Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Jeg kan ikke klare eksem mere..

Redigeret 27 oktober, 2017, 12:41 i Allergi
Nu har jeg nået til det punkt i mit liv.. og gud hvor er jeg træt af eksem... jeg voksede aldrig fra det.. så har lært at leve med atopisk eksem.. men de sidste måneder er gået helt galt.. har godt kunne styre det i 19 år. er 20 nu :)

Jeg begyndte at få kløe og røde pletter over hele kroppen(meget slemme end hvad jeg er vant til). Lægen fik konstateret efter flere prøver og medicin at det endnu engang var børne eksem.. bare meget slemmere.. De to sidste måneder har været mareridt.. alt er gået ned ad bakke. min motivation til livet og alt glæde er forsvundet. Vil bare sidde hjemme fordi.. så snart jeg nærmer mig udenfor bliver jeg utilpas.

Hudklinikker har ikke været den største succes, "prøv det her prøv det" intet virker.

Til jer nysgerrig der vil se hvor slem det er : http://www.myupload.dk/handleupload/6f18ffTV6k_lZ

Det er over hele kroppen.

Min rutine har ikke rigtigt ændret sig, mht. til mad.

Jeg holder mig for de fødevare jeg er allergisk over for.. har ikke støv allergi, men kun for hunde og katte.

har tør hud.. rigtigt tør hud.. men igen det hænger sammen.. det gør det hele.. allergi + tør hud + eksem = helvede.

Er ikke allergisk for nogle ting der i salve og creme også konstateret af lægen efter test med priktest og cremetest.

Bruger physoigel creme 8-12 gange dagligt, grunden tør hud.
mine bad varer 2-3 min, de kølige.
Alt er neutral (sæbe osv)

Bruger dermovat 0,05% også gruppe 4.. noget af det stærkeste.. det virker heller ikke..

Vil ikke starte på piller fordi det har for mange bivirkninger og vil nok have en stor indflydelse.. men igen... eksemmen giver mig rigeligt med problemer .....dilemma.... :-)

Jeg er træt... spørg nogle gange mig selv.. hvorfor er jeg så uheldig?
Nogle der har gode råd til hvad jeg skal gøre? udover det sædvanlige.

Gør self. alt de ting, man forslår til en allergiker. Vask tøj, gør rent osv osv. Uden parfume osv osv.

Jeg vil sætte stor pris på folk kom med deres input. Jeg er en allergiker med nogle sjælende kroniske lidelser.
«1

Kommentarer

 • Indstillinger
  Jeg kan genkende alt hvad du skriver omkring dit eksem, selv billedet ligner det jeg har haft. Du søger nogle ekstra råd, kunne jeg læse mig frem til.

  Jeg har haft rigtig stor gavn af Elocom salve (hormoncreme) til selve eksemen, Locobase Repair til den tørre hud og Aloe Vera Gel både til at lindre kløe og så har det også en virkning på selve udslættet. Det hele kan fås på apoteket - men både Locobasen og Aloe vera kan også købes lidt billigere i Matas.

  Giv det et forsøg - det kan jo være det også virker for dig! :-)
 • Indstillinger
  ... Derudover kan vitaminpiller også være en mulighed, at overveje, at begynde at tage. De hjælper immunforsvaret, så kroppen bedre kan "fokusere" på at fjerne eksemen.
 • Indstillinger
  Tak for tippet line, det var sødt af dig.. ved godt det personligt.. men har du ikke facebook? så kan jeg altid skrive til dig hvis jeg falder over andre råds jeg gerne vil have svaret på. :D
 • Indstillinger
  Hvis man vil forske i allergi / astma / autoimmune lidelser, så tager man følsomme stammer af mus eller rotter og udsætter dyrene for kviksølv.
  Når man således kan "fabrikere" forsøgsdyr med allergi / astma ved hjælp af kviksølv, så kunne man måske også gå den modsatte vej og teste mennesker med allergi / astma / autoimmune lidelser for kviksølv (og andre relevante miljøgifte)?

  Det gælder altid om at finde den bagved liggende årsag / årsager til problemerne.

  Held og lykke i din jagt på årsagerne til din eksem.
 • Indstillinger
  Der er internationale konventioner mod at bruge mennesker som forsøgsdyr på den måde og af en god grund.

  Ps. forslaget fra lineac89 er rigtigt godt.
 • Indstillinger
  Selvfølgelig bør kviksølvforgiftning diagnosticeres ved test af speciallæge (med efteruddannelse i test og behandling af kronisk kviksølvforgiftning).

  Samtlige af disse kilder nævner eksem / hududslæt ved kviksølvforgiftning.
  Det er tilmed gammel velkendt (eller burde være det) viden, at kviksølvforgiftning kan forårsage eksem.

  Skerfving, S & Berlin, M. Oorganiskt kvicksilver, Nord. Expertgruppen för Gränsvärdesdokumentation 1985

  Moeschlin, S. Klinik und Therapie der Vergiftungen 6 uppl. 1980. G Thieme Verlag

  Baader, E. Quecksilbervergiftung. Handbuch der gesamten Arbeitsmedizin vol II,1961

  Nordin, J. Yrkessjukdomar, Almqvist & Wiksell, 1943 Kvicksilver, kronisk förgiftning

  Poulsson, E. Lehrbuch der Pharmakologie 6:e uppl. 1922; 16:e uppl. 1949

  Oettingen WF von. Poisoning. A guide to clinical diagnosis and treatment. Saunder Co 1958

  Burgener, P & Burgener, A. Erfahrungen Uber chronische Quecksilbervergiftungen. Schw. Med. Wochenschr. 8, 1952, 204.

  Schulz, H. Wirkung und Anwendung der unorganische Arzneistoffe, G. Thieme Verl. Leipzig 1907
 • Indstillinger
  Min bror havde eksem, der ligner det på dit billede. Han blev anbefalet en antabuskur af en svensk hudspecialist - og det hjalp! Nu har han 1-2 "anfald" om året, men de er langt mildere, og efter et par dage på antabus forsvinder de igen
  Måske også en løsning for dig :-)
 • Indstillinger
  Jeg kender alt for godt til din lidelse, har haft det hele mit liv og er i midten af 20'erne nu.

  Først og fremmest er der endnu ikke fundet nogen kur mod atopisk eksem, så du vil ikke kunne fjerne det helt. Men jeg har en slags "kur" (nogle rutiner) til dig som du kunne prøve af følge.

  Cremer og behandling:
  Hvis du har meget tør hud vil jeg anbefale dig at bruge cremen Ceridal, som kan købes i håndkøb på apoteket. Den er meget tyk, men er nødvendig for din meget tørre hud. Derudover vil jeg anbefale dig at anskaffe dig Helocreme som du også kan købe på apoteket. Disse 2 cremer skal du blande (en lige stor klat af hver) og smøre på de tørre områder på din krop morgen og aften (og ansigt).

  Derudover skal du holde dit eksem nede. De steder hvor du har eksem på kroppen ville jeg behandle med hormoncreme om aften inden du skal sove. Husk at selvom eksemen ser ud til at være væk, betyder det ikke at det er. Derfor skal du fortsætte noget tid efter.
  Hvis du har eksem i ansigtet kan du holde det nede med salven protopic eller elidel. Det skal du være meget varsom med- altså bruge meget små mængder af (her snakker vi en klat på størrelse med en halv lillefingernegl).

  Kost og motion:
  Spis sund og undgå det mad du ikke kan tåle.
  Dyrk regelmæssig motion. Det er godt at få svedt affaldstoffer ud. Motionér under gode forhold - dvs. dyrk motion i køligt vejr (typisk efter solen er gået ned), det gør at sol og varme ikke genere din hud.

  Søvn og Stress:
  Kom ind i en regelmæssig døgnrytme. Din døgnrytme og søvn spiller også en rolle for din hud. Det er vigtigt at du og din hud får ro og slapper af.
  Undgå ting der kan stresse dig.

  Derudover bør du:
  - tage hurtige kølige bade
  - beskytte dig mod solen

  Hvis du følger disse rutiner har du en god chance for at få det bedre. Dog er det vigtigt at du er tålmodig, da det for mig tog 3-4 måneder før at jeg kunne se store resultater. Nu kan jeg have lange perioder hvor jeg slet ikke har noget eksem og jeg føler jeg kan holde det nede for det meste.

  Jeg kan også fortælle dig at der foregår rigtig meget forskning inden for vores sygdom i øjeblikket. Man har bl.a. fundet de gener der er ansvarlige for at vi har tør hud og danner eksem. Forhåbentlig vil der i de kommende år komme bedre og bedre behandling og måske kur en dag :).

  Håber det bedste for dig og alle jer andre med samme sygdom.
 • Indstillinger
  Jeg håber din eksem går bedre!

  Jeg er 24 år og har selv eksem, og vil bare lige dele min oplevelse.

  Jeg ved ikke om det er mærket neutral du bruger, men af underlige årsager er dette mærke det værste jeg kan udsætte mig selv før. Jeg har svært ved at se et mønster og blive klogere på mine eksemudbrud, men når jeg har brugt noget tøj vasket i neutral eller vasker mig i det er det helt sikkert at jeg har eksem de næste mange måneder...
  Til gengæld kan jeg tåle biotex og änglemark.

  Hilsen Anne.
 • Indstillinger
  Hej David
  Så dit inlæg, da jeg var inde for at finde svar på noget helt andet, men syntes at jeg måtte give dig mine råd, som nu betyder at jeg er fri for eksem!!!
  Jeg tog en udrensning ved at spise og drikke naturligt, ingen tilsætningsstoffer af nogen slags, ingen E numre etc.+startede med at spise som de gør i middelhavet, masser af fisk, olivenolie eller anden olie på al mad!! Kun frisk tilrettelavet mad uden tilsætninger af nogen art!!! Ingen alkohol, kun juice, vand og ingen sodavand. Alt tøj blir vasket i sæbepulver for sart hud og skyllet i eddike! Kun cremer uden parabener og ingen parfume. Prøv den fra matas med striber. Er du undersøgt for andre allergier?? Har du f.eks. høfeber?? Jeg blev født med eksem og har i over 20 år prøvet alt, men det er kun ovennævnte der har virket. Kølige bade er et must, da varmen gør kløen værre!! Er der meget klor i vandet er det også slemt!! Prøv saltvand!!
  Håber at kuren kan virke på dig, jeg ved godt hvor slemt det kan blive, til sidst kan man jo hverken sove eller nyde livet!!!
  mvh
  Connie
Log in eller Registrér for at kommentere.