Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blodtryksnedsættende medicin

13»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Persille1

    Hvis du ikke kan få tilskuddet gennem lægen, har du mulighed for at søge medicinudgifter som merudgifter § 100 i social forvaltning i kommunen - såfremt du har mindst 6.000 kr i egenbetaling årligt, og at det samtidig er en varig tilstand som virkelig er nødvendig at tage (det er det jo). Hvis det er under 6.000 kr. og det stadigvæk er mange penge for dig, kan du søge det som enkeltydelse efter aktivloven, også i den sociale forvaltningen i kommunen (eller borgerservice) Man kan få et ansøgningsskema til enkeltydelse i f.eks. borgerservice.

    Ville lige oplyse det. ;)
  • Indstillinger
    Hej MR2300

    Mange tak for oplysningen.
  • Indstillinger
    Hej Kameliadame.
    Jeg har nu været hos lægen og blodprøverne viste ikke noget specielt unormalt. Jeg havde skrevet alle bivirkningerne på en seddel og den gav jeg til lægen. Han sagde at det var underligt at jeg havde alle de bivirkninger for netop dette præparat havde så godt som ingen bivirkninger. Men jeg spurgte så, hvorfor jeg nu var fri for de rædsomme virkninger efter, at jeg var stoppet med de piller og gået tilbage til de andre. Det kunne han ikke svare på, men han ville da godt søge om tilskud, jeg skulle bare ikke sætte forventningerne for højt op. Desuden sagde han, at hvis der ikke blev solgt så meget af Coaprovel, så ville det udgå her i landet og kun sælges i udlandet - skummelt.

    Jeg håber, det er bevis nok, at bivirkningerne ophørte, da jeg stoppede med pillerne og gik tilbage til Coaprovel.

    Der kunne gå 3 uger inden der kom svar.

    Til den tid skal jeg så have en ny recept og så håber jeg, at jeg får tilskud.

    Det kunne være rart at høre, om der er andre, der har prøvet de Losartankalium/hydrochlorthiacid og hvis der er, så hvordan de tåler dem.

    Hilsen

    Silje
  • Indstillinger
    Hej Silje

    Den første gang, du skrev, tjekkede jeg Lægemiddelstyrelsen produktresumé for Losartankalium/hydrochlortiazid.

    Jeg kan altså ikke forstå, at din læge kan hævde, at dette præparat så godt som ingen bivirkninger har, når der nu er beskrevet så MANGE bivirkninger i produktresuméet. Selvfølgelig er det ikke dem alle sammen, der er beskrevet som almindelige, men at visse bivirkninger er sjældne, betyder jo, at der rent faktisk er nogle, der får dem. Ellers ville de jo ikke stå der!

    Som der står i vejledningen i linket nedenfor:

    ”Skulle der være en helt særlig begrundelse for fortsat behandling med en af de dyrere angiotensin II antagonister …, kan lægen søge om enkelttilskud.”

    http://laegemiddelstyrelsen.dk/da/temae ... -betydning

    Men problemet er, at hvis din læge ikke ved, at der kan være bivirkninger ved Losartankalium/hydrochlortiazid, så er han jo ikke tilbøjelig til at tro, at det er bivirkninger, du har haft, og det endda på trods af, at disse bivirkninger er tydeligt beskrevet i produktresuméet!

    En ansøgning kan formodentlig udfyldes på forskellige måder. Hvis lægen ikke tror på, at det er bivirkninger, du har haft, vil det jo sikkert præge hans ansøgning.

    Men jeg håber virkelig for dig, at ansøgningen går igennem.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Min søn får bl.a. Losartankalium. Han er heldig, han hoster kun en lille smule.
    Men han har opdaget, blodtryksmedicin slet ikke er så nemt at have med at gøre. Han har prøvet flere slags.
    De læger, der ikke tror på bivirkninger skulle lige prøve det selv.
    Bare da lægerne ville tro på, det ikke er uden grund, der stå bivirkninger nævnt.

    Selv undersøgelse af blodet tager nogle læger ganske let på. Det kan jeg tale med om. Jeg er vred her flere år efter. Den læge skylder mig stadig en undskyldning.

    Først, da jeg kom til specialist begyndte jeg at få undersøgt blodet. Ellers havde jeg i mange år ikke fået undersøgt det en eneste gang. Og det havde nær kostet mig livet. Jeg anede ikke, det var nødvendigt. men nu kan jeg læse det på indlægsseddelen.
  • Indstillinger
    Hej - jeg ville bare lige sige at jeg har fået styr på mit blodtryk med et naturpræparat der hedder Alistrol - det er fra USA men kan købes her i Danmark. Jeg har taget det i 6 uger nu, og jeg har de sidste 14 dage haft det rigtigt godt. I starten troede jeg ikke det hjalp rigtigt, men så blev jeg ved og efter 4 uger begyndte jeg at få det så meget bedre.
    Hilsen
    Jette
  • Indstillinger
    jeg er en kvinde på 67 der også har svært ved at tåle blodtrykspiller har prøvet alle slags for tiden får jeg cokodil og der er mange bivirkninger ved dem svimmelhed kvalme og ondt i muskler kender nogen det mærke der hedder alistrol og kan man få tilskud til dem da det måske var vær at prøve jeg har prøvet akupungtur og soneterapi men det hjalp ikke hej fra inge
  • Indstillinger
    er der nogen der har det dårligt af cokodil jeg har rigtig mange bivirkninger som svimmelhed kvalme ondt i muskler deraf går jeg dårligt har prøvet alle mærker og min læge har næsten opgivet mig jeg har også dårligt hjerte og får maravan kender nogen alistrol og kan man få tilskud til dem da jeg ikke har råd til de høje priser
    kh inge
  • Indstillinger
    Jeg tvivler meget på man kan få tilskud til Alistrol. Det er et kosttilskud.
    Jeg har læst nogen mener det hjælper, andre mener det modsatte. Ja, det er ikke nemt.

    Jeg kunne heller ikke tåle corodil.
    Men amlodipin Krka og Atacand går det godt med, når man vel at mærke ikke bliver overdoseret.
    Man skal passe på de forskellige kopier, det er forskellige tilsætningstoffer, der kommes i.

    Jeg vil forslå dig at prøve amlodipin Krka i stedet for corodil.
    Pas på de andre kopier af amlodipin. Dem blev jeg syg af.
Log in eller Registrér for at kommentere.