Hjem Hjerte og blod Hjerteproblemer

Blodtryk

Hej
Har taget blodtryksmedicin i mange år losartankalium kalium og metoprololsuccinat ,
Hvilket ikke har hjulpet meget på blodtrykket. Har været til undersøgelse på Hvidovre sygehus hjerteafdeling pga hjertetrytmeforstyrrelser da hjertet hoppede 2 slag over om natten. Jeg fik at vide, at jeg med det samme skulle stoppe med metoprolcucinat. Dvs at jeg kun tager losartanen hvilket bekymrer mig. Har altid fået at vide, at man skal nedtrappe blodtryksmedicin. Mit blodtryk er efter stop med metopoll. Skiftevis højt og lavt. Min puls som plejer at være 65 er nu oppe på 88.
Jeg er 76 år.
Er selvfølge nervøs for blodprop/hjerneblødning om natten.
Er der hjælp at hente.

Astrid12

Kommentarer

 • persille1persille1
  Redigeret 12 september, 2020 08:07

  Hej Astrid

  Der står ganske rigtigt at metoprololsuccinat skal nedtrappes. Nu ved jeg jo ikke om du har fået mindste dosis, men du burde ringe til din læge og spørge om det er i orden du er stoppet uden nedtrapning. Det ville jeg gøre.

  Men ellers skal man ikke nedtrappe blodtryksmedicin. Jeg stoppede brat en gang med det hele, fordi jeg blev syg. Min læge ville se om det var medicinen jeg blev syg af, det var det. Han sagde også der sker intet ved at stoppe i et par uger.
  Det er første gang jeg læser/hører om blodtryksmedicin, der skal nedtrappes.
  Der kan være så mange bivirkninger ved metoprololsuccinat læser jeg og du må ikke få det. Det er rigtig nok efter hvad jeg læser om hvordan det kan påvirke hjertet.
  Hvis det er flere dage siden så ville jeg under ingen omstændigheder begynde på det igen. Jeg ville være glad ved at slippe af med den medicin.

  At blodtrykket stiger og falder kan være fordi den medicin ikke er helt ude af kroppen endnu. Du er også nervøs, det kan have betydning.

  Når man bliver ældre tåles medicinen heller ikke så godt mere, det fik jeg at føle.

  Et lille glas rødbedesaft om dagen kan sænke blodtrykket lidt. Det kan købes i helsebutikker. Jeg drikker 1 god dl om dagen nu. Jeg drak mere en overgang, men det kan blive lidt for meget.
  Jeg målte lige mit blodtryk. Det er 148/85 puls 96. Kan det berolige dig lidt.

  Men kontakt din læge og hør hvad han/hun siger.

  Mit blodtryk stiger og falder også. Der er gået lidt tid efter jeg skrev og jeg har lige målt igen. Nu viser det 160/96 puls 74. Blodtryk svinger tilsyneladende op og ned hele tiden.

 • Hej Pernille.
  Tak det vil jeg gøre.

 • Undskyld navne forvirring. Jeg mener persille1.

 • Vedr hjertet.
  Har fået at vide, at min supraventrikulær er normal og at min ventrikulær er let moderat. Har ingen hjerteslag om natten op til 2 min og 11 sekunder.
  Jeg er faktisk bange for at hjertet ikke starter igen. Hvad betyder alt dette.
  Er der nogen i dette forum som har oplevet det samme?

Log in eller Registrér for at kommentere.