Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kan dette skyldes D-vitamin mangel?

245

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej,hvorfor skal man ikke ta unikalk??i jeg har for 6 timer siden været ved lægen da jeg havde det skidt:( hun mente at mine symtomer var fordi jeg havde det så skidt i mine muskler det kunne give kvalme og utilpas svimmel og høj puls ,mit blodtryk var fint,men føltes ikke sådan,læger og apotek synes da at unikalk forte er godt mod d mangel?tror i man skal supplere med andet?
  • Indstillinger
    Hej alle

    Endnu engang tak for alle de fine svar.

    Til Rita: Nej, jeg tager ingen form for medicin, har altid været sund og rask, er 32 år og dyrker en del motion, så har meget svært ved at min krop nu reagerer som den gør.

    Kameliadamen: Jeg vil rigtig gerne i gang med alle vitaminerne, men synes det er svært hvad der skal spises hvornår, hvilken styrke og hvilke produkter? Kan du evt. komme med et forslag hvordan et "dagligt vitaminprogram" kan se ud samt hvilke mærke produkterne skal komme fra? :)

    Jeg synes også selv det svimmelhed er lidt mærkeligt samt den indre rysten. Måske dette ikke har noget med D-vitamin mangel at gøre? Dog er alle mine snurrende og sovende ting i kroppen formindsket betydeligt de sidste 14 dage efter jeg startede med D-vitamin. Men kan ikke lade være med at tænke, hvad det ellers kan skyldes.

    Jeg ser frem til at komme til min læge igen (der er desværre ferie nu) så jeg kan få fulgt op på alle de forskellige blodprøver der er taget, samt svarene og få lagt en plan. Det er ihvertfald ulideligt at have det sådan her!

    Men sætter virkelig pris på alle jeres svar samt interesse og lover at vende tilbage med det samme, hvis jeg finder svaret på alle mine symptomer.

    Mvh Magnolia
  • Indstillinger
    Kære Magnolia

    Dine symptomer er også symptomer, som kan ses ved kronisk tungmetalforgiftning.
    Forgiftning med bly kan f.eks. medføre D-vitamin-mangel.
    Og ved tungmetalforgiftning ses ofte magnesium-mangel.

    Prøv at læse mere om emnet f.eks. på denne hjemmeside www.tungmetal.dk
  • Indstillinger
    Hej Bitten og Magnolia

    Bitten, du og jeg har jo skrevet sammen før. Lige nu har jeg lidt travlt, så derfor henviser jeg bare til noget, jeg tidligere har skrevet til dig, nemlig indlægget fra den 25/1 2013, klokken 16.10 i denne tråd:

    viewtopic.php?t=30474&f=

    Jeg er fuldstændig på det rene med, at læger anbefaler Unikalk. Jeg har ikke nogen som helst sundhedsfaglig uddannelse. Når jeg skriver, som jeg gør, så er det, fordi jeg er tilhænger af et forsigtighedsprincip. Når nu kloge folk – med henvisning til videnskaben – fortæller, at det er bedst at undgå at tage kalk, som er kemisk bundet som calciumkarbonat, og der desuden er blevet påvist en større dødelighed blandt folk, der tager kalk uden at tage magnesium også, så synes jeg da lige så godt, at man kan tage hensyn til det ;o)

    Men jeg synes da, at du skal vælge det, du synes er bedst ;o)

    Til Magnolia: Angående hvilke vitaminer og mineraler, man skal vælge, så afhænger det jo af, hvad man mangler. Men under alle omstændigheder ville jeg – hvis jeg var dig – tage en god vitamin- og mineralpille dagligt.

    Personligt har jeg i årenes løb skiftet lidt mellem vitaminpillerne Omnimin og Spektro. Derudover tager jeg en kapsel, der indeholder en kombination af calcium (kalk), magnesium og D3-vitamin. Jeg køber det produkt, der hedder Cal-mag, fordi kalk og magnesium dér er kemisk bundet som citrat, hvilket skulle være lettere at optage for organismen.

    Det nyeste inden for emnet er, at også K–vitaminet skulle have betydning for bevarelsen af knoglemassen. Der findes faktisk et Cal-mag-produkt, der desuden indeholder K-vitamin:

    http://www.naturoghelse.dk/shop/cal-mag-1-1-6456p.html

    Hvis man får blodpropforebyggende medicin af typen Marevan, må man dog ikke tage tilskud af K-vitamin. Det er derfor, jeg nøjes med Cal-Mag med kalk, magnesium og D3, men uden K:

    http://www.naturoghelse.dk/shop/cal-mag-1-1-4887p.html

    Cal-mag fås i helsekostbutikker og hos matas.

    Angående min teori om, at magnesium måske kan afhjælpe kvalme, så hænger den jo også sammen med, at et af symptomerne på magnesiummangel netop er kvalme. Men ellers handler det jo bare om at prøve. Der er intet forgjort ved at tage magnesiumtilskud – tværtimod!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Vil lige gøre min læge opmærksom på det i næste uge:) tak og Go dag
  • Indstillinger
    Hej Bitten

    Hvis jeg var dig, ville jeg ikke fortælle lægen, hvad du har læst dig til på Nettet. Det er ikke umagen værd. Du risikerer blot, at lægen bliver irriteret på dig, og alt andet lige, så får man altså en dårligere behandling af en læge, der er irriteret. Læger bryder sig ikke om at blive belært ;o)

    Selv holder jeg lav profil over for lægerne om, hvad jeg tager af kosttilskud. Hvis de spørger, får de selvfølgelig et ærligt svar, men ellers er der normalt ikke tid til at tale om den slags.

    Gør, hvad du synes, er bedst.

    De bedste ønsker

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Det har du så sandelig ret i, kameliadamen. Jeg har fået at vide af min forrige læge, man ikke skal læse på nettet. Men det bestemmer jeg heldigvis selv.
    Så lærer bare man at holde sin mund over for den slags læger eller passer på, hvad man siger, når de nu vil have det på den måde.

    Jeg tror dog min nye læge er anderledes, men den slags læger hænger ikke på træerne.

    ps. Jeg er blevet anbefalet af en gynækolog at tage Cal-Mag, for flere år siden..
  • Indstillinger
    Hej.

    fandt du nogensinde ud af hvad du fejlede, jeg har haft præcis de samme symptomer som dig hvor det startede ved det ene øje og foresatte ud i resten af kroppen og gør det stadig. Jeg har også været ved en neurolog uden det store held.

    Med venlig hilsen Jens
  • Indstillinger
    Hej

    Her har du en oversigt over de forskellige vitaminer og hvad mangeltilstandene gør ved kroppen.

    http://www.zonekilden.com/bvitamin.html
    http://www.zonekilden.com/dvitamin.html

    Hilsen
    Rita
  • Indstillinger
    Hej Jens..

    Har stadigvæk ikke fundet den præcise årsag, men det tætteste jeg kommer på et svar er nok stress.. Er blevet meget bedre over de sidste par måneder, men jeg har stadigvæk dagligt indvendig sitren, nu er det der dog kun af og til. Mine øjne sitrer også stadigvæk til tider. Mit D-vitamin niveau er fint, og var hos neurolog 2 gange som også endte med konklusionen stress. Ved ikke om du selv kan nikke genkendende til dette?

    Mvh Magnolia
Log in eller Registrér for at kommentere.