Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

Bisocor

Redigeret 15 september, 2008, 15:59 i Hjerteproblemer
Hej.
Jeg er en dreng på 18 år.

Jeg har før døjet med ureglmæssig hjertebanken og at mit hjerte pludselig i perioder banker for hurtigt og for hårdt. Så her for 3 dage siden fik jeg det så igen efter der har gået hverftald 1 år siden jeg har haft det eller der omkring. Men symptomerne var dog lidt anderlédes den her gang, jeg fik kvalme og blev svimmel når jeg rejste mig op & det plejer jeg ikke få når det kommer, så jeg blev lidt ekstra nervøs & tog så til lægen. Han lyttede og målte mit blodtryk og sagde at der ik var noget specielt at høre og foreslog mig medicinen "Bisocor 5mg" fordi han troede at det kunne hjælpe mig. Nu har jeg så taget det i 4 dage og jeg har følt mig utrolig utilpas & træt, af de piller især igår. Jeg fik så ringet til vagtlægen idag & spurgt om han syntes jeg sku stoppe eller om han syntes jeg sku blive ved & han sagde så at det var ret normalt at man fik det sådan og sagde at jeg sku fortsætte. Hvad mener i ? jeg har været til en masse hjerteundersøgelser tidligere og set mit hjerte banke & der var jeg nok 16 år tror jeg & der var ikke noget i vejen. Men når man får det sådan pludseligt igen, så bliver jeg bange og utryg ved situationen & får svært ved at stole på lægerne. Nogen som har oplevet lignene eller har nogle gode råd eller meninger?
«13

Kommentarer

 • Hej Brandin

  Den medicin, du får, er en såkaldt beta-blokker. Det er en slags medicin, som mange mennesker får mod forhøjet blodtryk og ustabil hjerterytme.

  Du er imidlertid ikke ret gammel. Jeg synes virkelig, at det skal overvejes grundigt, om det er klogt at begynde på den slags medicin i så ung en alder. Du skriver, at der - indtil du for nylig igen fik problemer med hjerterytmen - var der gået et helt år, hvor du ikke havde oplevet problemer. Jeg synes, at det skal overvejes, om bivirkningerne ved medicinen er værre end selve problemet.

  Jeg har selv for mange år siden fået betablokkeren Propranolol mod for højt blodtryk. Jeg blev meget træt og fik mange mareridt og søvnforstyrrelser på grund af medicinen. Det endte med, at jeg fik en medicinudløst depression og måtte skifte blodtryksmedicin.

  Du kan læse om medicinen her:

  http://www.sundhed.dk/wps/portal/_s.155 ... _info#1073

  Du vil se, at ganske mange, nemlig 1-10 % oplever træthed og utilpashed som bivirkning.

  Du kunne jo prøve at give medicinen en chance i en periode og se, om bivirkningerne fortager sig. Men husk at tage medicinen regelmæssigt, akkurat som lægen har sagt. Man må ikke tage den på skiftende måder.

  Du beder om meninger. Hermed min mening:

  Hvis dit hjerte er grundigt undersøgt hos en specialist, og det er påvist, at der ikke er noget alvorligt i vejen med det, så er dit hjerteproblem jo ikke farligt – det er ”blot” et irritationsmoment, som du desuden bliver nervøs over.

  Jeg kan godt forstå, at du bliver nervøs over det. Hjertet er jo et livsvigtigt organ, som helst skal fungere perfekt.

  Men måske kunne du sige til dig selv, at der ikke er noget at være nervøs over, når nu hjertelægerne har undersøgt hjertet og ikke fundet noget unormalt.

  Min mening er desuden, at en betablokker er en meget kraftig medicin, der virker på hjernen på en meget indgribende måde. (Medicinen ændrer på signalstoffet noradrenalin, der har stor betydning for humør og energi). Jeg synes, at det er betænkeligt, at tage en betablokker i så ung en alder, hvis det på nogen måde kan undværes.

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • Tak for svaret.

  Jeg føler ikke rigtig at jeg har nogle af bivirkningerne mere. Har ikke haft mareridt og søvnforstyrrelser, har kun følt ubehag og træthed, men det syntes jeg er ved at gå væk, så bivirkningerne bliver forhåbentig ikke værre lige pludselig & det banker ikke hurtigt så meget mere. Jeg tar det medicin jeg har fået færdigt og så stopper jeg derefter. Jeg vil også helst undværre at tage medicin hvis jeg selv sku vælge men det er virkelig så ubehageligt når jeg får det hjertebanken så han foreslog mig den slags medicin.
 • Hej igen

  Jeg synes, at det lyder, som om du har fundet en god løsning: Du afprøver medicinen og ser, hvordan det går, nu, hvor bivirkningerne er aftaget og ikke mere er så slemme.

  Men derefter vil du prøve at se, hvordan det går uden medicin. Hvis der så igen bliver et problem, så ved du, hvordan det er at tage medicin og kan bedre vælge, hvad du vil.

  Men der er lige en ting, der er vigtig at tage hensyn til: Det er ikke så godt, hvis du bare stopper med medicinen uden nedtrapning.

  Det gjorde jeg, og jeg blev meget syg!

  Her er et link, hvor du kan læse, at man helst skal trappe ned over 1-2 uger:

  http://www.apoteket.dk/Laegemidler/Medi ... %20de.aspx

  Mange hilsner

  Kameliadamen
 • okay det vil jeg lige kigge lidt på så.
  mange tak for dit svar, jeg skriver senere hen hvis det bliver værre og hvordan det har gået :)
 • Hej igen.
  Nu har jeg 4-5 piller tilbage og pludselig er det bare gået dårligt igen, jeg forstår det ikke?
  Det startede torsdag nat hvor jeg vågnede kl 2.45 hvor mit hjerte bankede helt vildt? jeg troede ikke jeg sku sove mere den nat så ubehageligt var det men jeg faldte dog i søvn efter en halv times tid. Så igår havde jeg det næsten hele dagen og især i nat var det helt sindsygt. syntes næsten det er værst når man ligger ned, jeg ved virkelig ikke hvorfor? jeg har passet pillerne og taget dem hver dag, så jeg forstår det ikke, for det hjalp helt indtil i torsdags?

  kan man få hjertebanken hvis man går og spekulere/ er nervøs eller hvis man drikker alkohol? jeg er 18 år som sagt, så det kan vel ik ha noget med alkohol at gøre?? selvom jeg dog tit har oplevet at hjertet banker hurtigere og hårdere efter en bytur?

  skal jeg få stærkere piller eller få undersøgt hjertet igen? Har hørt man kan få en operation så det sku ku gå væk? nogen som kan svare?
 • Man kan sagtens få hjertebanken af at spekulere eller drikke alkohol.
  En kort besked ganske vist, men du kan roligt stole på, det er rigtigt.
 • Hej Brandin
  Jeg tror det er psykisk.
  Jeg har læst lidt andet sted, hvor du har fortalt om din mor.

  Jeg har også svaret dig under feber/forkølelse for nogen tid siden.

  Alene det, at du er ved at løbe tør for piller, og skal til lægen igen, kan have påvirkning.

  Men alkohol kan også give hjetebanken - især hvis det drejer sig om mange genstande.
 • Jeg var til lægen idag hvor han sku ta blodtryk og lytte på hjertet. min puls var på 120-70 som han sagde var normalt og ik noget faretruende og høre så det er som det plejer. Men man kommer jo aldrig til lægen lige når det banker hurtigst s; men jeg fik en ny bøtte piller og han sagde at de gange hvor det blev helt vildt, der måtte jeg godt ta en pille mere men kun højest 2 om dagen. Så nu må vi se om det hjælper.
 • i de sidste 2 dage har jeg været mere træt end normalt og følt næsten at min puls var for lav. Jeg tog derfor til vagtlægen idag og min hvilepuls viste sig at være på 46 som jeg har hørt er under det normale.

  Hun sagde jeg sku lade pillerne være imorgen og så snakke ed min læge om det på mandag. Jeg syntes det er utroligt mærkeligt at det svinger sådan?
 • Har du læst indlægssedlen ved din medicin?

  Dine symptomer er sikkert bivirkninger.

  Jeg forstår ikke, at du skal spise de piller, når dit hjerte ikke fejler noget..

  Det er psykisk, som jeg har skrevet før, du skulle prøve at finde en der kan snakke lidt med dig, om dine problemer - det ville være det bedste for dig.
  Måske en selvhjælpsgruppe ?

  http://www.selvhjaelp.dk/
Log in eller Registrér for at kommentere.