Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

galdestensanfald, selvom jeg har fået fjernet galdeblæren

24

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Jeg fik fjernet min galdeblære i marts 2006. Efter 14 dage fik jeg et galdestensligenende anfald og begyndte derfor at undersøge om der var noget i kosten, der kunne ændres eller om der var noget naturmedicin der kunne hjælpe.
    Jeg fandt en løsning som har hjulpet mig rigtig meget og som jeg håber andre kan bruge.
    Hver morgen pressede jeg saften af 1/2 citron i et glas vand og tog ingefærpiller (kan ikke lige huske hvor mange, men jeg tror det var 3) og så 20 dråber i et lille glas vand af A.Vogels Boldocynara, der indeholder ekstrakt af artiskok, mælkebøtte og pebermynte. Artiskok på dåse er også rigtig godt.
    Efter jeg begyndte med det har jeg ikke haft et eneste anfald. I starten når jeg kunne mærke der var antræk til et anfald tog jeg en ekstra portion af A.Vogels dråber og det forsvandt. Jeg tog det hver dag igennem et år og den dag i dag spiser jeg alt, men passer dog på med fed mad og kål.
    Man skal også være opmærksom på at årsagen til "anfaldene" kan være at man danner meget syre i maven, der så "løber over" og irriterer spiserøret, også selv om man ikke har sure opstød. Det føles nemlig næsten som et galdestensanfald.
    Håber det kan hjælpe nogen. Jeg kalder det min egen mirakelkur ;-)
  • Indstillinger
    Redigeret 13 maj, 2011, 14:26
    Hej jeg ønsker at der er nogle der kan besvare mit spørgsmål.

    Jeg i 2008 fået fjernet min galdeblære. Efter indgrebet har jeg dog stadig mange smerter, reflü, og meget mavesyre.
    Jeg var på ferie i tyrkiet, hvor jeg fik et andfald med mange smerter. Jeg tog til lægen og forklarede min smerter og det indgreb jeg havde fået. Jeg fik Ursofalk (ursodeoxycholid acid 250 mg) tabletter. Mit spørgsmål lyder på om disse piller vil være i stand til at komme mine smerter til livs.
  • Indstillinger
    Jeg har fået fjernet min galdeblære for snart 2 år siden og lider også stadig af anfaldende, efter flere indlæggelser grundet smerter fik jeg først en ultralydsscanning, så en mr scanning og til sidst en kikkertundersøgelse. Det var først ved 3 og sidste undersøgelse med kikkert at de blev klar over at de "havde glemt" 2,5 cm galdeblære PLUS sten derinde som jeg nu skal ind og have fjernet ved en helt ny operation her 1/6/2011.
    Så jeg håber for jer andre at det ikke er samme problem som hos mig, at de ikke har fået alt med ud.
  • Indstillinger
    Jeg fik fjernet min galdeblære i august 2010, med øjensynligt godt resultat.
    Kort tid efter fik jeg smerter,måske kan man ikke kalde det smerter,men ubehag,i hele min højre side,under ribbenene, det svider, trykker, og føles som om at jeg hæver op. Siden har det været mig umuglig at sidde ned uden den meget ubehagelige følelse. Når man sidder ned falder man vel lidt sammen,og det er meget skidt for mig. Det resulterer så i at jeg især når jeg kører bil,må have puder bag ryggen, sådan at jeg kan rette ryggen op. Jeg ved ikke om der evt. er noget arvæv jeg har dannet, eller om det er irritation af galdegangen, jeg ved bare at min livskvalitet er dalet. Jeg kan jo ikke som andre mennesker sætte mig ned for at hvile mig,for så starter det straks. Jeg er blevet kontrol scannet, med godt resultat. Og som scanningslæge sagde,nu får du det godt når scanningen viser at alt er iorden. Ja goddag du,det er nemt at sige. Med andre ord mente han vel bare at det var physisk. Skulle der være nogle med de samme symptomer hører jeg gerne fra jer. Det ville være rart at man ikke var alene,og måske har i de vise sten,ogkunne fortælle mig hvad det er der sker.
  • Indstillinger
    Hej sprut
    Dine symptomer lyder næsten lige som mine. Har fået fjernet galdeblæren for nogle år siden. Fik efter nogle uger udstråling til ryggen som var samme symptom som jeg havde inden operationen. Har været igennem diverse scanninger og undersøgelser som ikke har givet noget resultat. Accepterede herefter mine lejlighedsvise problemer i ryggen da de var til at leve med. Men her i maj måned i år fik jeg så et svimmelhedsandfald i bilen og blev selvfølgelig bange. Jeg blev både CT scannet og MR scannet for blodprop i hjernen, men man fandt ikke noget :0). Herefter er mine symptomer i ryggen blevet forværet og jeg har samtidig følelsen af dårlig fordøjelse. Min læge har givet op. Han tror ligesom hos dig at det er psykisk. Har været til psykolog og fået at vide at jeg ikke har problemer i den retning. Ja så står man jo der i midten og kan ikke få hjælp. Mine problemer opstår efter at jeg er vågnet og har indtaget noget føde. Typisk når jeg sidder i bilen på vej til arbejdet. kan også blive provokeret af et toilet besøg. Altså når der kommer forandring i fordøjelsessystemet. Har desværre ikke fundet de vise sten.
    Mvh Hen1958
  • Indstillinger
    Molly kommer her på siden med et indlæg d. 21-01-2011 kl. 18.56 med et råd, der har hjulpet hende.

    Nu er det, jeg spørger om nogle at de efterfølgende bidragydere - eller andre - har forsøgt dette råd? Eller er det kun Molly, der har haft gavn af dette??

    Jeg er bare nysgerrig; man skriver her og beder om råd, men nævner overhovedet ikke, om man har forsøgt et af de råd, der rent faktisk ER givet, endda i den selv samme debat.
  • Indstillinger
    Hej

    Galden dannes selvom blæren er fjernet. undgå gerne fede spiser, hold igen med kaffe og spiritus.
    Resium kan købes i Matas, det smager ikke godt, men hjælper! God bedring Helle8
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg fik fjernet min galdeblære for snart 2 år siden og jeg vil bestemt ikke anbefale at man får den fjernet. Jeg har ca 2 anfald i ugen og det er mest hvis jeg ikke lige har fået spist til tiden. Jeg kan også vågne midt om natten med anfald.. Så er det bare op, og få proppen noget mad i munden.. Jeg skal bare have lidt af spise, så plejer det at gå over.. så det kan være en ide til dem som får de anfald.
    Jeg har hørt at det går ud over ens lever - er det sandt?? det kan jo ikke være sundt??
  • Indstillinger
    Jeg fik fjernet min galdeblære i 1989, 33 år gammel - i øvrigt kort tid før man fik indført kikkertmetoden, så jeg har 17 grimme cm på mit maveskind.

    Jeg er en af de heldige, der ikke har haft nævneværdige problemer efterfølgende - og dog:

    Jeg er siden blevet ekstremt medicinfølsom, tåler stort set ikke medicin, bliver voldsomt syg af det, så galdeblæren må have temmelig stor indflydelse på medicinnedbrydning.

    Jeg spurgte den gang på sygehuset, hvilken betydning det ville få, at galdeblæren blev fjernet, og fik det svar, at det da

    "godt kunne påvirke lever og nyre en lille smule, men ikke noget, man skulle tage sig af."

    Dette overfladiske svar tillod jeg mig desværre at modtage i den ånd, det blev givet, nemlig med ligegyldighed.

    Nogle år senere begyndte jeg at lide at migræne, der blev værre og værre; jeg var i mellemtiden fyldt 40 år, så min læge kunne læne sig tilbage og fortælle, at det da "nok bare" var overgangsalder, gav mig nogle piller - og så var det det. Min manglende galdeblære var der på intet tidspunkt interesse for, og jeg skænkede det da heller ikke en tanke.

    Da jeg efterhånden blev så invalideret af disse anfald - 8 - 10 pr. måned af 2 til 3 dages varighed - stadig med lægens ligegyldighed, kom jeg i kontakt med en akupunktør, der meget hurtigt kunne fortælle mig, at det intet havde med overgangsalder at gøre, men der i mod handlede om den efterhånden meget voldsomme belastning, min lever blev udsat for, netop p.gr. af manglende galdeblære. I løbet af forholdsvis kort tid med behandling med akupunktur, er jeg stort set blevet fri for mine migræneanfald. Jeg er i øvrigt først for nyligt kommet i overgangsalderen.

    De sidste par år har jeg haft problemer med diverticulitis - betændelse i udposninger på tyktarmen. Helt privat kan jeg have min mistanke til, at det måske kan have noget at gøre med den manglende galdeblære, men dette har jeg ikke belæg for.

    Jeg synes bestemt, man virkelig skal veje for og imod mht. at få fjernet denne galdeblære. Anfaldene kan være så voldsomme, at det kan være nødvendigt, men lægeverdenen lader desværre ikke til at være klar over - interessere sig for - konsekvenserne.

    Jeg har haft stor glæde at akupunktur. Molly skriver her i debatten om noget, der hjalp hende. Jeg synes, det er væsentligt, at man prøver nogle af de råd, der gives, og fortæller tilbage om, hvad der har hjulpet, så flere kan blive hjulpet ud af de problemer en manglende galdeblære kan give.

    Jeg går stadig jævnligt til akupunktur for at få styrket min lever. Hvis der kommer til at gå for lang tid, begynder jeg at få migræne. For mig er ca. 4 gange årligt nu blevet passende.
  • Indstillinger
    Jeg fik fjernet min galdeblærer i1995 og har siden da ofte haft lign anfald.
    I forgårs blev jeg indlagt akut med tegn på blødende mavesår, men de fandt intet og nu skal jeg så undersøges for galdesten igen

    Mi spørgsmål er så : HVIS de finder galdesten igen, hvad gør de så ved det?????
Log in eller Registrér for at kommentere.