Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Sygdomsangst

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    De smerter du beskriver mht til mave og venstre side, det lyder som om du har for meget mavesyre. Jeg lider selv af angst, og grundet stress har jeg fået for meget mavesyre. De er rigtig ubehageligt og gør også pænt ondt. Så måske du skulle spørge på apoteket om de har noget imod det. :)
  • Indstillinger
    Hej, jeg er en 19 årig pige, jeg går lige nu igennem en rigtig hård tid, da jeg er bange konstant!
    For en måneds tid siden begyndte jeg at få en voldsom kvalme nogengange med anfald... Tænkte ikke at det var noget særligt, men for 5 dage siden fik jeg anderledes afføring og min mave larmer konstant, samtiddig har jeg heller ikke lyst til at spise noget.
    Har været til lægen to gange, hvor de begge gange sagde at det måtte være noget angst, fordi jeg tidligere har været igennem et langt forløb med ocd.
    Er der nogen der har haft de samme symptomer som mig, har virkelig brug for at snakke med nogen der har eller har haft det på samme måde!!
    Mine symptomer:
    Ændret afføring
    Kvalme (især ved spisning)
    Madlede ( spiser nærmest intet)
    Har også tabt mig 5 kilo på 7 dage!!!
    Jeg er SÅ bange for at jeg ikke bliver taget alvorlig.... Er rigtig bange for at jeg har en sygdom, specielt er jeg bange for tyktarmskræft og søger på nettet konstant og syntes at mine symptomer passer på sådan som jeg har det.
    HJÆLP!!!!!
  • Indstillinger
    Hej Rikke11,

    Det kunne godt være angst.

    Jeg havde selv mange af de symptomer som du her nævner, og i mit tilfælde trickede de hver især hinanden, og derved den angst der åbenbart lurede under overfladen. Jeg var ikke klar over at det var angst på det tidspunkt.

    I forhold til tyktarmskræft, så anser jeg dette for MEGET lidt sandsynligt i din alder.

    Brug din læge i det omfang du har behov for det, de er der for det samme og du skal ikke gå og være utryg.
  • Indstillinger
    Tak for svar pontoppi78
    Er bare bange for det med at jeg ikke har lyst til at spise.... Kan man virkelig få madlede psykisk.... Lægen siger at jeg har læst symptomet madlede og så besluttet mig for ikke at mærke sulten.... Hvor lang tid havde du ikke lyst til mad?
  • Indstillinger
    Det kom lidt i perioder. Jeg kunne kører mig selv så langt ud, at jeg kunne kaste op bare af den mindste madlugt. Måden hvorpå jeg fik det bedre, var at få afkræftet min værste frygt, som var sygdom.

    Vores psyke er enorm stærk, og kan faktisk give os alverdens symptomer.

    Hvis din frygt er noget bestemt, eksempelvis tarmkræft, som du skriver, så drøft netop det med din læge, så du kan få ro i sindet.
  • Indstillinger
    Jeg må arbejde med det.... Er også startet på angstmedicin.
    Det var rigtig rart at høre fra nogen, som har haft det på samme måde!
  • Indstillinger
    Det skal nok blive bedre :)

    Du spørger bare løs, hvis du har behov for det.
  • Indstillinger
    Håber jeg! ;)

    Mangler lige at spørge dig om du havde problemer med maven, min mave rumler RIGTIG meget, mest øverst til venstre.
  • Indstillinger
    Det var maven og fordøjelsen jeg havde flest problemer med. Der findes åbenbart en direkte forbindelse fra vores psyke til maven/fordøjelsen. Det har noget at gøre med vores overlevelsesinstinkt, fra vores forfædre way back. Hvis der var fare på færde, skulle man enten kæmpe eller flygte, og da angst sætter gang i alle faresignalerne (selvom angst ikke er farligt) så er kroppen i alarmberedskab, og gør klar til at kæmpe eller stikke af. Og fordøjelsen har man ikke brug for i det tilfælde, så det er noget af det første der bliver ramt.
    Jeg ved ikke om jeg forklare det godt nok :)
  • Indstillinger
    Okay, tror jeg forstår;)
    Ved godt selv at det ikke nytter at bruge resten af livet på at være bange, når vi alligevel ikke kan gøre fra eller til..... Skal bare lige have underbevidstheden og det psykiske med mig og det kommer nok til at tage tid.... Desværre
Log in eller Registrér for at kommentere.