Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme

Urolige ben

13

Kommentarer

 • Jeg er nu blevet eet år klogere, siden jeg sidst var i denne tråd.
  Et lille billigt apparat, se www.fodcyklen.dk, kan afhjælpe urolige ben, gå ind og læs om den. Koster omkring 600 kr. med fragt.
  Kan se jeg skal prøve Aloa Vera drik. Tak for mange gode råd.
  Iøvrigt har jeg læst på DSG.net om kolloidt sølv, som kan kurere alverdens ting, det skal jeg også prøve, jeg afprøver alt, hvad der er uskadeligt.
  hilsen Kathinga
 • lider af det og kan fortæll at det er jernmangel der er skyld i mit.
  Så hvis jeg husker at tage mine jernpiller er jeg næsten symptomfri ;o)
  Tjek det lige ved lægen
 • Hejsa
  Jeg har samme problem som dig med Sifrol, hvor jeg vågner flere gange om natten. Det middel, du nævner: Klorzoxazon, er det receptpligtigt?
  Mange hilsner fra Brutus61
 • Hej
  Jeg er en kvinde på 43 år som i de sidste 2 år har haft tiltagende gener i læggene. Jeg har netop fået konstateret en noget slidt nakke som giver tryk på nerver hvilket tilsyneladende forklarer de snurrende, kriblende fornemmelser jeg også har i (især) venstre bryst og arm. (Jeg har også døjet med svimmelhed, hovedpine, ryg og nakkesmerter). De mange forskellige gener har gjort det svært for mig at placeret kilden til generne men tror efterhånden jeg er endt op med at det er følgevirkninger af stress samt slid i nakke og brystryg (nervetryk).

  Generne i benene føles som flere af jer beskriver her som boblende, kriblende, prikkende og er meget generende! Desuden føler jeg kraftnedsættelse i benene men kan ikke vurdere om det er fordi generne gør mig bange...!?

  Jeg har været stresset i flere år, både jobmæssigt og privat (dødsfald, små børn m.v.) og det kulminerede for snart 1½ år siden så det falder faktisk sammen med det tidspunkt hvor jeg for alvor begyndte at få gener. Desværre har jeg som så mange andre oplevet at når først man er diagnostiseret med stress så er det meget vanskeligt at komme igennem hos lægen - så er alt pludselig stress..... MEN jeg vil selvfølgelig ikke afvise at det at kroppen har været i akut alarmberedskab i lang tid - og samtlige muskler i kroppen har har været klar til flugt i mange timer hver dag - kan udløse disse muskelgener!?

  Jeg har fået lavet vitamintest hos lægen og alt så fint ud - men jeg mener der er noget om at der skal udvidede test til for at give et helt klart billede!?

  Det er langt om længe lykkes mig at få min læge til at forstå jeg har gener flere steder i kroppen og jeg har nu en henvisning til en neurolog. Jeg håber virkelig jeg kan få en forklaring på mine gener da jeg naturligvis har været på "nettet" og er blevet bange for alt muligt.......

  Vil meget gerne høre hvordan det er gået med jer der har skrevet tidligere.
 • Hej. Jeg har haft Urolige Ben i flere år. Det kunne holdes nede med 4 tabletter Sifrol 1,20 mg om dagen. Jeg læste en amerikansk artikel om Restless Legs. Her var et råd, som var afprøvet: "Hold op med at bruge mælk under enhver form." En amerikansk patient fulgte rådet 100%. Han har fulgt rådet og ikke taget hverken mælk eller mælkeprodukter - men heller ikke medicin - i de sidste 5 år, og han har overhovedet ikke haft Restless legs eller taget medicin for det i samme tidsperiode. Det er vidunderligt, siger han.
  Jeg startede med at følge hans råd for ca. 2 år siden. Straks fra begyndelsen gik mit behov for Sifrol 1,20 ned til 2 stk med dag, og det har holdt sig nu i de sidste 2 år.
  Prøv om det virker på dig. Hold dig i en periode - mindst en måned - fuldstændig fra selv den mindste smule mælk, smør, ost, fløde - ja alle mælkeprodukter, og se om du kan helt fjerne eller måske halvere dit tabletforbrug. Jeg vil forfærdelig gerne høre om, hvordan det virker på dig.
  Venlig hilsen
  Knud Lind
 • Hej Knud Lind

  Sifrol må formodes at være vanedannende (ligesom kokain-produkter) medicin, så pas på.
 • Jeg har døjet med uro i benene, tics og ufrivillige bevægelser i 1 - 1½ år, men jeg tror det hænger sammen med, at jeg har fibromyalgi og sikkert også ME (er i udredning). Det er som om mit nervesystem går helt grassat somme tider, og det er virkelig svært at sove for. :(

  Men jeg tænker ikke så meget over det til hverdag, jeg synes ikke det er noget at bekymre sig om. Men det er let for mig at sige, jeg har jo en ret åbenlys årsag til det, så jeg regner ikke med, at der ligger en alvorlig(ere) sygdom bag. ;)

  Jeg vil gerne undgå medicin mod det, da jeg pga sygdommene har mange forskellige symptomer, og hvis jeg skal have medicin mod hvert eneste symptom, så er det jo temmelig meget medicin - og jeg kan ikke lide overhovedet at tage en smertestillende en gang om måneden. :O

  Men jeg kunne jo prøve alternativerne. Jeg er ikke stresset eller psykisk nede, så de ting kan jeg ikke rigtig arbejde med. Men ting som at undgå mælk og mælkeprodukter i en periode, og selvfølgelig undgå at stress skulle opstå, det vil jeg prøve. :)

  Godt jeg lige kom forbi denne debat, der er jo gode råd at hente her :)
 • Du skal helt sikkert til neurolog, for det er uudholdeligt med uro i fødderne. Få en henvisning til en neurolog fra din læge og kom i behandling. Personligt har jeg prøvet mange forskellige præparater uden stor virkning. Der er stor forskel på, hvordan på forskellige personer En af de neurologer som har størst viden indenfor dette område, Michael Binzer, som også har en privat praksis i Esbjerg, har jeg selv brugt i flere omgange.
  Det eneste præparat som har hjulpet mig er Cabaser, men der bivirkninger, og de er dyre. Men er de eneste som kan tage toppen af uroen. Men på grund af bivirkninger tror jeg ikke at er kommer flere i behandling med dette.
  Håber du kommer i den rette behandling for din plagen
 • Hej det som den første slettet beskriver med popkorn i benet kunne lyde som tics i musklen og det kan også give små spjæt. det er ufarligt men meget ireterende , og kan være alle steder på kroppen, jeg har selv noget jeg har døjet med igennem livet, men med års pause, og pludselig kommer det igen, der er noger i nervebanerne der udløser det. og kan være arvligt. for nogle.
 • Urolige ben er mere udbredt end man tror, som debatten også bærer præg af har mange lidelsen uden at vide at det er en sygdom. Der er dog samlet en masse information på nettet om RLS. Her http://navlen.dk/uro-i-benene-restless-legs/ er der flere gode råd til hvordan man kan forbedre situationen.
Log in eller Registrér for at kommentere.