Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ekstremt hjertebanken.

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du skal helt klart henvises til Hjerteafdelingen på Skejby Sygehus og scannes i den store CTR-scanner - der kan de se ting, som ikke kan ses ved en scanning hos en speciallæge - jeg taler af erfaring som mor til en nu 19-årig dreng, der som 14 årig fik hjerteproblemer, som vores egen læge ikke opdagede og dermed ikke sendte ham videre til en specialist. Det viste sig, at han havde en blodåre, der sat forkert og som blev afklemt og lukkede af for blodet til hjertet, når han anstrengte sig eller dyrkede sport. Dette kunne kun ses i den store scanner, som man bliver kørt ind i. Jeg siger ikke dette for at gøre dig ængstelig - (det er du jo desværre i forvejen) - men fordi jeg synes, det er vigtigt, at du bliver grundigt undersøgt, når du har de symptomer, som du har. For enten finder de noget, der skal gøres noget ved/behandles, så du kan blive rask og få et godt og aktivt liv eller også får du at vide, at alt er ok og du således må indrette dit liv, så du mærker generne mindst muligt. Jeg vil lige sige, at min søn blev opereret og er fuldstændig rask i dag. Det er sådan nogle dygtige og dejlige mennesker, der arbejder på Skejbys hjerteafdeling - Held og lykke med det!
  • Indstillinger
    Victoria, jeg er helt klar over, at jeg sagtens kan være i sporten uden selv at skulle være den der yder mig fuldt ud. Jeg har faktisk været på trænerkursus, men så længe jeg kan, syntes jeg da det er sjovere at spille selv. Men du har selvfølgelig ret i, at det er en mulighed. ;)

    Pipsen, Tak. :) Men det gør mig da slet ikke ængstelig, det virker da næsten omvendt. - Der må være en eller anden forklaring, og det måske kan fixes. :)
  • Indstillinger
    Vil lige skrive hvad der er sket siden besøg på skejby og andet..

    Fik en stresstest på skejby, intet unormalt udover en åbenbart ret høj kondi. - Og min puls havde meget svært ved at gå ned igen fra omkring 120-130'erne.

    Ultralyd var også normalt

    Jeg fik igen holter på, og jeg oplevede et par ubehagelige hændelser hvor jeg kunne mærke nogle sekunder hjertebanken og kraftige bank i løbet af holter-undersøgelsen, men det kunne ikke læses på dataene.

    Så nu venter jeg på at de gider at sende mig et brev omkring at de vil have en chip opereret lige under huden, som skal måle holter i længere tid.. Fedt

    Og det har jeg så ventet på i over en måned, og har selvfølgelig ringet og hørt hvor det bliver af, men det er stadig ikke dukket op (har også tjekket e-boks)..

    Anyhow, det var bare status, Håber på at vi finder ud af noget derinde. Anfaldene er blevet mindre hypigge, men til gengæld mærker jeg ofte i små perioder kraftige slag, op til flere gange om dagen.. Det er ikke som det skal.

    Jeg prøvede i en periode på 2 uger at tage magnesium-piller som nogle foreslog, og det havde ingen effekt. Jeg har ikke prøvet calcium-piller.
  • Indstillinger
    Jeg har nu været til en privatpraktiserende biopat, som foretog en Vitamin- og Mineraltest.

    Resultatet var at jeg har et meget lavt niveau af calcium og magnesium..

    Håber på at det løser problemet ved at tage de kosttilskud som blev anbefalet :)


    --
    Offtopic kan man så lige tænke over hvorfor offentligheden brugte så mange tusinde kroner på at undersøge mit hjerte, uden overhovedet at undersøge for disse essentielle mineraler, som Hjertebanken, og muskelkrampe er? (Har til tider også haft ondt i knogler, men ved ikke om det er overbelastning eller mangel på kalk).. - Lægen der undersøgte mig på Skejby havde Ph.D i hjerteforstyrrelser, og han nævnte overhovedet ikke magnesium eller calcium, selvom man kan finde mange steder hvor der står at det kan forårsage denne slags arrytmi..

    Anyhow, jeg skriver lige igen om nogle måneder om det er gået over.. Anfaldene kommer pt. 1-2 gange om ugen..
  • Indstillinger
    Uha, der rører du vist ved et af lægernes meget ømme punkter! For de fleste læger med specialistuddannelse er biopater og alle andre "alternative" jo nærmest heksekunster, og de medgivet yderst sjældent, at problemerne kan være så jordnære.
    Jeg ønsker dig rigtig meget held og lykke med mineraltilskudskuren, og håber virkelig for dig, at det bare er det, der skal til.
  • Indstillinger
    Hej Fresser

    Jeg må tilstå, at jeg heller ikke har så meget tillid til biopater ;-)

    Men derfor kan biopaten jo alligevel godt have ret!

    Hvis jeg var dig, ville jeg bede din praktiserende læge om en kontrol for alle de vitamin- og mineralmangler, som en praktiserende læge kan tjekke for. Når du har haft ondt i knoglerne, er det også meget vigtigt, at du bliver tjekket for D-vitaminmangel. Det er et vitamin, som næsten halvdelen af danskerne mangler i vintertiden, ifølge undersøgelser.

    Den praktiserende læge kan også godt undersøge for kalk- og magnesiummangel. Jeg synes altså, at det er vigtigt, at du får det gjort.
    I mellemtiden synes jeg, at det er godt, at du tager tilskud af magnesium og kalk.

    Mange hilsner

    Kameliadamen

    P.S. Jeg forstår godt din undren. Jeg led af hjerteuro i mange år og dertil tiltagende træthed og svimmelhed. Det viste sig efter nogle år, at mine helbredsproblemer skyldtes jernmangel. Men ingen – hverken den praktiserende læge eller hjertespecialisten – havde tænkt på at undersøge mig for diverse mangler. Og efter yderligere nogle år fik jeg et alvorligt hjerteproblem (anfald af atrieflagren) og dette hjerteproblem første så til, at jeg fik central søvnapnø (altså at centralnervesystemet indimellem ”glemmer” at give åndedrætsorganerne besked om at trække vejre under søvnen).

    Jeg vil skyde på, at disse to ret alvorlige sygdomme indtil nu har kostet samfundet flere millioner (førtidspension i 10 år, indlæggelser på specialiserede hjerteafdelinger, operation, ambulancekørsel, avanceret udstyr til hjælp til vejrtrækning om natten osv.)

    En blodprøve til afsløring af jernmangel kan ikke koste alverden. Og et glas jernpiller kostede dengang 55 kr.

    Det er faktisk en læge på Skejby Sygehus, der har peget på sammenhængen mellem min tidligere alvorlige jernmangel og mine nuværende helbredsproblemer. Men kun den ene læge. Ingen andre læger ser sammenhænge.
Log in eller Registrér for at kommentere.