Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

galdestensanfald, selvom jeg har fået fjernet galdeblæren

124»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg fik en kikkertoperation for galdesten, og fik samtidig fjernet galdeblæren som 18 årige. Jeg havde hyppige kraftige anfald op til operationen. Lægerne troede ikke på at jeg havde galdesten, selvom jeg symptomerne var der, og på trods af at jeg fortalte at alle kvinder på min mors side af familien havde lidt af galdesten. Jeg blev på en bytur hasteindlagt, efter et anfald i bussen, og først der undersøgte man mig ved en scanning, som viste at jeg ikke havde store, men ekstrem mange små sten istedet. Efter operationen gik der nogle dage, så kom et nyt anfald, og det blev ved med jævne mellemrum, alt efter hvordan jeg spiste. Anfaldende var knapt så kraftige som forinden operationen, men stadig så jeg måtte tage noget smertestillende. Ofte nåede pillerne aldrig at virke, før smerterne var overstået af sig selv, og så fungerede jeg ikke mere resten af dagen pga træthed.

    Jeg gik i nogle år på livsstilsændring ved kostvejleder Lene Hanssons principper, og havde overhovedet ingen anfald i de år, hvorefter jeg begyndte at spise lidt usundt igen, og der begyndte anfaldende så småt igen.

    I 2011 viste smerterne sig som rigtig kraftige, ligesom forinden operation, og nu med op til 3 langvarrige anfald lige efter hinanden, med måske 3 min mellemrum. Mistænkte så at der kunne være sten i galdegangen. Fik en henvisning til scanning, som viste at alt var normalt, og der var intet at komme efter. Det eneste var at min galdegang var forstørret, men dette skulle være normalt efter en operation. Jeg begyndte så at mistænke fantomsmerter, at hjernen simpelthen stadig troede man havde galdesten/galdeblæren, og genkaldte dermed anfaldende, som var de ægte. Ingen piller virker, og der er helt sikkert sammenhæng mellem hvad jeg spiser og forekomsten af anfaldende. Jeg har dem stadig, de er meget kraftige, men får dem yderst sjældent, da jeg er gået på livsstilsændring igen, og passer meget på med hvad jeg indtager. Men når jeg endelig synder, hænder det til tider at jeg får anfald. Har accepteret at det nok aldrig går helt væk, men at jeg selv er i stand til at reducere forekomsten af anfaldende.
  • Indstillinger
    Undskyld at jeg skriver i tråden som jo er ret gammel, men vil lige give lidt videre.

    Jeg fik fornogle år siden (husker ikke lige helt hvornår det var) og jeg var så glad. Troede virkelig at jeg ikke skulle have smerter mere. Ha... Jeg har siden da haft rigtig mange anfald med smerter og akut diarré og det var især når jeg havde spist noget med en lille smule fedt i, f.eks lagkage til fødselsdage eller stegt and til jul. Ting man jo helst ikke vil undvære. Efter et par år med smerter fik jeg endelig snakket med en læge som vidste noget om det og han fortalte mig at det hedder "Galde-kolik". Jeg har nu nogle piller der hedder Omeprazol, og dem skal jeg tage 1 - 2 af før et evt. måltid mad med fedt i. De sørger for at jeg ikke får smerter og for det meste sørger de også for at jeg ikke får akut diarré. Så prøv at snakke med jeres læge om dem. De har hjulpet mig godt. Ønsker alt godt for jer derude... Knus.
  • Indstillinger
    Hej allesammen!
    Jeg har lige fået at vide at jeg har galdesten, og der skal selvfølgelig en operation til for at få den fjernet.. Men nu er jeg helt vildt nervøs, efter at have læst jeres beskeder. Kommer de til at fjerne galdeblæren eller bare stenen?? Og medfører det nogle konsekvenser hvis galdeblæren bliver fjernet? Altså jeg er kun 20 pr gammel, og vil helst ikke gå rundt med smerter resten af mit liv!! :(
  • Indstillinger
    Hej Mahya1
    Det er ikke sikkert de fjerner galdeblæren. Det gør de kun hvis de ikke kan undgå det. Jeg har ikke smerter hele tiden, men jeg får dem hvis jeg ikke tænker over hvad jeg spiser, og husker at tage de piller jeg nævnte i mit indlæg, før evt. fed mad. Jeg kan godt forstå du er nervøs og jeg synes at kunne læse ud af de mange debatindlæg, at lægerne er for dårligerete til at informere om hvad konsekvenserne er/ kan være og om der evt. er andre muligheder.
  • Indstillinger
    Det skal lige nævnes at selve kikkertoperationen godt kan give skader på galdegangene, som forårsager arvævsdannelse og dermed blokering af gangegange med smerte til følge. Det skulle kun ske for ca 10% .Jeg er en af de uheldige, som må få fjernet arvæv i gangene af og til. Så det er en god ide at få foretaget en MRI, hvis galdesmerterne vender tilbage. Derud over tror jeg aldrig rigtig at man slipper helt for gener ved fed og røget kost. Jeg synes dog ingefær har en gavnlig effekt med fedtholdige måltider.

    Mvh
    Sabrins
  • Indstillinger
    Jeg skal have fjernet min galdeblære om 14 dage, efter 4 måneders gentagende anfald. Jeg har nu læst alle de indlæg der er inde på denne side. Tak for dem.
    Jeg bliver selvfølgelig bange for at anfaldene ikke stopper efter operationen. Men jeg kan ikke leve videre med de smerter og anfald jeg får hele tiden. Så jeg håber på det bedste. Jeg har 2 spørgsmål til Jer der ude.

    I beskriver at Jeres anfald vare fra 5 min. til 2 timer. Mine anfald vare fra mellem 6 til 10 timer. Er det meget.??

    Mine levertal er forhøjet og mine hvide blod tal er forhøjet. Er der nogen der ved hvad man kan spise for at få disse tal til at gå ned. (jeg tænker vitaminer eller grønsager).

    Jeg læste også at nogle skrev, at man skulle dække sig godt ind med vitaminer inden operationen. Hvad kan i anbefale.

    Til sidst hvordan har man det efter operationen. Har man mange smerter.

    Mange tak for hjælpen. Det er dejligt at man kan dele sine bekymringer med andre, der selv har gennemgået disse problemer.
  • Indstillinger
    Jeg har haft galdestens smerter fra omkr. 1985, men først lidt over 1 år før min operation i 1999 blev det endelig konstateret hvad smerterne skyldtes. det sidste år havde jeg smerter min. 1 gang hver dag og de sidste dage inden hele døgnet rundt ca. hver anden time nogen gange tiere også om natten når jeg sov. jeg skulle have fjernet stenene (6 stk. på str. tordenskold tændstikæske) de valgte at fjerne det hele ved en åbning af 2 gange og en operation på over 40min. hvorefter jeg havde meget ondt og der sad en hos mig den første nat derefter indlagt 8 dage. mega ondt i lang tid især når jeg grinte, men siden da og til for ½ år siden har jeg haft det super godt.
    Nu er mit problem de samme symtomer og smerterne er startet igen. Jeg har holdt øje med hvad der starter det hver gang og den ene gang var det til en fest hvor vi fik drinks med sodavand (drikker ellers ikke sodavand) og det har sket igen flere gange siden også hver gang med sodavand. og i morges var jeg til en fødselsdag med hjemmebagte boller der startede det 20min. efter og har holdt sig til nu omkr. 6½ time efter. men A38 er den bedste og hurtigste hjælp.
    Håber de operationer der foregår i dag 2016 giver et bedre resultat
  • Indstillinger
    Jeg har nu i ca. 2 år haft forskellige smerter i mave og ryg, anfald med smerter, kvalme, søvnløshed. Min læge foretog sig ikke andet end at give mig D og Jern vitaminer, som selvfølelig ikke har hjulpet. Sidste år i december var jeg ud at rejse her fik jeg en anfald til (tryk i brystkasse og ryggen, kunne ikke sige noget for det gjorde mere ondt, prøver på at finde stillinger så det kan gå over, bliver forpustet og nu er det gåethen og blevet nærmest en angst når jeg begynder at få smerterne småt at jeg nærmæst hyperventilere) jeg fik taget blodprøver (som var fine) - lægerne mente at det kunne være mavesår(uden en kikkertundersøgelse) så jeg fik omeprasol - det gjorde jeg så og derefter tog jeg pillerne når jeg kunne mærke smertener var på vej. På de sidtse månder har disse piller heller ikke hjulpet. Endelig blev jeg sendt til kikkertundersøgelse, hvor de kom frem til at jeg ingen mavesår har og at det ser fint ud. Det speciallægen nu mener at det har noget at gøre med min galdeblære (er ikke blevet undersøgt for sten eller lignende) - har nu fået taget nogen blodprøver igen og fik vide jeg skullle bruge Gaviscon(som dæmper smerterne lidt, men giver mig meget luft og gas i marven og stikken i ryg og mave) og i næste uge skal jeg til konsultation for svarene på blodprøverne. Jeg har læst mange af jeres indlæg, hvor jeg kan finde mig selv i de mange symptomer der er blevet beskrevet.. Dejligt at vide at jeg ikke er alene om disse smerter. Og håber sandelig at de læger snart gider og kan finde ud af noget.
  • Indstillinger
    Hvis man overhovedet kan bevare sin galdeblære er det utroligt vigtigt for at fordøjelsen kan fungere godt.

    Ifølge dr. Agatha Thrash kan man forebygge galdesten ved at spise masser af fibre i kosten, undgå raffinerede kornprodukter og transfedt. Kolesterol kan krystallisere sig til galdesten.

    Ofte kan man forebygge dannelse af galdesten ved at lave ”lever og galdestenskur” et par gange årligt (Søg i Google)

    Nogle anvender et kosttilskud som stone breaker til at fjerne sten før de påbegynder ovennævnte lever og galdestenskur.

    https://dk.iherb.com/r/Herb-Pharm-Stone ... de=TEN8245

    Da dråberne ofte er meget virksomme også i akutte tilfælde tilrådes et at starte med 5 dråber 3 gange dagligt den første dag. 2 Dag 10 dråber, 3 dag 20 dråber og 4 dag 40 dråber.

    Hvis dråberne er udsolgt kan man i stedet bruge Stone Free tabletter.

    https://dk.iherb.com/pr/Planetary-Herba ... ode=yaw234

    NB: Hvis du køber mere end eet af produkterne fra USA i samme pakke t kommer du over 80 kr og skal derfor betale ekspeditationsgebyr på 186 kr. + moms fra post nord – og dette ville jo være ærgerligt.

    Man kan også købe produkterne fra amazon.co.uk . De koster bare mere – også selv om man medregner porto.

    https://www.amazon.co.uk/Herb-Pharm-Bre ... ne+breaker

    https://www.amazon.co.uk/Planetary-Herb ... ee+tablets

    Hvis der er vedblivende smerter er det vigtigt at man lader lægen se på det da der kan være andre årsager til smerterne
Log in eller Registrér for at kommentere.