Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Knuste hørfrø - giftigt eller ej?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har en lille historie:

    I et storcenter i nærheden af, hvor jeg bor, var der for nogle år siden en smart butik, hvor man kunne købe ”sunde” olier.

    I butikken var der nogle store, åbne beholdere af klart glas. De var fyldt med spiseolier af forskellig slags: olivenolie, vindruekerneolie, græskarkerneolie, osv.

    Desværre stod disse klare glasbeholdere under stærke lysstofrør, ved stuetemperatur og uden låg. Tanken var, at den enkelte kunde skulle udpege, hvilken olie han eller hun ville have, og derefter blev den tappet fra den store klare glasbeholder over i en lille klar glasflaske, som blev lukket med en korkprop.

    Da jeg så hele opstillingen, måbede jeg! Og jeg kunne altså ikke lade være med at påpege over for ekspedienten, at deres forretning solgte skadelige produkter, eftersom alle den slags olier bør beskyttes mod både varme, ilt og lys!

    Ekspedienten hævdede selvfølgelig, at der ikke var noget problem.

    Men kort tid efter blev butikken lukket.
  • Indstillinger
    Hvorfor alle de problemer med at få knust hørfrøene. De fås knuste i MATAS.
  • Indstillinger
    Hej Peter

    Nu kender jeg ikke det produkt fra Matas, som du omtaler.

    Men når det anbefales, at man knuser hørfrø, umiddelbart før de skal spises, er det jo, fordi hørfrøolien meget nemt bliver harsk, når den kommer i forbindelse med luftens ilt. Og harsk hørfrøolie gør ingen gavn – tværtimod ;o)

    Matas har sikkert en løsning på det problem, i form af et eller andet konserveringsmiddel. Men vi er en del, som foretrækker at få maden så frisk som muligt og uden konserveringsmidler. Og når nu naturen har lavet en fiks lille skal omkring den sarte hørfrøolie, som holder olien frisk, så er det fornuftigste for mig at se at købe hele hørfrø og selv kværne dem.

    For øvrigt sidder jeg lige nu og spiser en tallerken müsli med kværnede hørfrø og mælk. Hørfrøene kværnede jeg for fem minutter siden, og det er ikke svært. Det tager 5 sekunder i en kaffemølle.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej. Den med det harske havde jeg ikke skænket en tanke - tak for din
    reminder. På posen fra Matas er holdbarheden 4 mdr.
Log in eller Registrér for at kommentere.