Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Uforklarlige brystsmerter mm.

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hvor er i søde alle jer som har skrevet, at i gider bryde jeres hoveder med mulige forklaringer på mine beskrevne problemer.

    Nu er der gået en håndfuld måneder og situationen er delvist ændret, delvist den samme.

    Jeg beskrev i mit første indlæg at jeg havde en del brytsmerter af en mindre smertefuld grad, i forskellige udformninger og dem har jeg stadigvæk. Jeg kan efterhånden bortforklare de fleste som værende sammenhængende med mit glidebrok/ spiserørskatar og smerter som stråler ud og stammer herfra. Men ikke alle smerterne i brystregionen kan jeg dog forklare med dette og jeg undrer og bekymrer mig stadigvæk over disse "resterende" smerter og ubehag.

    Det trykker aldrig over hele brystet som typisk beskrev ved hjerteprobler, men jeg har dagligt stikkende og punktvise trykkende fornemmelser, mange forskellig steder i brystkassen, i begge sider.

    Mine stikkende jag, skarpe smerter, snurrende fornemmelser og fornemmelser af nerver som springer og fornemmelse af små dråber kølug væske som render kortvarigt, tilfældige steder under huden er den samme men dog formindskede efter jeg besøgte en kinesisk selvudnævnt ekspert, som knækkede min ryg på kryds og på tværs i den tro at min nedre del af ryggen, sad skævt og dermed pressede på nogle vigtige nervebaner som går fra ryggen og ned i begge ben. Dette er efterhånden to måneder siden og efter 2 uger var 80% af disse daglige ubehag forsvundet, men de sidste 20 lader ikke til at ville forsvinde.

    Jeg vågner stadigvæk op om natten sommetider, med først ubehag i maven og dernæst sætter jeg mig op hvorefter mit hovede begynder at dunke som om der kommer for lidt eller for meget blod til, mit hjerte banker langsomt og hårdt og i grelle tilfælde forsvinder synet delvist på mit højre øje, kortvarigt. Det hele er overstået på nogle minutter, men nogle nætter sker det op til 4-5 gange.

    Yderligere har jeg dagligt tilbagevendende jagende smerter i fingre og håndled, og mellem skulderbladene, og sommetider tæt ved et knæ, i lysken, inde i "kødet" omkring ørene eller bagved en albue.

    Følgende undersøgelser er blevet foretaget uden resultat:

    Undersøgelse for vitaminmangel.
    Sukkersygetests.
    Ultralydscanning af hjertet.
    Røngtenfotografering af lungerne.
    Arbejdstest af hjertet.
    Neurologisk undersøgelse.
    MR-scanning af hjernen
    CT-scanning af hovedet.
    EEG-scanning af hjernen.
    Depressionstest.
    Fibromyalgi test.

    Jeg er efterhånden enormt frustreret over uvidenheden og at det hver uge nærmest virker som om der bliver bygget på med smerter nye steder på kroppen.

    For 1 år siden, havde jeg som godt som ingenting galt med min krop!

    Jeg motionerer, mediterer og spiser ganske fornuftigt. Jeg ryger ikke længere og jeg drikker måske 5-7 genstande om ugen.

    Håber nogen derude kan hjælpe på bare en eller anden måde.

    Mvh. René.
  • Indstillinger
    Er du stresset? :)
    Har selv stress hvor jeg fik stikkende smerter i arme og alle mulige steder i brystkassen. Selv engang i kæben.
    Har også vågnet op ved smerter i brystkassen om natten.

    Min læge tjekkede mit hjerte og lunger, fik også et kardiogram eller hvad det nu hedder, hvor det viste sig at jeg havde normale hjerteslag.

    - Efter at have begyndt at slappe mere af mh. til det jeg har været stresset af for det meste, så sover jeg bedre om natten og vågner ikke op med smerter.
    - Kroppen er stadig i gang med at komme sig, så får stikkende smerter i brystkassen stadig, men ikke så voldsomt som før :) Tror at det er musklerne der trækker sig sammen.

    Det er forskelligt hvordan folk reagerer på stress. Min opstod pga. folks forventinger til mig, kæreste problmer og eksamener. Nogle gange skal der ikke så meget til :)
  • Indstillinger
    Jeg er en smule stresset, men har dog masser af tid til de ting jeg skal nå. Jeg læser til eksamen på et overkommeligt studie for at sige det mildt og jeg har ikke noget arbejde. Jeg er glad for hvor jeg bor og glæder mig til at skulle til Spanien og læse næste semester så alt er godt synes jeg selv. Problemerne har hobet sig op siden august, og fra oktober/november startede de daglige brystsmerter mm.

    Men jo kan sagtens se sammenhængen med stress, men synes bare at det har stået på hver dag i så mange måneder nu, at jeg ikke selv helt synes det kan forklare det, eftersom det ikke bliver bedre, ikke engang periodevist. Det er der bare hver dag, hele tiden.

    :(

    Gid jeg kunne få fred til bare at være til og være glad som jeg ellers er.
  • Indstillinger
    Altså det ligner meget det jeg oplevede :) .. Det begyndte ligeså stille og så blev det mere og mere. Min stress har begyndte at snige sig ind i marts, mener jeg - og den er her stadig, selvom jeg ikke har andet end eksamen at stresse mig over nu. Jeg fik stikkende smerter i brystkassen flere gange om dagen, og det var ikke en eneste dag jeg fik fred for dem, selvom jeg lå/sad og slappede af eller sov. Gik to gange hen til lægen med det og fik at vide begge gange at det var stress. Alle problemerne hobede sig op på en gang i mit hoved, så mange 'små' ting blev til en kæmpe ting.

    Det der hjalp mig rigtig meget var at tage mig en gåtur nede på havnen og sidde dernede. Lige nyde det var omkring mig, stilheden og ikke nogen der sad og brokkede dig eller krævede noget af mig. Med det samme kunne jeg mærke at humøret blev bedre og jeg besluttede mig for at ikke leve så meget op til andres forventinger og gøre hvad de gerne vil have for dem. Efter det så blev min krop mere rolig. Men har det dog stadig. Men det var det eneste jeg skulle gøre for at få lidt ro i sindet. Så måske hjælper det at tage noge gåture alene.

    Synes at du skal prøve at sænke farten ned, mentalt og tage en dag og ting ad gangen med ro, og ikke altid have problemerne i baghovedet :) Hvis det er stress dvs :)

    Jeg har taget regelmessig stress test for at følge med i hvordan jeg har det: http://www.stressforeningen.dk/index.ph ... &Itemid=64 Var helt op på det røde felt før, og er lige så stille ved at gå ned ad. Det skader jo ikke at prøve :D
    - Håber ellers at du får snart svar på hvad det kunne være :)
  • Indstillinger
    Tjaa. fik 66. Det er den bedre 1/3 af det gule felt. :)

    Men mange tak for din undren!
  • Indstillinger
    Hej Rene,

    Jeg har i over 1,5 år haft rigtig mange af de samme symptomer som dig og er blevet indlagt flere gange, uden lægerne har fundet noget. Jeg har fået at vide at det skyldes angst, men ikke hvilken form for angst. Jeg er 29år og har stikkende smerter i hals, arme og ben, brystsmerter, varme smerter i benene efter at have gået et stykke tid, nakkesmerter, svimmelhed. Jeg har helt sikkert glemt nogle af symptomerne, men dit forløb lød meget som mit.

    Jeg har prøvet en masse forskellige ting, uden synderlig effekt. Derfor er jeg meget interesseret i at høre hvordan det går dig og om du har fundet ud af noget nyt?
  • Indstillinger
    Jeg havde i flere år smerter i brystkassen. Sviende og brændende. Det viste sig at være den medicin for blodtrykket jeg fik, der havde skylden. Den blev udskiftet, så langt, så godt.

    Men jeg havde stadig nogle smerter tilbage. Det viste sig at være muskelinfiltrationer, som blev fjernet med massage. Min svigermor havde stærke smerter i brystet. Hun troede det var hjertet, det var også infiltrationer.
    Det er bare ment, som en lille ide.
  • Indstillinger
    Hej persille1,

    Tak for dit svar, er det en speciel form for massage?

    Jeg har prøvet fysioterapeut, sakral massage, kiropraktor og almindelig massage, desværre uden nytte. Jeg er villig til at prøve alt da dette forringer ens livskvalitet væsentligt. Alle råd tages imod med kyshånd.
  • Indstillinger
    Hej

    Nej, jeg fik bare massage på brystkassen. Men der er meget forskel på hvem der masserer. Ikke alle er lige gode. Så langt fra.

    Jeg kom til at tænke på akupunktur, det hjalp min bror. Han lider af slidgigt og har meget stærke smerter til tider.

    Desværre er det jo lidt dyrt, så han kunne ikke tillade sig at blive ved. Han må nøjes med noget meget stærk smertestillende medicin og så holde sin seng, når smerten er værst.

    Jeg slutter deraf, at det ikke drejer sig så meget om patienterne, som om penge. For ellers ville staten jo sørge for vi alle kunne få behandlinger, som hjælper. Nå, men det var bare et hjertesuk.
  • Indstillinger
    Hvem fik du massage af? Altså en kiropraktor, fysioterapeut eller hvilken form?

    jeg har faktisk prøvet zoneterapi og akupunktur i ørerne, det var godt nok ubehageligt :)

    Men kunne da være man skulle prøve en som specialiserer sig udelukkende i akupunktur.

    Jeg prøver at berolige mig med at jeg har fået taget EKG 4 gange, men det er ikke altid det er lige let at overbevise sig selv desværre.

    Jeg er begyndt at få ondt i armen samtidig med mine brystsmerter, hvilket ikke beroliger mig overhovedet!
Log in eller Registrér for at kommentere.