Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

16-årig pige kæmper med diare og mavesmerter

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Louise
    Det lyder som en hård omgang.

    Jeg havde nogen overvejelser omkring din medicin, men tal det igennem med din læge først.

    Jeg bliver næsten nødt til at spørge, tager du stadig movicol eller andet afføringsmidel (laksantia)?
    Afføringsmidler kan forårsage diaré.

    Hvad for noget medicin får du mod mavesyre (hvis du stadig får det)?
    kapsler eller tyggetabletter?
    Tyggetabletterne kan have en afførende virkning. Diaré kan også være en sjælden bivirkning på kapslerne, du kan tale med din læge om at prøve en anden type af kapsler.

    Tager du ofte smertestillende?
    Nogen typer af smertestillende kan give diaré/mavesmerter. (også håndkøb)

    Det lyder som om de (lægerne) har overvejet venlafaxinen.

    Husk det kan give nogen meget ubehagelige oplevelser at ændre på medicin uden at tale med læge og det kan sagtens være din medicin er helt perfekt til dig som den er nu. Jeg prøver at tænke *out of the box* fordi lægerne har været så meget igennem.

    Jeg havde lidt svært ved at oevrskue hvor meget lægerne havde testet for allergi, men du kan tale med din læge om hvordan du kan sikre dig det ikke er noget i kosten (som de ikke har testet for) eller noget du drikker (drikker du fx dagligt sukkerholdige ting som sodavand? Det er ikke sikkert det er årsagen, men kan være det er medvirkende)

    Prøv evt at tage vitaminpiller hver dag i en periode (bare normal dosis) og se om det hjælper (de indeholder også folinsyre).

    For nogen med irritabel tarm kan det hjælpe på nogen af symptomerne at få fibertilskud. Det kan købes på apoteket, men du kan evt. prøve at tale med din læge om det først.
    Der er flere forskellige typer af fibertilskud (har indflydelse på smag og pris, ikke virkning)

    Hvis du undrer dig over at lægerne har haft svært ved at stille en diagnose så er det måske meget rart at vide, at der med den type af problemer (kronisk diaré) sjældent er en 100% sikker måde at stille en diagnose for den bagved liggende årsag og det er derfor du har svært ved at få klar besked (de samler simpelthen puslespilsbrikker). Jeg tror bestemt din læge prøver at hjælpe, hold fast i dialogen med ham/hende selv om det kan være frustrerende at gå derfra uden en løsning.

    Du bør være opmærksom på at alkohol indtag med en rimelig sandsynlighed kan have en negativ effekt på kort sigt, specielt hvis du drikker meget (til fester eller lignende).


    Bedste hilsner.
  • Indstillinger
    Undskyld. Men må man spørge hvordan dine mave smerter er?
    Jeg døjer selv ekstremt meget med smerter og diare, og har været ved utallige læger på 5 forskellige sygehuse de sidste 3 år. Desværre også uden diagnose endnu. Så kan kun alt for godt sætte mig ind i hvordan du har det, og hvilke frustrationer du sidder med. :-(
    Det er virkelig hårdt at være "usynlig syg" og gang på gang skal forklare lægerne hvad det er man går igennem.. Håber virkelig din læge snart finder løsningen på dine problemer, så du kan komme igang med at nyde din ungdom :-)
    Mange hilsner..
  • Indstillinger
    kære du . jeg vil foreslår at du læser lidt om akupunktur , der hedder nada,,,, i første omgang kan du få det i esbjerg gratis, men også en del væresteder har det i det indre københavn, det balancerer og dæmper stress
    eller skriv til cykelgerda@com og læg din email,, så kan vi gå ind i den direkte hjælp der virker. hvis du har haft sygdomstilstanden i ca 12 år så tager det c12 mdr at komme ovenpå igen.. kh allgood77
  • Indstillinger
    Det er et godt stykke tid siden jeg sidst har været online, og der er desværre ikke sket synderlig meget nyt siden jeg sidst var online. Men først og fremmest vil jeg takke jer for jeres bud og svar på mit indlæg. Det er rart at vide, der er folk derude der gerne vil hjælpe, og det er jeg meget taknemmelig for.

    Colitis Ulcerosa er stadig en usikker diagnose. Den står dog skrevet i min journal, men jeg har ikke haft betændelse siden sidste sommer og på trods af at min "sygsom" skulle forestille at være i ro, lider jeg stadig af maveproblemer. Min læge er godt klar over, at jeg har flere maveproblemer, men han siger jeg er en svær patient. Der har været flere diagnoser oppe og vende som skjult forstoppelse, men det hele har været svært at få til at passe, og jeg er bare blevet affejet med irritabel tyktarm.

    Jeg er stoppet på al medicin, og tager kun kosttilskud i form af HUSK Psyllium-frøskaller, men jeg venter lige nu på en pakke med posten, hvor der blandt andet er nogle fiskeolie-kapsler og noget probiotika.

    Jeg har tyet til nogle alternative muligheder, da jeg har følt mig opgivet i det offentlige sygehusvæsen. Jeg har blandt andet været ved akupunktur, hvor jeg havde en sød bedsteforælder, der donerede 10.000 kr., som næsten blev brugt uden resultater. Jeg fik dog mere energi og pudsig nok stoppede mit blod i afføringen for første gang i lang tid, men der var ikke råd til at fortsætte behandlingen, og slet ikke, når det ikke gav mere end det gjorde.

    Jeg prøvede Low Fodmap diæten mod irritabel tyktarm men igen uden resultat. Jeg har prøvet at justere min kost på mange måder, men jeg har bare ikke fundet den gyldne vej, så min mor besluttede sig for at nu skulle der gøres noget, så hun kontaktede Nordic Laboratories som er en slags privat klinik, der undersøger dybere og grundigere. Det er en dyr løsning, og på trods af at min mor er alene med mig, og må tage lån for det kan lade sig gøre, håber jeg det kan føre til noget nyt. Vi venter lige nu på svar, og indtil da er jeg blevet sat på en gluten- og mælkefri kost kombineret med Low Fodmap diæten, så det er lidt kompliceret, men jeg gør, hvad jeg kan.
  • Indstillinger
    Selvom man ikke har allergi kan der være mange ting i kosten, som man reagerer på.
    Jeg har haft mere eller mindre forstoppelse i mange år, først de sidste par år har jeg nærmet mig en løsning.
    Jeg har brugt forskellige former for afføringsmidler, men det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv er, at få behandlinger af en dygtig og erfaren zoneterapeut.
    Med zoneterapi kan der godt gå et par måneder, eller 3, før man kan se/mærke en effekt.

    Det kan være noget af en jungle at finde ud af hvad man ikke kan tåle, det er jo ikke altid, at effekten kan ses umiddelbart, og det kan meget vel være ellers sunde og fornuftige fødevarer man reagerer på.
    F.eks. har jeg efterhånden fundet ud af, at jeg ikke har det godt med hvedemel og mælk, svinekød flere dage i træk får jeg det rigtig dårligt af. I arbejdet med, at finde ud af hvad man ikke kan tåle kan det være en god idé, at skele til blodtypediæten og tage den derfra.

    I flere år rystede jeg let på hovedet af blodtypediæten, men da jeg begyndte at læse i min mors bog hæftede jeg mig bl.a. ved at der stod, at jeg skulle holde mig fra ting, der indeholder eddike.
    Jamen, det har jeg jo vidst i mange år ;). Da jeg for flere år siden skiftede mit eddikeholdige rugbrød ud med noget uden eddike hjalp det på min forstoppelse.
    Iflg. bogen bør jeg også holde mig fra kaffe.
    Jamen, det har jeg jo også gjort siden jeg var ganske ung, jeg trives simpelthen ikke med kaffe.
    Så nogle af de ting der stod i bogen passede fint sammen med mine egne observationer.

    Måske er der en i jeres familie eller omgangskreds der har bogen, så du og din mor kan kigge i din inden i evt. beslutter jeg for at købe den.
Log in eller Registrér for at kommentere.