæger, og de siger den er fin. Har ikke lysglimt i mørke, det er som om de bliver fremprovokeret af lys.

    Har ikke været udsat for noget bestemt
  • Indstillinger
    Lyder godt nok mærkeligt. Jeg håber det bedste for dig, god bedring
Log in eller Registrér for at kommentere.