Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp - er jeg gravid???

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Mit bud er, at det er den fortrydelsespille, du har taget.

    En sådan pille er barske sager og netop den fremkalder blødning.

    I øvrigt - du er 17 år, og i den alder er det altså ikke helt så mærkeligt, hvis man har haft sex. Mon ikke din mor et eller andet sted er klar over at det altså godt kan være, du har prøvet den side af livet?

    Og - det er helt korrekt at din læge har tavshedspligt - og faktisk så meget, at han/hun kan miste sin ret til at praktisere som læge, hvis denne tavshedspligt bliver brudt.

    Skulle man møde en man kender i venteværelset, så har man jo lov til at sige at man er der fordi man skal tale med lægen - slut, færdig. Jeg bor i en lille by, jeg møder tit nogle jeg kender i konsultationen, og jeg har da aldrig oplevet at blive udspurgt om, hvad jeg kommer for; ligeledes har jeg da heller aldrig udspurgt andre. Det er ganske enkelt direkte uforskammet nyfigenhed at gøre den slags.

    Men - faktisk synes jeg godt du kan bede din mor om en snak omkring seksualitet, prævention osv. Det er en naturlig del af livet - og burde være noget man helt naturligt taler med sine nærmeste om.

    Det er en underlig bornerthed, der er kommet ind i familierne nu om dage - at forældre simpelt hen slet ikke informerer deres børn om den slags, og at du nu står i en situation, at du ikke har nogen, du kan tale med om den slags. Det er din mors ansvar - og jeg vil også påstå PLIGT at give dig råd og vejledning.
Log in eller Registrér for at kommentere.