Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Snart 5 års depression og modløs

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jamen, den støddæmpende effekt i omkring hjernen er altså fuldt almindeligt kendt og meget velunderbygget. Bla. via crash tests ved bil-sammenstød, ved obduktioner og de karakteristiske fund ved "shaken babies".

    Ligesom det er almindeligt kendt, at vener leder blodet tilbage til hjertet hvorfor der ikke er et kar der direkte leder blod fra livmoderen til rygmarven og videre til hjernen. Derimod tømmer en del af blodet fra rygmarven i det samme kar som det der modtager blod fra livmoderen, alt blodet skal jo til hjertet og lungerne. Prøv at google det lille og store kredsløb.

    Men det har jo overhovedet intet med kobberforgiftning at gøre. Det er et helt andet emne.

    Det har p-piller og ret sikkert (tror jeg personligt, som sagt har jeg ikke undersøgt eller læst nærmere om det) kobberspiraler derimod. Og det kobber behøver altså ikke mystiske ikke-eksisterende kar-systemer for at ende i hjernen. Kobber-niveauet vil også stige i kvinder der har fået fjernet den famøse livmoder hvis de tager p-piller. Livmoderen er en muskel med en slimhinde, ikke andet. Hormonregulationen sidder hos kvinden i æggestokkene -ligesom den hos dig sidder i dine testikler. Derfor går en kvinde ikke i overgangsalder af at få fjernet livmoderen.

    Bortset fra at du kan anbefales at anskaffe en lærebog i anatomi, er vi jo enige ;-0

    Go' weekend.
  • Indstillinger
    Undskyld jeg blander mig men hvad har kviksølv med kobber at gøre ??De to rapporter der er henvist til er om kviksølv????
  • Indstillinger
    Svar til Asklepios12

    Vi snakker forbi hinanden eller du forstår ikke, hvad jeg skriver.
    Prøv at læse det materiale af Prof. Neurologi Patrick Störtebecker, som jeg henviser til.
    Du kan sikkert få kopi af materiale ved henvendelse til www.TF.nu , hvis du ikke kan få tilgang til materialet på biblioteket.

    Svar til spørger.
    Ifølge Prof. Neurologi Patrick Störtebecker´s undersøgelser kan kobber fra brug af kobberspiral belaste hjernen med forøget indhold af kobber i blodet til hjernen, idet det er en klap-løst blodkar-system, som gør, at der er en forbindelse mellem blodet i livmoderen og hjernen.

    Dette klap-løse blodkar-system kan også belaste hjernen, når f.eks. kviksølv trænger over fra næse-slimhinden og over i ansigtets knogler, som via det beskrevne klapløse "blod-kar-system" står i forbindelse med blodet til hjernen.

    Denne indgangsport for giftige stoffer ind i hjernen kendes fra indtagelse af f.eks. narkotiske stoffer (at sniffe en bane kokain).

    Foruden at giftstoffer kan nå hjernen via blodkar-systemet, så kan visse giftstoffer også transporteres via lugtenerverne, til lugtekolben og derfra til hjernen.
  • Indstillinger
    Nej, vi taler ikke forbi hinanden. Du kan bare ikke din anatomi.

    Der findes INGEN direkte karbane der fører blod fra livmoderen til hjernen, INGEN! Af den simple grund at blodet både fra hjernen/rygmarven og fra livmoderen løber mod hjertets højre forkammer. Oven i købet er karrene så viseligt indrettet nogle bestemte steder, at lidt afiltet blod og mere afiltet blod kan løbe i samme karbane uden at blive blandet det mindste. Prøv at læse om væskedynamik og biofysik.

    Denne hjemmeside giver faktisk et meget godt indblik i både det arterielle og venøse system:

    http://cnx.org/content/m46646/latest/

    De artikler du henviser til handler jo om noget helt andet end det jeg forsøger at forklare dig. Du skriver: "Blodet i livmoderen står i forbindelse med blodet i rygsøjlen og til hjernen via et blodkar system uden blodklapper" -hvilket altså bare er faktuelt forkert. Det kar eksisterer ganske simpelt ikke.

    Det er en vildfarelse fra oldtiden som vi burde være kommet over. Livmoderen er altså ikke skyld i kvinders depression. Livmoderen øger heller ikke niveauet af kobber i blodet, medmindre der er en kobberspiral. Men det skriver Amina bare intet om at hun har. Livmoderen der på oldgræsk tilfældigvis hedder hystera. -Derfor fjernede man livmoderen når kvinder var deprimerede -eller hysteriske, som det så fint hed. Denne fejl tog det 2000 år (!) at få rettet. Og lige præcis derfor er din fejl i anatomien særlig uheldig.

    Hele diskussionen om kobber har jeg skrevet flere gange, at her er jeg helt enig i din bekymring. Men hvor stor betydning dette har for udviklingen af depression aner ingen. Og det er nok også meget individuelt. Desuden er videnskaben jo også helt på det rene med at depression ikke er én men mange sygdomme med samme symptombillede. Og det kan vanskeliggøre behandlingen hvis man er så uheldig at have en mindre hyppig variant.

    At depression er særdeles komplekst understreges også af, at kun 4-10 % af befolkningen (afhængigt af hvem man spørger) har depression, men vi udsættes vel alle for forhøjede kobbermængder i DK hvis du vel og mærke har ret i din teori. Så hvad gør at nogle rammes mens de fleste trods alt går fri? Hvorfor kan nogle rende lykkelige rundt med munden fyldt med amalgam i kobberfyldte DK, mens andre med 0 amalgamfyldninger er svært deprimerede? Og omvendt?

    Svaret er vel, at vi netop kun har skrabet lidt i overfladen af sygdomme som depression. Vores viden er simpelthen for lille. Men derfor kan man godt med god grund være bekymret over niveauet af kviksølv og kobber i vores omgivelser i almindelighed og kobberspiraler i særdeleshed.
  • Indstillinger
    Jeg skal ikke blande mig i jeres diskussion - blot fortælle, at Amina i indlægget fra den 29/1 kl. 15.17 faktisk skriver, at hun har en kobberspiral.

    Jeg troede faktisk, at denne spiral var årsagen til jeres kontrovers!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadame

    Åh, det havde jeg fået overset. Min anke er som skrevet snart mange gange ikke problemet med kobber, men derimod manglende anatomisk viden der altså er forvirrende og kan give ophav til unødig bekymring.

    Livmødre giver ikke depression. Kobberspiraler som ophav til kobberforgiftning kan muligvis gøre det. Der findes ikke noget blodkar der direkte forbinder livmoder og hjerne. Der er udelukkende veneklapper i arme og ben og derfor intet sært ved at hjernens vener ikke har. Det var bare det jeg stilfærdigt ville pointere.

    Diskussionen er dog ved at gå ud på et besynderligt sidespor, nu handler det åbenbart også om implantater i mundhulen, set ud fra Brugernavns links, suk...

    Jeg erindrer at du flere gange så rigtigt at skrevet, Kameliadame, at en depression går over af sig selv, at den har måneders men ikke års varighed. Nu har stakkels Amina haft depression i 5 år. Det tyder måske på at det grundlæggende problem ikke er depression. Måske der ligger en personlighedsforstyrrelse bag. Hvilket statistisk set vil være meget hyppigere forekommende end depression udløst af kobberforgiftning.

    Dette selvfølgelig med det forbehold at alle blodprøver, herunder B-vitaminer, jern, hæmoglobin (man bløder mere med kobberspiral), stofskiftetal og D-vitamin er normale.

    Det kan dog som sagt ikke afvises at kobberspiralen kan have noget med sagen at gøre. I litteraturen er forhøjede kobberniveuer i blodet beskrevet netop ved kobberspiral. Niveauet af kobber faldt igen til det normale kort efter at spiralen var taget ud. Måske Amina kan få overtalt sin læge til at få kobber målt i en blodprøve hvis hun har en fornemmelse af at den kunne være en del af problemet. Jeg ved som sagt ikke om kobber kan udløse depression. Selvom kobber af nogle menes at kunne være højt pga ophobning i væv, så vil et fald af kobber i blodet efter spiralen er taget ud stadig være et rigtigt godt fingerpej om hvorvidt spiralen giver kobberforgiftning. Spiralen vil i så fald afgive en konstant mængde kobber til blodet når den er i kroppen. Når spiralen er fjernet vil kobberniveauet i blodet jo så falde, uanset hvad. Jeg kunne godt tænke mig at høre fra Brugernavn hvad man gør hvis man faktisk HAR kobberforgiftning -altså hvordan man får niveauet i vævene ned. I litteraturen er ophobninger i fx øjne forsvundet af sig selv efter at kobberspiralen blev fjernet.

    Ved samme lejlighed kunne lægen evt. også måle værdierne af de antidepressive midler. Måske er doseringen, udover diagnosen, forkert til lige hende.

    Det er en psykiater (en ordentlig dygtig en af slagsen og ikke en Arne Mejlhede-type) der skal finde ud af om diagnosen depression er forkert. IKKE den praktiserende læge.
  • Indstillinger
    Til Asklepios12

    Prøv at læs side 34- 43 i denne bog: ”Störtebecker Patrick. Kvicksilverförgiftning från Tand-amalgam - en fruktansvärd risk för människans hjärna. 2:a utgåvan med Addendum 1990. ISBN 91-86034-06-5”.
    Så kan det være, at du forstår, hvad jeg skriver om.

    Jeg skal tage på min kappe, at jeg måske ikke har forklaret mig tydeligt nok, men i dette medie for almindelige mennesker, forsøger jeg at ”oversætte” videnskabelig viden til at sprog, som alle forstår.

    I mine øjne stempler dig selv ved at afvise viden, som du enten ikke ved noget om eller ikke har forstået.
    Det hører til indenfor den akademiske verden, at man er nysgerrig og videbegærlig, når man præsenteres for ny ukendt viden og ikke afviser denne ud fra myten om, at viden, som ikke er blevet præsenteret under lægestudiet eller tilsvarende, er fejlagtig eller irrelevant.

    Kommentarer til dit afsnit (citat) : ”Det kan dog som sagt ikke afvises at kobberspiralen kan have noget med sagen at gøre. I litteraturen er forhøjede kobberniveuer i blodet beskrevet netop ved kobberspiral. Niveauet af kobber faldt igen til det normale kort efter at spiralen var taget ud. Måske Amina kan få overtalt sin læge til at få kobber målt i en blodprøve hvis hun har en fornemmelse af at den kunne være en del af problemet. Jeg ved som sagt ikke om kobber kan udløse depression. Selvom kobber af nogle menes at kunne være højt pga ophobning i væv, så vil et fald af kobber i blodet efter spiralen er taget ud stadig være et rigtigt godt fingerpej om hvorvidt spiralen giver kobberforgiftning. Spiralen vil i så fald afgive en konstant mængde kobber til blodet når den er i kroppen. Når spiralen er fjernet vil kobberniveauet i blodet jo så falde, uanset hvad…” (citat slut).

    Måling af kobber i blodet er stort set irrelevant, idet der er omvendt proportionalitet, forstået på den måde, at der ved deponering af abnormt store lagre af kobber i de indre organer ofte ses lavt kobberindhold i en alm. blodprøve.
    Så jeg ved ikke, hvad Asklepios12 vil konkludere ud fra kobber-niveauet i en blodprøve?

    Jeg ser gerne videnskabelig dokumentation for de hypoteser, som du fremkommer med i dit indlæg?
  • Indstillinger
    Brugernavn

    Jeg går altså ikke på biblioteket for at læse i en eller anden bog skrevet for mange år siden. Du må komme med noget reel forskning. Det emne du selv fremhæver er kobber. Jeg kommenterer på din manglende anatomiske viden! Du bliver i flere indlæg ved med at snakke om ikke-eksisterende blodkar samt om hjernens støddæmpende system -ingen af delene har nogen somhelst relevans for Aminas problem. Så henviser du til artikler om....kviksølv, og snakker videre om lugtekolben i næsen -man sniffer altså ikke spiraler!

    Desuden er vores generelle viden om neuronernes transduktionssystem (et indre transportbånd der groft sagt transporterer næringstoffer den ene vej og affaldsstoffer den anden) -stadig meget mangelfuld. Så hvor meget kobber man kan "sniffe" direkte op i hjernen er altså meget usikkert -det afhænger helt af hvordan en polær ion som kobber optages henover lugtekolbens cellemembran -den slags er højt specialiseret og nøje reguleret. Igen vil peer-reviewed litteratur være velkomment.


    Det handler ikke om at jeg ikke er nysgerrig. Du læser ganske enkelt ikke hvad jeg skriver: er vi enige om at HVIS en kobberspiral konstant afgiver kobber til blodet, må dette betyde at dette kan måles som en forhøjelse i en blodprøve, desuagtet at en del måske/måske ikke (dokumentationen halter her fra din side) ophobes på en eller anden måde. Når kilden til konstant og jævn tilførsel af kobber er fjernet, burde man efterfølgende se et fald af kobber i blodet. Desuagtet at der måske/måske ikke er ophobet noget i organerne. Dette er beskrevet i litteraturen -se fx nedenstående links.

    Er der derimod tale om en ujævn forurening, fx fra svinekød eller hvad ved jeg, kan der måske/måske ikke være tale om den årsagssammenhæng mellem niveauet i blodet og hvad der er i organerne. Men jeg jeg savner stadig lødige peer-reviewed undersøgelser der viser dette. Desuden mangler jeg også dokumentation for sammenhængen mellem kobberspiraler og depression.

    Jeg fremkommer ikke med hypoteser, ud over de beskrevne case-reports om kobber-ophobning:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20168218
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18772711

    Jeg har skrevet flere gange at jeg ikke ved noget om kobbers betydning for depression. Men at det da bestemt lyder som en mulighed. Jeg har bare ikke fundet peer-reviewed litteratur der dokumenterer en sammenhæng. Det kan være du har? Derimod er der sammenhæng mellem kobberforgiftning og demens. Men umiddelbart ser det ud til at disse personer har haft mere eller mindre fuld penetrans af Wilsons syndrom, som er en genetisk lidelse hvor man netop ophober kobber.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22310309
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24385258 -dette er et review.


    Det jeg skriver om, at kronisk depression kan tyde på at en anden sygdom ligger under, fx andre psykiske tilstande som fx. personlighedsforstyrrelse, angst, ADHD, kronisk stress mm. er altså beskrevet utallige gange af brugere her på Netdoktor -og i samtlige lærebøger.

    Derfor er det vigtigt at Amina bliver set af en (dygtig) psykiater så det bliver afklaret om hun får den rigtige behandling. 5 år med depression er i hvert fald ikke normalt, hvis problemet er depression alene.

    Og det er vigtigt at der bliver taget blodprøve der måler værdien af hendes antidepressive medicin i blodet. Det bør være helt standard men glemmes desværre ofte i en travl praktiserende læges hverdag.
  • Indstillinger
    Til Asklepios

    Dit indlæg demonstrer, at du ikke er interesseret i, hverken at forsøge at forstå eller tilegne dig den viden, som jeg fremkommer med.
    Jeg må derfor konkludere, at din (lægelige?) arrogance afholder dig fra at tilegne dig viden, som ellers kunne komme patienter og/ eller Netdoktor´s læsere til gode.

    Din debatteknik med bevidst at fordreje og fejltolke mine udsagn samt forsøg på at nedgøre mig med dine små ”suk” til andre med-debattanter etc., siger mere om dig som person, end det siger noget om min faglige baggrund.

    Du foreslår Amina at få foretaget en blodprøve for kobberniveau.
    Et lavt kobberniveau kan være udtryk for kobbermangel, men det kan også være et udtryk kronisk kobberforgiftning med ophobning af kobber i indre organer, idet der kan være omvendt proportionalitet.
    Et kobberniveau, som ligger indenfor normalområdet, udelukker ikke muligheden for kronisk kobberforgiftning.
    Et forhøjet kobberniveau kan være udtryk for f.eks. en akut belastning fra fødevarer / drikkevand eller ved brug af kobberspiral / brug af P-piller.
    Det er derfor svært at tolke noget brugbart ud fra en blodprøve for kobberniveau.

    Man kunne selvfølgelig udtage en blodprøve og dersom den viser forhøjet niveau af kobber, så kunne man forslå Amina at få fjernet sin kobberspiral. Opfølgende blodprøver kunne så vise, om niveau af kobber kunne falde til normalniveauet og derved indikere, at brug af kobberspiral udgør en målbar akut belastning med kobber.
    En sådan undersøgelse vil ikke kunne udelukke muligheden for en kronisk kobberforgiftning med ophobning i indre organer, hvor det i Amina´s tilfælde med depression er hjernens indhold af kobber, som er interessant.
  • Indstillinger
    Den med den lægelige arrogance må vist stå for din egen regning. Jeg er en halvstuderet fidus på nettet, jeg kan være hvem-som-helst -det giver jo (heller ikke) mening overhovedet! Måske er jeg Julemanden, eller ham inde i Dolf -Eller Nicoline Werdelin???

    Det er til gengæld rigtig dejligt at se at du nu er stoppet med at skrive om mærkelige ikke-eksisterende blodkar-systemer.

    "Man kunne selvfølgelig udtage en blodprøve og dersom den viser forhøjet niveau af kobber, så kunne man forslå Amina at få fjernet sin kobberspiral. Opfølgende blodprøver kunne så vise, om niveau af kobber kunne falde til normalniveauet og derved indikere, at brug af kobberspiral udgør en målbar akut belastning med kobber."

    Ja, lige præcis!!! For det vil sige noget om hvorvidt den spiral har afgivet kobber -hvorfor man så også må kunne mistænke en kronisk forgiftning. Eftersom en spiral typisk sidder i årevis. Og mindst lige så vigtigt så er en blodprøve billig, enkelt og ikke mindst ufarligt for Amina. Men det betyder måske ingenting for dig???

    -hvordan vil du ellers måle en kronisk kobberforgiftning hos et levende menneske? Ved en leverbiopsi? Hjernebiopsi?

    Jeg vil skam godt læse hvad du har at sige, men du må altså komme med nogle lødige peer-reviewed links. En gammel bog fuld af forældet viden kan ikke bruges til så meget -desværre. Især fordi det er fuldstændig umuligt at vurdere hvad der evt. stadig holder (og det tragiske er, at det skal der da nok være), hvad der er belæg for og hvad der evt. er hjemmestrikket fra forfatterens side uden en grundig referenceliste som man ser det i artikler.

    Hvis du er i tvivl om at det er sådan det forholder sig så prøv at læse lidt af kritikken på Gøtches nye bog -her er anken netop mangel på referencer der faktisk kan eftertjekkes.

    Og ja, kobber-teorien ER interessant. Men har du så meget belæg for den her og nu at du vil garantere at Amina kan komme ud af 5 års depressions-helvede ved at - ja hvad skal hun egentligt gøre? udover at få fjernet spiralen -det mangler du også at svare på. Men det er da ret vigtigt at du kommer med dokumentation om hvad der er af behandlingsmuligheder hvis man har kronisk kobberforgiftning -dokumenterede altså. Og gerne også hvor man kan få en sådan behandling uden at skulle til tvivlsomme kvaksalvere.

    Sagen er, at der er andre årsager der er 1) bedre dokumenteret 2) lettere og sikrere at teste på Amina.

    Og det vigtigste er vel at Amina får nogle råd til at kunne få det bedre, ikke?
Log in eller Registrér for at kommentere.