Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

nu igen

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Mona

    Så du havde altså D-vitamin-mangel! Så skulle jeg alligevel have prædiket! Men jeg føler mig altså lidt som en grammofonplade, der kører rundt i samme rille.

    Men hellere understrege vigtigheden af D-vitamin én gang for meget end én gang for lidt. Ved du, hvad dit D-vitamin-tal var, dengang du fik konstateret mangel, og ved du, hvad det ligger på nu?

    Min erfaring er, at det er bedst at bede om en udskrift af blodprøveresultater. Mange vælger at stole på, at lægen siger til, hvis noget er galt. Men jeg har altså flere gange været udsat for, at jeg ikke fik nogen besked. Det kunne jeg se senere, da jeg bad om en kopi af journalen. Tillid er godt – kontrol er bedre!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    nej det ved jeg ikke jeg er startet op med 2stk a 35ug ved ikke helt om det er nok det er jo snart et helt arsenal af piller jeg tager.kh.mona
  • Indstillinger
    Hej kameliadamen jeg skriver til dig da jeg føler du har styr på mange ting kan du svare på om det er farligt at stoppe med mepronet og kun tage dobbelt af en anden losartan har skrevet til min læge og han sagde at jeg bare kunne stoppe med mepronet og tage 2 losartan i stedet for en de første er betablokkere og de gør mig syg syntes jeg har mest lyst til at droppe begge slags men tør ikke.kan du finde ud af alle mine spørgsmål så vil jeg være dybt taknemlig.
    Kh.mona
  • Indstillinger
    Hej Mona

    Mepronet er jo en såkaldt betablokker, og jeg kan godt forstå, at du gerne vil ophøre med den, eftersom betablokkere er kendt for at kunne give depression som bivirkning.

    I sin tid, da jeg fik betablokkeren Propranolol, blev jeg meget syg med depression, søvnforstyrrelser og mareridt, som jeg vistnok tidligere har skrevet til dig. Jeg bad lægen om noget andet. Jeg spurgte udtrykkelig min læge, om jeg bare kunne skifte fra Propranolol til det nye produkt uden nogen overgangsperiode. Det sagde min daværende læge ja til.

    Jeg blev meget syg, med opkastninger, hovedpine og voldsomme hjerteproblemer. Jeg husker det meget tydeligt, fordi jeg ville udnytte julen til at skifte. Jeg var hundesyg hele julen. Det er den mest forfærdelige jul, jeg nogen sinde har oplevet.

    Dengang var der ikke indlægssedler med medicin, så man kunne jo ikke gøre andet end at følge lægens anvisninger og råd.

    Jeg er ikke klar over, præcis hvorfor jeg blev så syg. Det kan jo også skyldes, at jeg samtidig begyndte med den nye blodtryksmedicin, som var en calciumantagonist. Du skal jo ikke begynde på noget nyt, men bare tage en større dosis af noget, du er vant til.

    Men under alle omstændigheder mener jeg, at du er nødt til at nedtrappe Mepronet. Du må ikke bare stoppe med det lige pludselig. Indlægssedlen og produktresuméet for Mepronet skriver, at medicinen skal nedtrappes over 1-2 uger.

    Du må ikke forvente, at jeg ved en hel masse om medicin. Hvis jeg var dig, ville jeg nok også prøve at spørge på apoteket.

    Der ville vel ikke kunne ske noget ved at nedtrappe over 1-2 uger, som der står, at man skal. Det ville jeg i hvert fald gøre, også selv om lægen ikke har anbefalet det.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kameliadamen jeg har stor tiltro til dig du ved meget jeg har også været på propranolol og nu når jeg tænker tilbage begyndte mine problemer rigtig for alvor da jeg tog dem de havde nær taget livet af mig. Jeg trapper stille og roligt ud af mepronet nu for jeg er tror de gør mig mere ondt end godt. Mange tak til dig. Mona
  • Indstillinger
    hej til jer derude.vil spørge i andre brugere af netdoktor om de ved hvor længe man skal regne med det varer med rysten selv min mave ryster skal trappe ud af mepronet jeg tog 2om dagen fik at vide at jeg kunne tage en ito dage og så slutte.kan nogen svare det var min læge der mente to dage.vh.mona
Log in eller Registrér for at kommentere.