Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Flytte eller ej???

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hehe – jeg trækker den med stjernetegnet tilbage – jeg er bare altid blevet skudt i skoene, at vi jomfruer er så pokkers strukturerede. :-)

    Det er rigtigt nok, vi er unge endnu – vi havde slet ikke forestillet os, at vi skulle tænke de tanker foreløbigt.

    Vi købte et renoveringsmodent hus i 2006 – måtte starte med at få det indflytningsklart, flyttede ind i 2007 – har brugt mange kræfter og hele fire år på en totalrenovering, og har nu et skønt hus, hvor alt er som vi vil have det.

    Men – de sidste par år har vi bare været rendt ind i det ene problem efter det andet helbredsmæssigt – og jo, der er da håb om, at de forskellige ting bliver ”ordnet”, og ikke skaber væsentligt varige men. På en anden side, så har alle de øretæver jo netop konfronteret os med, at også vi bliver ældre, at også vi kan komme der til, hvor vi ikke magter så meget.

    Vi er heldigvis ”flinke” til at skiftes til at blive syge. Pt har min mand et sår, som han har døjet med i mere end et halvt år, der bare ikke vil læge. Det er voldsomt smertefuldt, og det går ud over hans nattesøvn, hans kræfter og energi, så det påvirker hele vores liv. Den smertestillende medicin han jo indtager i pæn mængde, påvirker hans blodfortyndende medicin, så det skal også kontrolleres hele tiden – så han render til læge og sygehus i fast rutefart, og hjemmesygeplejersken kommer her hver anden dag og skifter forbinding – så konstant skal vi jo netop forholde os til det. Midt i det hele er jeg indstillet til operation for en nedsunken blære, har flere gange været røget på sygehuset med tarmbetændelse (diverticolitis) – og for at der ikke skal være løgn, så har jeg for nyligt fået noget ømhed ved tænderne, tog til tandlæge – og hov! Det ser ikke godt ud – et større projekt til et vanvittigt fantasibeløb skal jeg også finde kræfter til. Jeg er i øvrigt fuldstændigt klar over, at netop det med mine tænder givet er udløst af, at vi faktisk lever noget presset for tiden. Jeg er ikke med i debatten om særligt sensitive, men også jeg bruger desværre uforholdsmæssigt megen energi på at spekulere, bekymre mig – og det suger saft og kraft ud af mig – jeg ved det.

    Vi er simpelt hen boksebold for tiden – og det har vi nu været et par år. Hver gang vi tror, at nu er det ovre, nu kan vi rejse os, ja så kommer det næste stød ind.

    Så jo – vi bliver i den grad konfronteret med at vi ind i mellem er skrøbelige, og derfor kommer tanken også, om det egentligt er nu, vi skal rykke. Og nej – vi bliver jo ikke pludseligt raske af at flytte, det ved vi desværre – ellers ville det jo være en nem beslutning, men – skal vi alligevel rykke til noget mindre, som vi bedre har energimæssigt overskud til at passe, ja, så er i hvert fald jeg nok der, at det så skal være i nærheden af familie og venner.

    Så jo – det er absolut en tung beslutning, og vi er da heller ikke længere end at vi stadig diskuterer frem og tilbage, men vi er måske også efterhånden der, hvor vi er mere og mere seriøse omkring det.
  • Indstillinger
    Det er ikke rart for jer, at I hele tiden render ind i helbredsmæssige problemer, det kan tappe enhver for energi.

    Ja vi kan pludselig føle os skrøbelige, og trist at det kommer til jer i den 3. alder, hvor I bare skulle nyde livet, for det må selvfølgelig gå ud over jeres livskvalitet.

    Når I så samtidig bor godt, og er glade for jeres læge og sygehus, hvilket jo ikke er en selvfølge for mange mennesker, så forstår jeg pludselig bedre, at I gør jer så mange overvejelser om at rykke teltpælene op.

    Jeg håber virkelig, at I ender med at tage den rigtige beslutning, for tryghed i vores alder har enorm stor betydning.

    Det at være sensitiv, hvilket jeg også selv er, kan være svært indimellem, jeg oplever selv i perioder et stort tankemylder, især når jeg skal sove, hvis der er noget jeg spekulerer på. Jeg kan lyde ret barsk:-) men jeg er faktisk et meget følsomt menneske, der meget hurtig fornemmer, hvordan andre har det.

    Jeg ønsker jer virkelig alt godt og håber, at I får styr og ro på det hele.

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    Har netop været et par dage i det nordsjællandske, og der luftede vi tankerne - dog kun for venner og lidt "fjernere" familie. Vi vil ikke gøre det for vores børn endnu, hvor vi ikke har taget endelig beslutning.

    Og jo - der får vi også meldinger om, at man meget gerne ser os i nærheden, selv om vi sådan set har en lidt anden kontakt på denne her måde. Vi er sammen ret så koncentreret, når vi enten er der eller de er her, for så er det jo ikke "bare" til en middag, men netop et par dage.

    Jeg har været glad for lige at lufte tankerne her - selv om der ikke kom så meget "nyt under solen", men netop lige lidt fokus på nogle ting.

    Så - tak for gode tanker, som vi virkelig kan bruge.

    Vi går lige nu og skal måske tage os sammen til det her ejendomsmægler-cirkus - og den slags har vi bare ikke gode erfaringer med, for pyhh, hvor er sådanne personer "spegede" - man aner ikke, hvad de "bare" siger, og hvad man rent konkret kan regne med. Eller rettere, det gør vi; alt der ikke er skriftligt aftalt, skal bare opfattes som ligegyldig snak.
  • Indstillinger
    Jeg stødte lige på denne her debat igen, og den skal da sluttes af.

    Vi valgte at sætte vores hus til salg, og se hvad der ville ske, for vi ved jo, at det nu om dage kan tage sin tid at sælge - men hovsa, nogle lokale hørte om det, og i løbet af kort tid var der handlet.

    Vi havde været på familiebesøg og havde kigget lidt nærmere på markedet, og var faktisk faldet for et skønt lille hus - i rimelig afstand til familie, og til en rimelig pris.

    Så - en hektisk dag i slutningen af januar fik vi solgt og købt på samme dag.

    Lige nu arbejder vi med at minimere vores indbo til ca. det halve, og det tager da tid, men åhhh - hvor vi glæder os til at komme "hjem".

    Vi har været superglade for at bo her på det vidunderlige Sydfyn, har fået gode kontakter og gode venner, så selvfølgelig er det også vemodigt, men vores glæde over at nu skal bo i noget mindre med en lille bitte have, og mulighed for at sætte campingvognen på og bare smutte ud i det blå når det passer os, uden at skulle tænke på at haven gror til, at der lige mangler noget, der skal males osv. er dog alligevel overskyggende.

    Det hus vi har købt, gav os - begge - følelsen af, at her ville vi gerne bo og her ville vil finde os til rette. Og det i stort set samme øjeblik, vi kom ind i entreen, og så ER det jo rigtigt.

    Men - puhh, vi har godt nok mange ting, der skal sorteres op, men det er jo rigtigt sundt og fornuftigt, at få ryddet op i al ting. At flytte fra 220 m2 til 108 m2, og fra en stor have til en lille bitte er lidt af en opgave, men vi HAR jo ikke brug for mere plads.

    Så jo, vi er ved godt mod. Og - vores unger er nøjagtigt lige så glade, som vi havde håbet på.

    Tak for alle de gode tanker i denne tråd. :-)
  • Indstillinger
    Kære Lotte123, Dette er så mit første indlæg i debatten herinde. Det kom sig af, jeg for et par uger siden, googlede noget med "teenage problematikker", eller i den stil, og der dukkede et indlæg op fra netdoktor, hvori du har besvaret en del i en tråd, og dit svar var bare virkelig godt, alle debattører ville stille denne teenager søn, stolen for døren, hvor du ville gribe det anderledes an, overordnet set, med venlighed og bestemthed måske. Jeg blev meget inspireret af dit svar, og jeg vil sikkert oprette en debat omkring min dreng, som jeg også har haft nogle problemer med, nu hvor han lige akkurat er blevet 18 år, bor hjemme, og ikke mener han skal give besked om noget, hvis han ikke har lyst.
    Med hensyn til flytte tråden !Godt valg! Den der bemærkning om "åh hvor vi glæder os til at komme hjem" sagde jo nærmest det hele. Jeg kommer selv fra Nordsjælland, men bor i København.
    Sjovt nok, så flyttede vi fra Frederiksberg til Østerbro for 4 år siden, og netop m2 var jeg også nervøs for.
    Vi flyttede rent faktisk fra præcis 108 m2! som I skal flytte til. Vi flyttede til 57 m2 med have, så det er en stor forandring, men så skønt. Håber det er gået godt med det nye hus!
  • Indstillinger
    Kære Nabopigen.
    Tak for de pæne ord. Jo, vi har overtaget vores nye hus her pr. 1. maj - dog med overlab, så pt knokler vi løs med rengøring, at få malet osv. inden flyttebilen kommer om ca. 1½ uge.

    Vi har en super god fornemmelse stadig - og vores naboer har været forbi i lind strøm og ønske velkommen, så vi er rigtig glade.

    Jeg kigger da lidt på netdoktor - men er absolut ikke specielt aktiv for tiden, for når jeg sætter mig hen til et hvil, så er det ikke lige det medie, der får opmærksomhed. :-)

    Men - jeg vil da holde øje, hvis du kommer med et indlæg - om jeg så har noget "klogt" at bidrage med, kan jeg ikke love, men så er der givet andre, der kan komme med indspark.
Log in eller Registrér for at kommentere.