Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

DUM!!

Redigeret 22 maj, 2009, 18:13 i Rusmidler
Ups, jeg har fundet ud af at man sagtens kan læse degamle indlæg, sådan går det når man læser med en halv vind:-)Føler mig noget dum!!
MVH Sus
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej susanne1

    Du er da ikke dum, husk der ikke findes dumme spørgsmål. Hvis ikke man spørger får man jo ikke noget at vide :o)

    Hvad er det du er afhængig af ?
  • Indstillinger
    Til Susanne 52!
    Jeg er forhenværende misbruger, har lige pt. 2 års jubilæum , var i et slemt misbrug af både sovepiller og SOMADRIL , blev trappet ud af SOMADRIL ved hjælp af en meget dygtig psykiater , jeg fik FENEMAL mens jeg trappede ud, fik at vide at hvis jeg bare stoppede med dem(kold tyrker) så ville jeg dø (Altså med SOMADRILERNE),og sovepillerne er erstatet med MELATONIN, et ikke vanedannende præperat, men som gør at jeg kan sove , var ude af mit misbrug på knapt 14 dage , og jeg er ikke faldet tilbage på noget tidspunkt!!
    MVH Sus
  • Indstillinger
    Det er så utrolig flot, når andre kommer ud af brug eller misbrug eller hvad man nu vil kalde det. - TILLYKKE SUS!!! Det meget svære er, når der også blander sig andre sygdomme ind i brug af benzoer. Lider selv meget af depressioner og så vil mange sikkert sige - som sandt er - at depressioner meget nemt udløses af benzoer. - Det ER rigtig, men mener nok, at de stakkels mennesker, der har fåer benzoer uskkrevet af lægen gennem 50 år, er i en særlig kategori. - Dem kender jeg adskillige af, men lægerne HAR jo ordre til at gøre deres patienter fri af stofferne - koste hvad det vil. - Her tænker jeg på noget så alvorligt som selvmord. Burde der ikke være noget der kunne kaldes en human-disis for disse mennesker. Hører gerne hvad i mener om det?
  • Indstillinger
    Hej Laura.
    Vil bare fortælle dig at jeg har diagnosen SCLEROSE, og oven i det er jeg desværre også MANIODEPRESIV, hvilket jeg blev efter jeg havde fåst noget stærkt medecin(MEDROL) da jeg havde et slemt atack i forbindelsen med min MS(Sclerose)
    Så du kan nok forstå at livet ikke altid er lige nemt for flere af os!!
    KH fra Sus
  • Indstillinger
    Hej Susanne1

    Jeg ved hvor flot det er at du er kommet ud af disse pille, jeg har selv været turen igennem, har været medicinfri nu i halvandet år, efter 7 år på benzodiazepiner.

    Jeg har fibromyalgi og fik disse piller som afslappende medicin.

    Det har været et sandt helvede både på pillerne, og efter stop. Jeg troede det var fibromyaligen der var årsag til helvedet.

    Jeg er stadig abstinent, men slet ikke i så slem en grad som det første år efter pillestop.

    Hvordan havde du det med abstinenser, og er du helt fri for det nu ??

    Kh Susanne52
  • Indstillinger
    Hej Susanne1.
    Hvis jeg ikke forvekler dig med en anden, er du ikke fri af afhængighedsskabende medicin. Jeg kan tage fejl, men den Susanne jeg kender til og ret indgående endda, har de samme sygdomme som dig. Påstår ikke du lyver, men det er meget påfaldende. Ikke sandt? Pynte på et misbrug er vel bare menneskeligt.
    Hilsen Laura.
  • Indstillinger
    Hej Laura1

    Du spørger om andres mening om benzodiazepiner og en lav dosis, vil være humant for mennesker der har været på dem i mange år.

    Jeg har sat rigtig godt ind i benzoproblematikken, og har forbindelse med rigtig mange mennesker, via benzorådgivningen.

    Og jeg har en mening, og den er at benzo burde forbydes, det er så stærkt vanedannende og har så mange bivirkninger, og efter pillestop abstinenssymptomer at de som ikke har prøvet det, kan forestille sig hvilket helvede det er.

    En specialist Jens Frydenlund (psykiater) siget at det er værre end heroin.

    Selv har jeg været så syg at pillerne, og efter pillestop haft så mange og modbydelige abstinenser at jeg kun ønskede at dø, og det var ikke fordi jeg var deprimeret, men fordi det var så forfærdeligt i min krop.

    Man har regnet lidt på det, og 50% får abstinenser, hvoraf 25% af disse, får senabstinenser.

    Der er ingen regel for hvem der får abstinenser, og hvor længe man skal have taget medicinen for at få det.

    Jeg er i gruppe med en som har taget pillerne i 25 år, fik det bedre og bedre jo længer vedkommende trappede ud, og ikke havde abstinenser. Samtidig er der en i gruppen som har taget pillerne i 3 mdr. og som nu er 8 mdr. pillefri, men stadig har forfærdelige abstinenser.

    Tænk på de stakkels mennesker som er skisofrene, og får medicin for det, samtidig med benzoer, det er direkte utilrådeligt.

    Så alt i alt vil jeg mene at disse piller skulle helt ud af medicinalindustrien.....det er efter min mening skandaløst at de stadig sælges.

    Heroin er forbudt, men benzodiazepiner er lovligt men meget værre.

    Kh Susanne52
  • Indstillinger
    ups laura....

    Er det mig du skiver til som susanne1

    hvis det er tilfældet kan jeg fortælle dig at jeg ikke er DEN susanne, for jeg har aldig været her før nu.

    Kh og undskyld hvis jeg tror forkert :-)

    Susanne52
  • Indstillinger
    Hejsa Susanne 52.
    Nej, det var ikke dig jeg skrev til, men Susanne 1 - Kan kun sige jeg er 100 procent enig med dig i, at benzodiazepiner burde forbydes.

    Og dog ..... Som dig har jeg også et indgående kendskab til disse midler og kender udmærket Jens Frydenlund, som du henviser til.

    Abstinensforløbet er præsis så uforudsigeligt, som du skriver. - Når jeg alligevel skriver - og dog - tænker jeg på de stakels mennesker der har fået stoffet i f.eks 50 år og i dag er omkring de 70.

    Disse mennesker har kunnet få benzoer som sukkerbolsjer, men nu er der kommet andre boller på suppen - om man så' må sige ....

    Med de komplekse senabstinenser og alverdens helvedes kvaler (undskylder sproget), kan enhver regne ud, at et menneske i den aldersgruppe, ikke når at opleve at få det godt, inden livet rinder ud.

    Det værste er min (vores) viden om, at visse yngre mennesker fyldes med de midler og det på trods af den viden man fra lægelig sige nu har eller burde ha'.

    Tror såmænd du og jeg i grove træk er enige.

    Mange hilsener fra Laura.
  • Indstillinger
    Til Laura!!

    Jo jeg kan godt se det er et mærkeligt sammenfald , men jeg kender mange som hedder Susannne(igennem indlæggelser på sclerosehospitalet i Haslev) kan du ikke give mig er praj om hvor den Susanne bor?? Det er i hvertilfælde ikke mig!!
    21-6 er det 2 år siden jeg var indlagt til udtrapning , men tog hjem efter 1 lille døgn, da udtrapningen ikke blev foretaget som psykiateren hvade lovet mig!! Der efter hjalp psykiateren mig med at trappe ud af mit misbrug.

    KH fra Sus
Log in eller Registrér for at kommentere.