Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Blodtryksnedsættende medicin

Redigeret 20 november, 2012, 04:03 i Blod og blodsygdomme
Har fået ordineret flere midler mod for højt blodtryk. Virkningen har været god, men efter klage over bivirkningen "tør hoste" har lægen gennem det sidste år skiftet mellem følgende præparater: Selo-Zok, Atacand, Corodil.(min rækkefølge tilfældig)

Den stærkt irriterende tørre morgenhoste fortsætter imidlertid uanset præparatvalg. Er overbevist om, at problemet er præparatrelateret. Ingen andre sygdomsproblemer.

Lægen er vist løbet tør for løsninger.

Kan nogen hjælpe?
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har også døjet med hoste, men efter jeg har fået amlodipin er hosten forsvundet.
    Har du prøvet det.
    Du ryger vel ikke.??
  • Indstillinger
    Hej,
    jeg hører også til dem, som ikke kan tåle blodtrykssænkende medicin, har også prøvet alt og jeg er sikker på, at vi selv må finde en læge der tager os alvorlig. Der findes en læge i Taastrup, man kan få en henvisning, hvis lægen altså vil give sådan en, det har været en kamp for mig at få denne henvisning, Knud Rasmussen har beskæftiget sig med blodtryk i de sidste 30 år, og jeg har været hos ham, han er vidunderligt og han lytter. Han undersøgte mig grundig og jeg fik at vide, at mange læger glemmer at give vanddrivende medicin, ja dem får jeg nu to stykker af. Desuden spiser jeg meget hvidløg, spiser hvidløgspiller, som kun kan købes i Tyskland, hvidløgspiller der indeholder Mistel og hvidtjørn, sådan en kombination kunne man jo lige pludselig ikke købe i Danmark. Jeg har i år igen haft lige pludselige blodtryksstigninger og har fået af min egen læge Atacand - men da jeg også lider af en reakriv attrit, stoppede jeg med dem, fordi jeg fik smerter i leddene og i musklerne. Nu har jeg hentet mig en tid hos Claus Hancke i Lyngby (det koster 1.000 kr.) og jeg håber, at jeg med hans metoder kan komme videre i mit liv. Jeg er 61 år, har tabt 28 kg og mangler kun 8 får at nå den vægt jeg føler passer til mig. Jeg ved at ikke alle har pengene, men har man noget med blodtrykket, så er det vigtigt, at man tager det alvorligt.
  • Indstillinger
    Kære pelle62

    Hvor er det vidunderligt at læse om andre, der heller ikke kan tåle medicin. Jeg får amlodipin 10 mg. Det eneste jeg tåler.
    Man føler sig meget alene.
    Jeg har fået så mange ekstra slags, men jeg bliver virkelig syg af det hele. Det er min blære og nyrerne , der ikke kan tåle det. Desværre kan jeg slet ikke tåle vanddrivende medicin. Jeg lå 8 dage på sygehuset på grund af den medicin.
    Men jeg har hele sommeren taget en hvidløgspille og jeg er begyndt at drikke rødbedesaft eller spise rødbeder. Det ser ud til at have en effekt.
    Jeg er bare så glad for, at andre melder sig på banen med bivirkninger. Det er en usigelig lettelse.
    For efter at have læst de artikler om blodtryk der dræber, stop ikke med kolesterolmedicin og det er folks egen skyld, at blodtrykket er højt, steg mit blodtryk.
    Jeg fejler ikke andet end forhøjet blodtryk. Jeg er ikke tyk, jeg har aldrig røget, men hele min familie har for højt blodtryk.
    Jeg har virkelig prøvet mange slags medicin.
    Jeg havde fået vanddrivende medicin i nogle år, da jeg pludselig blev alvorligt syg. På hospitalet fik jeg at vide, den medicin måtte jeg ikke få.

    Sikken også en måde, at skrive det på: Blodtrykket, den skjulte dræber. Er det en krimi. ??
    Men bange bliver man og det er vel også meningen.

    Mange hilsener.

    Ps.
    Hvad er reakriv attrit ??
  • Indstillinger
    Du kunne måske overveje det amerikanske kosttilskud alistrol som er helt uden bivirkninger, og kombinere med motion, og en kost uden hvidt sukker, men med masser af grøntsager. Der er tilsyneladende mange der har haft glæde af det.
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 12 april, 2011, 03:19
    Jeg har været syg i flere år af blodtryksmedicin. Jeg har nu fundet ud af, det er kopimedicinen jeg ikke tåler. Efter jeg er gået over til den originale eller en parallel medicin har jeg ikke haft nogen vanskeligheder.
    Det er et himmerige at være fri for smerter og hoste.
    Jeg håber på at få tilskud til min medicin, for tilskuddet er jo fjernet fra den ene slags, jeg får.

    Jeg kunne kun tåle amlodipin troede jeg, men det var faktisk alle de forskellige kopier, der var skyld i jeg ikke tålte mere medicin. Det var også dem der var skyld i brystsmerterne, som jeg troede var noget helt andet.
    Men efter jeg fik amlodipin pfizer, som er en parallelmedicin er der ikke noget galt.
  • Indstillinger
    Angående bivirkninger ved Amlodipin Sandoz som jeg tager, har jeg en formodning om at det er årsagen til at jeg har ondt i hofter knæ og fodled,jeg har stort besvær med at komme i gang når jeg har rejst mig ,har også en del uro både når jeg sidder og går.
    Ps: Jeg ved ikke om det er original eller kopi jeg har fået.
    Er der mon nogen som kender til samme problem?
    Byrmo66
  • Indstillinger
    Du får en kopimedicin. Den originale hedder Norvasc. Den er meget dyr. Parallel medicinen hedder amlodipin Pfizer.
    I de år jeg fik Norvasc havde jeg ingen problemer, de begyndte først med kopimedicinen. Men da de sagde på apoteket, at det var den samme medicin fattede jeg ikke mistanke.

    Jeg har også lidt ondt f.eks. i ankelled. Men om det er medicinen eller alderen, der begynder at gnave, det ved jeg ikke.
    Det kunne jo nok tyde på medicinen kan have skylden, når du også har fået ondt.
    Hvis det er medicinen finder jeg mig i det alligevel, for så slemt har jeg det ikke.
    Jeg er mere bange for blodtrykket. Og så er jeg kisteglad over at være sluppet for alle de smerter jeg havde i brystet. Samtidig kan jeg tåle en slags medicin til, så blodtrykket ikke er så højt mere.


    Tilføjer. Du kan bare sige på apoteket du ønsker at få amlodipin Pfizer. Det er ikke altid de har den hjemme, men så kan de skaffe den. Det er da et forsøg værd. Den er ikke dyr .
  • Indstillinger
    Tak for dine kommentarer ang. mit indlæg.
    Byrmo66
  • Indstillinger
    Jeg har prøvet flere slags blodtryksnedsættende medicin og sidst Coaprovel, som jeg tålte godt. Så blev den taget af markedet fik jeg at vide, fordi den var for dyr, så fik jeg i stedet losartankalium/hydrochlorthiacid 100mg/25mg, men der er mange bivirkninger bl.a. sløret syn, stærk summen for ørene, søvnighed, depression, vejrtrækningsbesvær, hoste, næseblod, smerter i skulder og hånd og hævelse af arm og ben. Jeg har fået de piller i 2 mdr. nu og vil høre min læge om jeg ikke kan få nogle der ikke har så mange bivirkninger.
    Er der nogen der har samme erfaringer med dette præparat.
    Venlig hilsen
    Silje
  • Indstillinger
    Hej Silje

    Jeg har i mange år fået medicin af samme gruppe som dig (angiotensin II-antagonister), hvor man efter de nye regler kun kan få tilskud til de produkter, der indeholder stoffet losartan, så jeg skal også skifte til et losartan-holdigt produkt. Heldigvis har jeg stadig medicin til ca. et par måneder af den type, jeg har fået i mange år, nemlig Atacand eller Amias.

    Jeg har frygtet meget at skulle skifte, men på det seneste har jeg tænkt, at jeg måske kunne få det bedre med den nye medicin. Hvem ved?

    Det lyder ikke godt, at du oplever så mange bivirkninger. Jeg sad i går og kiggede i produktresuméet, og det er da frygteligt, så mange bivirkninger der er beskrevet.

    Når jeg skriver dette indlæg, så er det, fordi jeg vil bede dig skrive igen og fortælle, hvordan du og din læge får løst dette problem.

    Måske vil det i særlige tilfælde alligevel blive muligt at få tilskud til den medicin, du tålte godt. Det er da værd at spørge om.

    Hvis jeg ikke kan tåle losartan, så vil jeg overveje at gå tilbage til ACE-hæmmerne, altså den slags, der giver hoste. Sådan som jeg husker det, så kunne jeg godt leve med den hoste. Jeg kunne bare vanskeligt gå i biografen, til koncert eller foredrag, for jeg risikerede at være nødt til at forlade salen, når jeg fik et hosteanfald. Og det var da en lettelse at slippe for hosten. Men der er bivirkninger, som er for vanskelige at leve med.

    Jeg tror, at vi er mange, der er kede af disse nye regler. Lad os dele vores erfaringer.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.