Hjem Øjne Åben debat om øjne

Hævet, tørt og rødt hud omkring øjnene

Hej

Jeg har i et års tid døjet med sart hud omkring mine øjne (lige under og på det ene øjenlåg).

Jeg har været ved min læge, som først udskrev noget Mildison til at tage det værste. Derefter har jeg fået besked på at bruge Locobase Repair, som er en fed creme.

Jeg brugte Mildison i kort tid, hvorefter jeg har brugt (og fortsat bruger) Locobase. Men jeg bliver ved med at være periodisk hævet, rød og tør ved huden, særligt ved det ene øje.

Jeg oplever at det blusser op når jeg bruger makeup/makeup fjerner.

Min læge siger at jeg bare har sart hud om vinteren, og at jeg skal pleje det med en fed creme. Synes bare det er rigtig træls, at det ikke forsvinder helt. Jeg er en ung pige på 24 år som gerne bruger make up til dagligt.

Status er at jeg hver aften inden jeg går i seng giver et godt lag Locobase på de ramte områder.

Nogle der har erfaringer, eventuelt et forslag til en anden creme eller lignende? Jeg synes min læge er hoppet meget hurtigt over "problemet".

Venlig hilsen

Kommentarer

 • Bonusinfo: jeg bruger Essentials Double Effect Eye Makeup Remover fra Nivea sammen med vatrondeller, da det er den eneste jeg har fundet, der kan fjerne vandfast mascara (som jeg bruger).

  Jeg har naturligvis overvejet, om det er dårligt for mine øjne at bruge i det område/om vatrondellerne er for "krads". Men jeg ved ikke hvad alternativet kan være.

 • Hej Lotte Hansen

  Jeg har et lignende problem, som lige nu er ved at aftage. Jeg har haft problemet 3-4 gange tidligere, gangen før var i 2011, så der er altså gået en del år imellem hver gang.

  Den første gang gik jeg også til læge, som gav mig en hydrokortison-creme, som jeg kun turde bruge ganske kort tid. Så vidt jeg husker, hjalp det, men jeg turde ikke bruge det. Den slags er jo noget stads, som man helst skal undgå.

  Derefter fandt jeg et produkt i en helsekostbutik, som har hjulpet mig meget hver gang. Det er en meget fed creme fra Dr. Hauschka. De kalder den øjenbalsam. Det står der på æsken. Jeg smører øjenlågene ind morgen og aften.

  Jeg har problemer med begge øjenlåg, som bliver kolossalt udtørrede og ru. Det er klart, at de så vil opsuge en masse creme, og derfor hæver de voldsomt. Denne gang har der også været rødme. Det plejer der vist ikke at være, eller måske husker jeg det bare ikke.

  Jeg går ud fra, at der er et eller andet, jeg indtager, som jeg ikke tåler. Jeg får en del medicin og en del kosttilskud, men jeg har ikke fundet ud af, hvad problemet skyldes. Det varer gerne et par måneder.

  Jeg er meget forsigtig med at smøre andre ting på end øjenbalsam, for ALT ANDET svier eller brænder. På apoteket anbefalede de mig for nylig en creme med ved navn Avène, som skulle være god, og jeg tænkte, at det ville være en god ide at skifte lidt mellem forskellige slags. Men Avène sved og brændte. Så nu nøjes jeg med min øjenbalsam.

  Jeg kan se, at Mildison, som du har brugt, også er en hydrokortison-creme. Og det er godt, at du er holdt op med at bruge det.

  Hvis jeg var dig, ville jeg helt holde op med at bruge øjenmakeup og øjenmakeup-fjerner. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil bruge det, men prøv at holde en pause med det, og se, om problemet forsvinder.

  Jeg tåler i hvert fald ikke diverse kemiske produkter ved øjnene ;-)

  Jeg håber, du finder en løsning.

  Mange hilsner

  Kameliadamen

 • Redigeret 25 marts, 2020 10:29

  Hej Kameliadamen

  Tak for din historie og dit input!

  Jeg tør næsten ikke bruge andet end Locobase, da den er meget mild.

  Jeg går og tænker, om jeg kan være allergisk overfor den makeup fjerner, jeg bruger, da det blussede op efter brug, og efter en lang pause fra at have brugt make up hvor der intet var.

  Kan man blive testet for det mon?

  Det klør også udover at være hævet og "ru". Jeg vil tage en lægetid igen når det engang åbner op for det.

  Venlig hilsen Lotte

 • Hej igen, Lotte Hansen

  Du efterlyste faktisk forslag til en anden creme ;-)

  Jeg syntes, at jeg var meget heldig, da jeg fandt denne øjenbalsam fra Dr. Hauschka. Den er også mild, men meget fed. Du har imidlertid en creme, du kan tåle, og så er det jo godt.

  Sådan som jeg har forstået det, så er det netop, fordi øjenomgivelserne er så ru og udtørrede, at de opsuger virkelig meget af cremen, og det er årsagen til, at stedet er så hævet. Hos mig klør øjenomgivelserne også denne gang. Det husker jeg ikke fra tidligere gange.

  Jeg tror ikke, at man kan blive testet for et bestemt mærke i øjenmakeup-fjerner. Men jeg ved ikke noget om det. Den bedste test må vel være at holde op med at bruge den, og se, om det hjælper!

  Mange hilsner

  Kameliadamen

 • Hej igen


  Det har du fuldstændig ret i, og takker også for forslagene. Kunne godt finde på at prøve den, du nævner.


  Og ja, jeg må prøve at hjemmeteste lidt med de forskellige ting.


  Uanset er det altid rart at høre erfaringer fra andre.


  Rigtig god dag og tak for dine svar! :-)

Log in eller Registrér for at kommentere.