Hjem Sex & samliv Åben debat om sex

Sexlegetøj og graviditet

Redigeret 28 februar, 2018, 16:35 i Åben debat om sex
Hej alle,

Jeg er i den heldige situation at jeg er blevet gravid, hvilket min kæreste og jeg er meget glade for :)

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe mig med herinde, da jeg faktisk synes det er lidt pinligt at snakke med min læge om. Så håber nogle af jer måske har viden inden for området.

Jeg kan se at der er nogle tidligere debatindlæg omkring emnet, men jeg synes ikke helt jeg har fundet svar på min spørgsmål.

Mit spørgsmål går på hvorvidt man må bruge sexlegetøj i den tid man er gravid. Som jeg kan forstå det, efter at have læst på forumet, så anbefaler miljøstyrelsen at man ikke bruger sexlegetøj når man er gravid og ammende, da der potentielt er en risiko for at sexlegetøj indeholder PVC.

Men hvad hvis man bruger sexlegetøj som ikke kommer op i skeden. Jeg købte for 3 mdr siden en ”magic wand”. (Den kan vist ses på http://www.sinful.dk)
Jeg er ret glad for at bruge den, og vil gerne forsætte. Men det kræver selvfølgelig at det er uskadeligt. Men sagen er her at det kun rører klitoris og altså ikke komme ind i selve skeden.
Jeg tænker det er lidt på samme måde som at bruge et massage apparat, som jeg i øvrigt også mener at producenten skriver at den også kan bruges til. Men spørgsmålet er så bare om et ”massage apparat” også må bruges dernede under graviditet? ☺
«1

Kommentarer

 • Man kan jo knalde på fuld smader under graviditeten uden at barnet tager skade på nogen måde.
  Så hvis du sikrer dig at den ikke indeholder pvc så er det jo bare at give den gas;o)
  God fornøjelse :-p
 • "Man kan jo knalde på fuld smader under graviditeten"

  Har du prøvet at være gravid og lægge krop til. ? Jeg kan love dig for det ikke i alle tilfælde er særlig rart. Men, naturligvis, du taler om barnet. !
 • Persille ja ligesom om vibratorenen indeholder pvc.
  Var det barnets velbefindende der er i fokus.
  Og moderens nydelse ;o)
 • Hej du

  Jeg var i samme situation under min graviditet, og havde selv de samme betænkeligheder. Min veninder, der er læge, fortalte mig, at det for det første ikke var farligt, hvis først jeg sikrede mig at sexlegetøjet var fri for PVC, men derudover foreslog hun mig at bruge buttplugs, da der på den måde ikke kan komme gener ved vaginalt brug. Jeg var ikke så meget til det før, men man lærer at elske det:) Jeg købte selv lidt forskelligt fra http://www.lovejoy.dk/analplug-buttplugs-342, og der har absolut ikke været nogen problemer.

  God fornøjelse!

  /Mette
 • Hej Sarah.

  Jeg er lige blevet gravid og går selv med de samme tanker som dig. Min læge sagde, at det var vigtigt at legetøjet ikke indeholdt pvc, phtaler og et eller andet materiale, som jeg har glemt.

  Men jeg kan ikke finde ud af, om det kun er inde i skeden, eller om det også gælder omkring klitoris?

  Jeg har nemlig sådan en Lelo vibrator (Se her: http://www.sexnetto.dk/5858-lelo-alia-p ... 71517.html) men jeg tør ikke bruge den, hvis det er farligt?

  Jeg syntes det var for pinligt, at spørge min læge omkring det endnu en gang.

  //Mathilde
 • Jeg vil mene, man generelt skal holde disse giftstoffer væk fra sine sarte slimhinder.

  Men hvorfor er det pinligt at spørge lægen? Hellere et spørgsmål for meget end et for lidt - og du HAR jo allerede spurgt, så der er vel ikke noget galt i at spørge ind til det, hvis ikke du helt har forstået svaret.
 • Tror at denne side kan besvare dit spørgsmål :-)

  http://sundhedsplejersken.dk/Gravid/Art ... exlegetoj/

  På baggrund af undersøgelserne har Miljøstyrelsen følgende tips:
  Gravide og ammende bør ikke bruge sexlegetøj af blød plast
  Undgå sexlegetøj lavet af PVC
  Brug kondom over dildoer m.m.
  Brug vandbaseret glidecreme.
 • Hejsa,

  Jeg har nu også været gravid 2 gange. Har aldrig været et problem for mig med dildoer. De fleste læger kan også fortælle, at en dildo ikke kan skade barnet, men gør det ondt så lad være.

  Har aldrig selv kunne undvære sex og mit "sexlegetøj" som jeg derimod ofte køber hos [Link fjernet]

  Alternativt fremfor at penetrere dig selv i skeden, så kan du jo vælge at gå den anale vej, for nogle er det lidt mere rart og så er der ikke samme nervøsitet, ellers er en god vibrator jo også fint.

  Jeg ønsker dig alt vel og tillykke med barnet :)
 • Hej Jeg tror ikke du skal være nervøs for at skade barnet, men det er altid en god ide at tænke på og bruge et sexlegetøj af god kvalitet, altså legetøj som er lavet af et såkalt body safe PC ABS / silicone har selv denne Lelo alia fra http://joygates.dk/shop/kvinder/lelo-al ... varianter/ og kan varmt anbefale denne vibrator :)
 • Er silicone og PVC det samme? Jeg står i samme situation som indlægsejeren, og vil gerne vide om for eksempel denne dims er OK?
  http://www.dildomama.dk/white-therapy-l ... 57307.html
Log in eller Registrér for at kommentere.