Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Pludselig døvhed

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg er da enig med mmmm88, at man ikke skal lade sig påvirke mere end nødvendigt af det faktum, at man er døv på et øre, og at det i mange situationer er irriterende.

    Jeg har rundet de 70 år, så godt og vel, og min historik går 21 år tilbage og ligner jeres til forveksling. Jeg er dog helt sikker på, at min døvhed ikke skyldes Menière, men derimod små blodpropper på hjernen, som en MR-scanning viste, at der var masser af i begge hjernehalvdele, og grunden til at man/jeg blev så voldsomt svimmel og stadig ofte er f. eks. i mørke, var den at hørenerven og balancenerven ligger tæt op ad hinanden. Det var den forklaring, jeg fik.

    Da jeg allerede dengang var begyndt at få lidt høreproblemer, der ligger til familien, fik jeg et høreapparat på det gode øre, og det har jeg haft siden. Sidst har jeg så fået et apparat i det døve øre også, som trådløst fungerer som sender over til det gode øres apparat, et såkaldt Bi-Cros, og det har den fordel, at man ikke mere får så mange hold i nakken af at lege papegøje, hver gang man skal tale med nogen på den "forkerte" side. Dette problem har måske noget med min alder at gøre, men hold i nakken kan vi vel alle få.

    Det var blot et lille tip til en forbedring og hjælp til alle, der som jeg ikke fik noget af hørelsen tilbage.

    Mvh hsl
  • Indstillinger
    Det skete for mig igår. Er 27 og kan ikke acceptere og være døv. Er heller ikke helt døv endnu på venstre øre. Googlede det, og fandt en side der siger man har 2 måneder før det er uhelbredligt hvis det er nerverne fra tromme hinden indtil hjernen.

    Der stod også noget med man kunne få sprøjtet steroider ind i øret, og det helbred 50-75% af tilfældene. Har konstateret det ikke er bra ørevoks, da jeg har stået i badet og spulet øret.

    Det lyder til, det første man bør få gjort, er at gå til lægen og med det samme få de steroider i øret, da der er go chance for det helbreder det. Netop da det skulle forstærke den proces der gør man kan høre. Man har vidst bare kun 2 måneder.

    Har ikke læst hele linket, men her er noget jeg synes lyder interresant:

    http://www.dana.org/Cerebrum/Default.aspx?id=39139

    Håber fanme lægen har en sprøjte klar når jeg ringer i morgen.
  • Indstillinger
    Jeg er en mand på 82 år. Jeg er blevet ramt at pludselig døvhed (sudden deafness) to gange. Første gang for ca. 10 år siden forsvandt de høje toner på venstre øre, og ørelægen oplyste, at der ikke fandtes nogen behandling, da der var gået over en uge, men at der var mulighed for, at hørelsen ville vende tilbage. Det har den ikke gjort. Anden gang for to år siden forsvandt bassen på mit højre øre. Jeg opsøgte øjeblikkelig samme hørelæge, der straks gav mig en recept på Prednisolon DAK, som jeg skulle tage 50 mg af i tre dage. Det virkede 100 procent, så dagen efter havde jeg fuld hørelse igen på højre øre. De kloge påstår, at Prednisolon ikke virker, men jeg har oplevet det modsatte. Men behandlingen skal begynde hurtigst muligt efter at problemet er opstået, så jeg har dem altid med, når jeg rejser. Samtidig med behandlingen forsvandt min tinitus i øvrigt på venstre øre. Med venlig hilsen Per Danker
Log in eller Registrér for at kommentere.