Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skæl? Hjælp.

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ha ha, jamen du har da så evig ret. Vi er bestemt ikke uenige.

    De specialister er jo forskellige, "min hudlæge" har hjulpet mig med et problem, derfor har jeg en smule tillid til hudlæger.
    Jeg ved jo de kan tage en prøve og få det undersøgt. Spørgsmålet er jo så om det bliver gjort.

    Min mor blev ikke hjulpet med kløen i hovedbunden, men i dette tilfælde fandt jeg hjælpen på apoteket. Der er ikke andet at gøre end prøve sig frem. Finder man ikke hjælpen det ene sted, så måske det andet.
  • Indstillinger
    Det lyder lidt som hårbundspsoriasis. Det er en hudlæge, der diagnosticerer. Det kan også skyldes atopi - altså børneeksem, men så er man vist som regel også ramt andre steder på kroppen. Det kan også være skælsvamp. Det er typisk unge, der får problemer, da den trives i fedtet hud. Der skal man bruge Nizoral shampoo 2% hver dag i 5 dage. Derefter et par gange om ugen. I svære tilfælde kan man få tabletter (sporanox). Hvis man er i tvivl kan der tages et skrab fra hårbunden, så kan svampesporerne let ses i mikroskopet. (mit job)
    Så det kommer altså lidt an på hudtypen og hvad årsagen til skællene er. Derfor er det heller ikke det samme der virker for dig som for en anden, hvis årsagen til skæl ikke er den samme.
    Det er din læge, der henviser dig til en dermatolog (hudlæge).
    Mvh. Diana
  • Indstillinger
    Der er selvfølgelig head and shoulders, men Nizoral 1 procent burde også være effektiv, det har desuden vistnok en virkning mod mandligt hårtab: http://hairhelp.dk/nizoral-shampoo/

    Personligt har jeg også oplevet at det kan være sundt bare at holde sig fra en masse shampooer, og giv hovedbunden ro. Spis sundt, hold igen med solen (hvis du er korthåret), og giv det tid.
  • Indstillinger
    Jeg har haft svære skælproblemer fra jeg var 13 år til i dag hvor jeg er 43 år. Har brugt rigtig mange penge på problemet og har købt skæl shampoo for mange tusinde kroner.

    Intet har hjulpet.

    Indtil jeg læste om almindelig Eddike, som kan købes til 5 kr. flasken. Prik et hul i låget og gør håret vådt under bruseren, hvorefter du sprøjter eddike i håret, så det rammer hele hovedbunden. Lad det sidde et par minutter og skyld ud med evt. almindelig shampoo. Shampooen skal have en stærk lugt så den fjerner eddike lugten.

    Jeg lover det går væk efter en lille uge, men man skal gentage det ca. hver anden dag.

    Læste om rådet på denne side.

    Peter
Log in eller Registrér for at kommentere.