Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Bisocor

13»

Kommentarer

 • Hej Martin

  Nu håber jeg, at Brandin har været ved lægen og har fået sit problem løst.

  Når jeg skriver dette indlæg, er det, fordi jeg ikke helt kan give dig ret.

  Jeg vil give dig ret i, at man normalt kan stole på det, når en hjertespecialist har undersøgt hjertet og siger, at der ikke er noget i vejen med hjertet.

  Men når du siger: ”Lad lægen være læge og vær selv patient”, og desuden, at selv-diagnosticering er usundt, så mener du åbenbart, at vi som patienter bare skal sige ja og amen til alt, hvad lægen finder på, og at vi ikke skal forsøge selv at finde løsninger på vores helbredsproblemer, og dér synes jeg virkelig, at du har uret.

  I det foreliggende tilfælde har lægen ordineret medicin af typen betablokker til en 18-årig mand – medicin, som kan have mange alvorlige bivirkninger. Hvis jeg var denne unge mand, ville jeg gøre, hvad jeg kunne for at klare mig uden medicin.

  Jeg har selv været ude for store problemer med hjertebanken og uroligt hjerte. Jeg fik også at vide, at der ikke var noget i vejen med hjertet. Jeg måtte lære at abstrahere fra problemerne, fordi lægen blev irriteret, når jeg klagede over det urolige hjerte.

  Efter en del års forløb viste det sig, at problemet skyldtes jernmangel. Hvis man mangler jern i blodet, bliver der ikke transporteret tilstrækkeligt med ilt rundt med blodet, og så slår hjertet uroligt. Hvor ville jeg have været glad, hvis lægen ville have hjulpet mig af med problemet, i stedet for bare at blive irriteret.

  Selvfølgelig var denne hjertebanken ikke livsfarlig, men jernmanglen er jo et problem for hele organismen.

  Jeg ved, at også mangel på magnesium kan give hjertebanken og uroligt hjerte. Jeg kan forstå, at du har affundet dig med, at dit hjerte slår lidt sjovt en gang imellem. Men måske er der en løsning, hvis du bare leder efter den. Du behøver ikke at affinde dig med lægens version af historien.

  Det er ikke sundt at gå rundt med mangel på livsvigtige næringsstoffer. Jeg siger ikke, at det med garanti er vitamin- eller mineralmangel, der er årsagen, men at det muligvis kan være årsagen.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Tak for dit svar. Nej, jeg synes jo i virkeligheden ikke at man bare skal være ukritisk. Jeg synes bare man kan bruge UTROLIG meget tid på at efterforske hvad årsagen til sådan et uroligt hjerte kan være. Og synes til en vis grad jeg har oplevet at jeg ved at "bagatellisere det" kan få det til at glide lidt i baggrunden af bevidstheden. Og derfor synes jeg at den norske læges svar på en måde var befriende.
  Men jeg synes da du har ret i at man bør være kritisk/opmærksom hvis man som 18årig får ordineret betablokkere.

  Jeg synes at jeg har haft meget LIDT ud af at eksperimentere med mit eget indtag af alt fra mad og drikke til fsk. kosttilskud. ("Blev det nu lidt bedre dengang jeg tog magnesium?" "Var ugerne med grøn te bedre end da jeg kun drak kaffe?" "Kan det være rødvinen, eller måske snarere øllerne, eller statinerne?")
  Den megen eksperimenteren har i hvert fald ikke givet mig noget entydingt svar, højst et par strømpile, men tilgengæld en masse negative tanker om hvad der nu er i vejen med mig. Og det er jo træls!
  Martin
 • Hej Matin

  Det lyder godt, at du ikke er så ukritisk, som dit første indlæg kunne give indtryk af!

  Jeg kan godt genkende det, du beskriver: Da jeg lærte at abstrahere fra min hjertebanken og ikke længere bekymrede mig om den, gav det ro.

  Og på den måde gik der en del år, mens den stadig uopdagede jernmangel gjorde mig mere og mere syg. Efterhånden blev jeg totalt uarbejdsdygtig. Men jeg tog den med ro, for lægen sagde jo, at jeg ikke fejlede noget!

  Da jernmanglen endelig blev konstateret, hjalp det på min hjertebanken med det samme, da jeg begyndte at tage jerntilskud.

  Problemet er tilsyneladende, at lægerne desværre kun kan opfatte hjerteproblemer på to måder: Enten er hjertet sygt, og hvis en undersøgelse viser, at hjertet ikke fejler noget, så må problemet være psykisk. Desværre ser det ikke ud til, at læger har fået uddannelse i næringsstoffernes betydning. Man siger, at de kun får ganske få timer i det fag på universitetet.

  Jeg kan også godt genkende det, du beskriver angående den evige eksperimenteren. Ofte kan man ikke mærke nogen forskel, når man forsøger sig med forskellige husråd. Jeg har gjort det til en vane at føre dagbog. Jeg skriver nogle få notater hver dag om, hvordan jeg har det, og om, hvad jeg gør for helbredet. Det betyder, at jeg får spekulationerne nedfældet, så jeg ikke går og tumler med dem hele tiden. Og jeg kan altid slå tilbage i dagbogen og se, om jeg har gjort noget specielt, umiddelbart før mit blodtryk bedredes osv.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Hej igen.
  Nu har jeg fået en tid til en hjertespecialist tror det er d.23 september. Jeg glæder mig ret meget til at få alt tjekket igennem, de vil lave en grundig undersøgelse!

  jeg er stoppet med Bisocor helt uden problemer og jeg har ik taget dem i 14 dage cirka tror jeg.

  Jeg har nu har 10 dage hvor jeg ik har mærket en eneste ting til mit hjerte, men nu er det så kommet igen, jeg syntes det banker mærkeligt & jeg får en smule ondt i brystet (nok pga af at det banker lidt mærkeligt & for hurtigt). Jeg er godt nok træt af at døje med det, det ødelægger min livskvalitet helt vildt!

  Mit fodbold hold savner mig ude til træningerne & jeg havde planlagt at begynde at motionere & styrketræne men alt det er også ødelagt. Jeg tør simpelthen ikke rigtig noget så længe jeg ikke har fået taget den undersøgelse. Hvis så lægen siger til mig på sygehuset efter alle undersøgelserne at de kan love mig der ikke er noget i vejen, så vil jeg stole på det! Men jeg kræver også de undersøger mig ordentligt den her gang.

  Mvh Brandin.
Log in eller Registrér for at kommentere.