Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ekstremt hjertebanken.

Redigeret 29 januar, 2015, 04:45 i Hjerteproblemer
Hej.

Jeg har stigende tendens til at få hjertebanken, hvor min puls bliver rigtig høj, og bliver rigtig kraftig. Bliver også en vist grad svimmel, og har derfor søgt læge, da det blev anbefalet.

Lægerne har testet stofskifte, taget ultralyd og testet blodtryk - alt sammen normalt. Jeg tvivler dog på, at min læge siger at det er helt ufarligt.

Min puls når jeg har et anfald, har jeg målt ved at tælle antal slag på 10 sekunder. Sidste gange talte jeg til 38, hvilket jeg så kan regne ud er en puls på 228 - det lyder langt fra sundt? Disse anfald kan vare op til 40 minutter, hvor jeg med det samme kan mærke når det går over. Pulsen falder fra start til slut i anfaldet, men kommer sjældent under 160, selv når jeg har ligget ned i 30 minutter.

Jeg kan simpelthen ikke tro på at det er helt ufarligt, især ikke når der står på sundhed.dk, at man skal søge læge hvis man bliver svimmel under hjertbanken.

Ville være så glad for at vide hvad der sker, og om man kan undgå det? - Jeg får det regelmæssigt, ca. en gang om ugen, og som regel samtidig med aktivitet, men får det også når jeg ikke er aktiv.

Mvh
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Fresser

    Jeg forstår det sådan, at du er i tvivl om, hvorvidt din læge har ret, når han siger, at dit hjerteproblem er ufarligt.

    Din læge har foretaget undersøgelser og har bedømt resultaterne til at være fuldstændig normale. Lægen kan jo sagtens have ret i, at dit hjerte har slået normalt, da det blev undersøgt. Men derfor kan det jo godt slå unormalt på andre tidspunkter.

    Hvis jeg var dig, ville jeg læse noget information om atrieflimmer og atrieflagren. Jeg siger ikke, at det er det problem, du har. Det kan jeg jo ikke vide. Men det ligner.

    Her er information om emnet:

    https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme- ... ieflimmer/

    Jeg har anfald af atrieflagren, som minder om atrieflimmer. Jeg har aldrig sat mig ind i, hvad forskellen mellem de to ting er.

    Jeg oplever anfaldene som en meget hurtig hjerterytme. Jeg har et blodtryksapparat. Et sådant apparat måler også pulsen og kan registrere, når hjertet slår forkert. Så er der et symbol, der står og blinker. Når jeg har anfald, er pulsen som regel ca. 160.

    Nu kommer det vigtigste: Hvis sådan et anfald går over af sig selv i løbet af kort tid, er det totalt ufarligt.

    Problemet er, at hjertet slår hurtigt, men overfladisk, og derfor bliver blodet ikke pumpet ordentligt rundt. Hjertet står bare og bævrer uden ordentlig pumpekraft. Derfor kan man godt blive lidt svimmel efter et stykke tid.

    Hvis anfaldet ikke går over af sig selv, er der risiko for at der vil blive dannet en blodprop i noget stillestående blod. Men dine anfald går jo over af sig selv, så der er ikke noget problem.

    Det kan jo også være, at du er stresset, og at dit hjerte af den grund har perioder, hvor det slår for hurtigt. Det ved du bedst selv.

    Under alle omstændigheder er det vigtigt, at du ikke bekymrer dig for meget om det. For stress og angst har hjertet ikke godt af.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Du skriver ikke hvor gammel du er, men uanset hvad så kan jeg ikke helt forstå at din læge har sagt at det er ufarligt at du oplever hjertebanken med høj puls på omkring 200 og at du samtidig bliver rigtig sløj.

    Det er godt at din læge har taget blodprøver og alt er fint, det hører med til udredningen. Du skriver at han har taget ultralyd, vil det sige at han har sendt dig til en hjertespecialist? Eller er der tale om et hjertediagram i stedet?

    Det er rigtigt som Kameliadamen skriver, at der kan være tale om hjerte-forkammerflimmer. Men det er ikke helt rigtigt , at det ikke betyder noget sålænge anfaldet kun tager kort tid. Det af to grunde:

    Den ene grund fordi man ikke altid kan mærke forkammerflimmer, det kommer bla. an på hvor mange af forkammerets "flimmere" der sender signal ned til hovedkammeret. Men der findes også andre måder hjertet kan "danse" på som giver de symptomer du beskriver.

    Den anden, og i dit tilfælde vigtigste grund, er at du har symptomer under anfaldet.

    Hvis din læge ikke vil gøre mere, må du skifte læge. Men du skal ses af en hjertelæge snarest, og han/hun vil nok udstyre dig med et transportabelt hjertediagram som optager din hjerterytme i enten 3 eller 5 dage (såkaldt Holter-optagelse). Så kan hjertelægen se hvilken rytme dit hjerte laver når du har anfald og derfra lave en behandling -eller lade være, hvis behandling skulle vise sig at være unødvendig.

    Nu sidder der måske andre og tænker at de også kunne fejle noget alvorligt med hjertet fordi de også oplever hjertebanken og får det skidt samtidigt. Det skal selvfølgeligt undersøges, men det der er alvorligt ved denne her historie er, at fresser har puls over 200 samtidig med.
  • Indstillinger
    Hej. Og tak for jeres fine indlæg. Dog kan jeg se at jeg mangler at give jeres noget information ;)

    I dag fik jeg det igen under badminton træning, talte op til 45 slag (fingeren på halsen, stopur til at tage tid) på 10 sekunder. (Usædvanlig højt?!) Der gik 3-4 minutter, så faldt pulsen bradt til 60-70.

    Jeg HAR været til hjertespecialist (Erik La Cour), de brugte ultralyd, og har haft en "computer" til at sidde og måle min puls i 14 dage. Dog fik jeg ingen anfald i perioden, og jeg måtte heller ikke have den på, under motion. (Hvor det jo oftest er, at der er forstyrrelser) - Ingen har fundt noget, som er unormalt (udover en hvilepuls på 41, hvilket er ret godt, har jeg hørt :))

    Om det er farligt eller ej, er det utroligt generende når jeg dyrker motion. Nogen gange tager det jo 30 minutter for at gå over, og det er jo trist at sidde at se de andre spille badminton, så om ikke andet, er jeg da interesseret i at vide om jeg om muligt kan undgå det. :)

    Jeg er en dreng, 16 år, kondital på 59, og hjertespecialisten kommenterede også på at jeg har en veltrænet og stort hjerte. - Blodtryk: 121/69

    Mvh
  • Indstillinger
    Jeg har lige haft noget lignende tæt på, idet min mand d. 30 august vækkede mig og fortalte, at jeg ikke skulle regne med, at vi kunne tage af sted på ferie om søndagen, for han var sikker på, at han havde et hjerteanfald.
    Jeg kom hurtigt i tøjet og fik ringet til lægevagten, og efter aftale med dem også efter falck. Min søde mand blevet undersøgt, og fik at vide, at alt var normalt. Puls, iltmætning og ekg var passende for en yngre mand, og helt i top for en folkepensionist. Så vi blev kørt hjem, og jeg fortsatte med at pakke kufferter.
    Meget tidligt næste morgen vækkede han mig igen, og var sikker på, at lægerne havde taget fejl, for nu var det galt igen! Jeg ringede igen til lægevagten og talte med en kompetent person, der kiggede på lørdagens notater, og vi blev efter lidt snak enige om, at det måtte dreje sig om nogle panikanfald, der meget tit af "begyndere" bliver forvekslet med hjerteanfald.
    Og jeg huskede pludselig, at jeg selv havde prøvet det samme for år tilbage, da jeg endnu var på arbejdsmarkedet. STRESS og manglende søvn var kodeordene, hvilket vores egen læge bekræftede et par dage senere.
    Men det hjalp desværre ikke i situationen, og vi måtte aflyse en måneds ferie i Wien, som ellers var blevet tradition, og som plejer at få os begge i absolut afslapningsmodus. Mange spildte kroner, fordi en lettere hypokondrisk mand ikke ville tro på en garvet læge, og en hustru, der lhavde prøvet symptomerne på egen krop.
    SÅ: moralen er, hurtig puls og åndenød behøver ikke at være ensbetydende med dårligt hjerte, - men panikanfald skal tages til efterretning som symptom på en ikke velfungerende hverdag.
  • Indstillinger
    Hej Fresser

    Det var nogle meget vigtige oplysninger, du kommer med i dit seneste indlæg. Atrieflimmer kommer normalt kun hos ældre mennesker.

    Men ellers må jeg sige, at sådan er det jo med undersøgelser. Hvis alt er normalt, mens undersøgelsen foregår, får man at vide, at man er rask!

    Mit sygehus har såkaldt ”afsluttet mig” (Det er den temmelig dramatiske måde, de udtrykker sig på, når de vil sige, at de slutter al videre behandling og undersøgelse). Jeg havde Holter-udstyr på i fem døgn, og i de fem døgn slog hjertet normalt. Jeg havde et anfald i ugen før og et anfald i ugen efter de fem døgn, men det betyder ikke noget for sygehuslægerne. Det er også i orden. Jeg forsøger at helbrede problemet selv, ved hjælp af kosttilskud.

    Du må undskylde, hvis mit indlæg virker, som om jeg vil bagatellisere dit problem. Det var ikke min mening. De var min mening at undgå, at din frygt skulle forværre problemet. Og ved hjerteuro plejer jeg at sige følgende:

    Det kan godt være, at lægen har ret, når han siger, at det er ufarligt. Men derfor kan problemet godt være sk…irriterende!

    Dine nye oplysninger fortæller, at det især er ved fysisk anstrengelse, at du får problemer. Selv om atrieflimren normalt kun kommer hos ældre mennesker, så er der sikkert faktorer, som kan udløse det – også hos unge mennesker. Jeg tænker på, om du skulle lide af en eller anden mangeltilstand.

    Hvis jeg var dig, ville jeg prøve at tage nogle kosttilskud. Det er bedst, hvis du kunne få lægen til at undersøge, om du har mangeltilstande. Det kunne jo være, at du sveder så meget, at der er kommet en ubalance i de såkaldte væsketal.

    Husker du at drikke tilstrækkeligt?

    Mit hjerteproblem hænger ofte sammen med et lavt kalium-niveau. Men unge mennesker plejer ikke at mangle kalium. Og kalium skal man normalt ikke gå og tage tilskud af, hvis ikke man har fået påvist en mangel.

    Magnesium kan du derimod godt tage tilskud af. Det vil hjertet have godt af. Tag en god vitamin- og mineralpille dagligt, samt ekstra tilskud af magnesium, samt en D-vitamin-pille i vinterhalvåret. Spis desuden meget fisk.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Ja, man må sige du fik udeladt vigtige oplysninger i dit første indlæg ;-) Men så let er det heller ikke at skulle beskrive sig selv.

    Det er rigtig godt at du er blevet set af en hjertelæge som har skannet dit hjerte og har lavet overvågning, endda i rigtig lang tid.

    Jeg er dog stadig noget bekymret fordi du skriver du får anfaldene under motion, får puls over 200 og bliver sløj. Atriflimmer er næsten ikke-forekommende hos unge (der skal nok være en i et hjørne af verden) men der findes også andre rytmeforstyrrelser der netop ses hos unge når de dyrker sport og pulsen kommer op. Nogle af disse rytmeforstyrrelser er desværre rigtig farlige men de kan være svære at fange netop fordi en hjertelæge typisk vil overvåge hjertet i hvile.

    Den hjertelæge du har fortalt du har været ved er rigtig dygtig. Men jeg vil mene at du snarest muligt skal henvises til hjerteafdelingen på Skejby Sygehus, som du næsten må have i dit nærområde ud fra det du skriver. Det er så heldigt at lige netop hjertelægerne på Skejby Sygehus er nogle af de førende i verden inden for hjerterytmeforstyrrelser hos unge som dig. De har nogle flere muligheder for udredning end den privatpraktiserende hjertelæge du har gået ved indtil nu. At han ikke har foreslået at du skulle til sygehuslægerne er der desværre ikke noget mærkeligt i, sådan fungerer systemet desværre.

    Så få en tid ved din læge og en henvisning snarest. Jeg vil faktisk i mellemtiden inderligt bede dig om IKKE at dyrke motion indtil du har fået grønt lys af specialisterne på sygehuset. Det inkluderer også cykling. Tænk hvis du fik et anfald på en trafikeret vej og kom alvorligt til skade, det ville ikke være til at bære.

    Det er rigtigt at symptomerne også passer på panikanfald. Men det der får mig op af stolen er, at du fortæller at du har talt din puls til over 200, og det kan slet ikke lade sig gøre ved et panikanfald. Selv meget veltrænede kan "kun" få deres puls op til ca. 170 under max fysisk belastning.
  • Indstillinger
    Uh, hvad kan man sige. "Shit just got serious"? :)

    Hvordan får jeg sådan en henvisning, skal jeg skrive til min læge og bare bede om en? Eller hvordan fungerer det?

    Der er ikke sket noget alvorligt ved at træne de sidste 2½ år, hvor jeg har fået anfaldene (Nu godt nok næsten hver uge, hvor det i starten var 2-3 måneders mellemrum).

    Min mor (yay) har anskaffet nogle Magnesium piller som du forslog, hvis det nu kan hjælpe. :)

    Og i øvrigt, tusinde tak for svarene, det er ekstremt fedt at i vil hjælpe ;)
  • Indstillinger
    Selvfølelig kan/skal du bede din læge om en henvisning, især nå du nu har så hyppige anfald. Desværee er behandlersystemet blevet sådan pga nedskæringer, at man er nødt til selv at presse på for at få udredt sin tilstand. Og du har vel også hørt om tilfælde, hvor unge veltrænede sportsfolk er faldet om under udøvelse af deres sport?
    Så bare gå til makronerne, - et er, når vi gamle ikke bliver taget alvorligt, men seriøse og begavede unge som dig skal sørme da have mulighed for at blive undersøgt ordentligt.
    Men jeg håber, du klarer det, hvis du får at vide, at du bliver nødt til at gå mindre hårdt til sporten.
  • Indstillinger
    Har skrevet til lægen nu. Tror det er vejen til en løsning på problemet ;) - Hvis de ikke gider at sende mig videre, må jeg vel skifte læge.

    Jeg kan allerede nu ikke yde max til konditionstræning, fordi så er det næsten garanteret at jeg får et anfald. Og anfaldene når jeg er under pres værer generelt længere, end hvis jeg får dem når jeg ikke er oppe at køre. :)

    Så, nu må jeg vel bare vente og se hvad hun skriver, du kan nok ikke få mig til at holde mig fra at cykle, for så får jeg altså problemer med at passe skolen. ;) Vil også springe over konditionstræningen til badminton. :)
  • Indstillinger
    Måske kunne du tænke på at bruge din erfaring og viden om træning til at blive træner for andre unge uden helbredsproblemer? Så kan du stadig beskæftige dig med sport, men på en mere skånsom måde, som du også kan fortsætte med resten af livet.( jeg ved godt, at mennesker i din alder oftest ikke gider tænke 50 år frem, men hvis man lever længe nok, så bliver man jo altså gammel en dag, og det er faktisk slet ikke så tosset!)
    Så bare klø på med at få rede på, hvad du fejler. Held og lykke fra mig.
    ps. Måske skulle du tænke på at få en elcykel, især hvis undersøgelserne ikke viser det, du helst vil høre.
Log in eller Registrér for at kommentere.