Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvem ejer journalen

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej alle

    Jeg har aldrig haft problemer med at få udleveret en kopi af journalen, hverken fra praktiserende læge eller fra sygehus. Jeg har blot sendt et brev på få linjer, hvor der stod, at jeg bad om en kopi. Så vidt jeg husker, skal kopien ifølge reglerne udleveres inden en bestemt frist. Og den frist er hver gang blevet overholdt.

    Jeg har aldrig haft en praktiserende læge, der ikke selv skrev journalen. Så de kopier med prikker, som jeg har fået, må altså være imod reglerne, hvis jeg forstår Asklepios ret. Sådan som jeg husker det, var der udeladelser i forbindelse med, at lægerne omtalte, at jeg tog naturmedicinen perikon forebyggende mod depression. Jeg har fået kopier hos to forskellige praktiserende læger, og begge havde udeladelser, efter at de havde nævnt, at jeg tog perikon.

    Så det var faktisk noget psykisk, det handlede om, men altså ikke psykose.

    (Og jeg kan godt regne ud, hvad der stod, nemlig at lægerne tog afstand fra perikon. Men når en psykiater ikke havde kunnet hjælpe mig, selv om jeg gik hos ham gennem mere end et år, så skulle lægerne jo snarere have været jublende glade over, at der var noget, der virkede! Men sådan så de ikke på det).

    Og nu ser det ud til, at jeg igen er nødt til at bede om kopier, denne gang fra sygehusbehandling, for jeg har meget svært ved at få lægerne til at oplyse fakta fra undersøgelser. Men det skal de jo, hvis man beder om en kopi.

    Jeg kan bare ikke forstå, at det skal være så vanskeligt at være patient ;o(

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.