Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Udrensning af tungmetaller?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg tvivler på at det er MELISA testen, fordi du kan godt være allergisk over for et tungmental uden at have en forgiftning. DU kan godt være forgiftet uden at være allergisk. Der er ikke automatisk en sammenhæng mellem allergi og forgiftning.
  • Indstillinger
    Hej M1cha3l

    Vi er da enige om noget, bl.a. udsagnet i dit sidste indlæg: ”at der ikke automatisk er en sammenhæng mellem allergi og forgiftning”.
    På den anden side, så virker et stof, som en slags ”gift” for organismen, hvis man indtager et stof, som man er allergisk overfor.

    Vi kan også være enige om, at mange har amalgamfyldninger i tænderne uden at have forgiftningssymptomer, men har man problemer såsom forgiftningssymptomer p.g.a. sine amalgamfyldninger, så er man på Herrens Mark, hvis man henvender sig til det offentlige danske sundhedsvæsen eller de fleste almindelige tandlæge-klinikker, da man dér ikke besidder kompetent viden om den kroniske kviksølvforgiftning og behandlingen af denne.

    At jeg læser artikler med ”en vis kritisk sans”, også dem fra Pubmed, er ikke det samme som, at jeg ikke læser på Pubmed og tror på noget af det jeg læser.
    Jeg synes, at du forsøger at fordreje det, som jeg skriver, for at få mig til at stå i et dårligt lys.
    I øvrigt deltager jeg også i internationale kongresser, seminarier etc. og har nært mail-samarbejde med mange foredragsholdere / forskere / kongresdeltagere i et internationalt netværk.

    Jeg har erfaret, at mange læger farer i flint, hvis de ser deres kollegaer kritiseret i det offentlige rum, men hvad med de patienter (og deres pårørende), som det går ud over, når visse læger er mangelfuldt fagligt funderet?
    Synes du, at det er OK, at f.eks. flere arbejdsmedicinere offentlig har nedgjort 733 tandklinikassistenters påstand om, at de mener, at de er blevet syge på grund af deres arbejde med kviksølv? Det blev offentligt kaldt mediehysteri.

    Det er mit håb, at nogle læger, i stedet for at fare i flint over kritik, og betegne den som dybt fornærmende, underlig, usmagelig, nedværdigende, latterliggørende etc., tænker over, at den pågældende kritik måske er berettiget. Selv ikke læger er ufejlbarlige.

    Jeg kritiserer ikke læger for at kritisere, men for at gøre opmærksom på ”fejl i systemet”, som er til stor skade for patienterne, deres pårørende og så sandelig også for hele samfundet.
    Det danske samfund har brug for en rask befolkning, som kan holde hjulene i gang, og særlig arbejdsduelig er man ikke, hvis man har en ubehandlet (alvorlig) tungmetalforgiftning eller allergi overfor et tungmetal. (Men selvfølgelig kan miljøforgiftede patienter altid blive ”behandlet” efter psykiater Per Fink´s system med de funktionelle lidelser.).

    Angående betegnelsen ”guru” om Philippe Grandjean, Magos og Clarkson, så har jeg brugt denne i betydningen, at de pågældende har så høj status blandt deres kolleger, at ingen finder på overhovedet at tænke på, at de kunne have væsentlige faglige fejl i deres artikler / foredrag, hvorfor der cirkulerer fejl i nærmest en uendelighed.

    Angående WHO citatet.
    Da der er synergi indbyrdes mellem diverse tungmetaller, mellem diverse forbindelser af samme tungmetal, mellem tungmetaller og andre stoffer f.eks. visse pesticider (sprøjtemidler), forskel i giftvirkning afhængig af indgangsvej ind i organismen, dertil mulighed for allergi overfor visse tungmetaller, arvelig øget følsomhed etc. etc., så vil man aldrig på forhånd kunne vide, om et individ tåler eksponering (udsættelse) for kviksølv i en vis koncentration.
  • Indstillinger
    Til Brugernavn1

    Jeg reagerede ikke på at du gav kritik. Jeg reagerede på at du valgte at gøre det på en måde der latterliggjorde andre menneskers faglige viden. Jeg bryder mig ikke om latterliggørelse af andre i nogen form og ville også, hvis jeg kunne, reagere hvis en læge, eller hvem som helst, som latterliggjorde en anden person eller faggruppe. En velargumenteret (og konstruktiv) kritik kan give udbytte fordi der kan være pointer der kan give grund til selv reflektionen og/eller ændringer.

    Uden at gå i detaljer om min egen baggrund, har jeg kendskab til toksikologi.

    Ud fra dit kriterium af en guru vil rigtig mange kvalificere, også folk der ikke er enige med hinanden. Personligt vil jeg mene at det at blive kritiseret ikke er et tegn på at ens forskning er god. Det er der en del eksempler på. Grundende til manglende kritik strækker sig fra at det man laver ikke bliver taget seriøst (og nok ikke er udgivet i et anerkendt tidsskrift), at det specifikke området ikke er belyst nok, at man laver niche forskning (er meget ofte hvad der sker) som ikke mange kender til, at videnskaben ikke har nået at give et respons endnu, til at man laver rigtig god forskning.

    Angående citatet
    Nej, man vil ikke på fårhånd vide om man har en lavere, højere eller normal sensitivitet. Langt de fleste er dog normale, de 2 andre grupper er ekstremer, ellers ville de være blevet inkluderet i den store population. Citatet er ment som en begrænsende faktor, for hvad de kan udtale sig om, de har ikke undersøgt/haft data til at undersøge eller udtale sig om meget følsomme folk. I forbindelse med forskning undersøger du en given population og alt hvad der ligger uden for den, kan du ikke sige noget om.
    Udtalelsen har ikke noget med administrationsvejen af kviksølv at gøre, selv om du har ret i at der er forskel på bl.a., hvor meget kviksølv der optages, hvordan du kommer i kontakt med det.
    Udtalelsen har heller ikke (som du har citeret den) noget at gøre med synergi, selv om synergi er noget der skal tages alvorligt (i mange sammenhænge), men har det svært.


    Citat (engelsk):
    A consequence of an immunological etiology is that it is not scientifically possible to set a level for mercury, e.g., in blood or urine, below which mercury-related symptoms will not occur in individual cases, since dose-response studies for groups of immunologically sensitive individuals are not yet available.

    ~Dansk:
    En konsekvens af den immunologiske ætiologi (årsag) er, at det ikke er videnskabeligt muligt, at sætte en grænseværdi for kviksølv, i individuelle sager, eksempelvis, i blod eller urin, under hvilke kviksølv(forgiftnings*)symptomer ikke finder sted, fordi dosis - responsstudier (~respons overfor dosis) for grupper af immonologisk sensitive (følsomme) individer, endnu ikke er tilgængelige.

    *Tror det er en passende indsættelse, men kræver en større sammenhæng at være helt sikker.

    Grov tolkning:
    Det kan ikke lade sig gøre at sætte en grænseværdi for kviksølv i fx blod eller urin, for følsomme individer, fordi den grupper er ikke undersøgt tilstrækkeligt endnu.
  • Indstillinger
    Christian2

    Jag hoppas att du inte finner det för besvärligt att läsa svenska för jag kommer delge dig några av mina erfarenheter från det där med att vara tungmetallbelastad.

    Jag har varit i samma dilemma som du men har dock tillgång till en helt vanlig läkare som förstår problemet med kvicksilver i munnen och hur sjuk man kan bli av det.

    Det finns många små knep och knåp för att må bättre och komma tillbaka. Dels har man en tidsfaktor vilket innebär att en stor portion tålamod krävs för att våga vänta in kroppens egna resurser för utrensning.
    Dock räcker det inte alltid till utan precis som du gjort så får man oftast lägga om kosten, försöka sig på så giftfritt liv som möjligt eftersom en redan överbelastad organism oftast är mer känslig för gifter.

    Jag kommer lägga in några av mina många inlägg om just amalgampåverkan, kvicksilverförgiftning...
    Där hittar du också bilder på det extrema exem jag drabbades av i samband och strax före min sanering av 12 amalgamplomber....Ett exem som man också kunde se på de oljeplattformsarbetare som för några år sedan drabbades av ett stort kvicksilverutsläpp.

    Tilläggas ska också att jag vid första konsultationen med min läkare fick lämna en del prover, bland annat hittades det att jag hade absolut för höga halter kvicksilver i blodet. Dock säger det inget om hur mycket jag har deponerat i njurar och hjärna exempelvis...

    Läs gärna mer här och hoppas du hittar något som kan hjälpa dig vidare...

    http://terapeuten.wordpress.com/2009/02 ... ning-sant/

    http://terapeuten.wordpress.com/2009/01 ... tt-forbud/

    http://terapeuten.wordpress.com/2007/12 ... aste-gift/

    http://terapeuten.wordpress.com/2009/09 ... -och-svar/

    http://terapeuten.wordpress.com/2013/08 ... vgiftning/
Log in eller Registrér for at kommentere.