Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Solaray Perikon

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Tak for svar.Er dog ikke meget for at blande velzina og rosenrod. Det jeg egentlig efterlyser er om nogen har erfaring med dosis ved lette/ moderate depressioner og om jeg skal prøve 3 stk istedet for 2 vil nødig tage for meget men heller ikke for lidt . Venligst Loneanita53
  • Indstillinger
    Hej Loneanita

    Du har i de seneste dage skrevet to forskellige indlæg med to forskellige spørgsmål. Det ene spørgsmål drejer sig om, hvorvidt du får den rigtige dosis Velzina, og det andet drejer sig om, hvordan og hvor hurtigt man kan trappe ud af Velzina.

    Sådan som jeg forstår dine indlæg, så har du nu taget Velzina i 6 uger mod en stressudløst depression af let til moderat karakter.

    Først og fremmest så er det vigtigt at finde ud af, om den udløsende faktor stadig er til stede. Hvis du stadig er udsat for stress, er det vigtigt for de afgørelser, du skal træffe.

    Ang. dosis:

    Eftersom du stadig har symptomer på depression om morgenen, ville jeg nok - hvis jeg var dig - prøve at gå op på 3 stk. Velzina dagligt. Hvis Velzina har samme styrke, som den plejer at have, er det en dosis på 3 stk. dagligt, der anbefales, hvis man vel at mærke skal kurere en regulær depression. Jeg ved godt, at der står noget andet på pakningen, men det er jo, fordi perikon ikke i Danmark er godkendt til at behandle regulære depressioner. Perikon er i Danmark kun godkendt til at behandle tristhed med, og det er jo noget andet end depression, og det er derfor ikke nødvendigt med så stor en dosis.

    Angående varighed af behandlingen: Ved depression plejer man at skulle tage det antidepressive middel i 6-12 måneder, efter at bedringen er indtruffet. Og her vil jeg mene, at det ingen rolle spiller, om det antidepressive middel er lægeordineret eller det er et naturlægemiddel.

    Ovenstående rettesnor gælder, når der er tale om den første depression. Hvis det er den anden depression, man behandler, så gælder det, at man skal vente endnu længere, inden man trapper ud. Og har man haft mange depressioner, kan der blive tale om, at man skal tage et antidepressivt middel resten af livet.

    Hvis jeg var dig, ville jeg for det første ikke overveje at trappe ud eller ned, hvis den depressions-udløsende faktior stadig er der. For det andet ville jeg slet ikke trappe ud her i den mørke vintertid! Jeg ved godt, at det er forskelligt, hvor meget det manglende lys påvirker folk. Men som jeg plejer at sige: Livet er nu engang nemmere om sommeren end om vinteren.

    Ang. nedtrapning:

    Som du kan forstå, synes jeg, at du snarere skal trappe op til tre Velzina end trappe ned eller ud. Men på et eller andet tidspunkt skal du vel trappe ud. Jeg vil mene, at det er en god ide at vente til sommer. Hvor længe nedttrapningen skal vare, findes der vistnok ingen klare regler for. Men jeg vil sige mindst 6 uger. Hjernen er meget fintmærkende, og det er meget vigtigt, at den ikke udsættes for bratte overgange.

    Ang. at blande med andre ting, f.eks. rosenrod som foreslået af en anden Netdoktor-bruger:

    Det kan jeg ikke anbefale. Det vil blive alt for uoverskueligt at beregne dosis. Jeg har i øvrigt prøvet rosenrod (dog ikke samtidig med perikon). Virkningen var hos mig, som om jeg havde drukket alt for meget stærk kaffe. Jeg fik blandt andet problemer med at sove om natten. Men jeg anerkender, at andre kan have en god virkning.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.