Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

perikum og hexalid

Redigeret 19 december, 2012, 03:54 i Angst
hej kan nogen svare mig om det er en farlig kompination jeg tager 1hexalid 2mg daglig og tre modigen(perikumkapsler)og i går måtte jeg gå i seng kl.17 jeg kunne ikke holde balancen det skal lige siges at jeg lider frygteligt af angst og depression søvnløshed sover kun 4-5t.og vågner så helt ødelagt af mangel på søvn. Jeg håber jo sådan at perikum kan hjælpe har nu taget det i 9dage.vh.mona
«1

Kommentarer

  • Indstillinger
    hvad med at søge din læge ---i stedet for at ekspentere med forskellige midler ---
  • Indstillinger
    Gar jeg gjort men syntes ikke jeg får hjælp
  • Indstillinger
    prøv at slå op på MEDICIN----der kan du læse om bivirkninger
    som måske er årsag til din tilstand
  • Indstillinger
    Jeg prøver at finde ud af det er ikke så rutineret i brug af pc så der er meget jeg skal lære om at finde rundt i alle de sociale medier osv.glædelig jul og tak for svar
  • Indstillinger
    Hej Mona

    Jeg har jo en del erfaringer med naturlægemidlet perikon, og jeg har skrevet om det mange gange, sådan som du sikkert har set. Og nå ja, nu kan jeg se, at jeg allerede én gang har advaret dig mod kombinationen af naturlægemidlet perikon og Hexalid i et tidligere indlæg.

    Det er fuldstændig forståeligt, at du ønsker andres mening – ikke bare en enkelt persons råd. Måske druknede min advarsel også lidt, fordi jeg først langt inde i min svarskrivning fandt ud af, hvad Hexalid faktisk er, nemlig et beroligende middel af benzodiazepin-typen.

    Jeg kan ikke rose perikon nok. Perikon har virkelig hjulpet mig meget i en situation, hvor jeg ikke kunne få nogen form for virksom hjælp fra hverken læge eller psykiater.

    Men jeg vil gerne gentage min advarsel: Tag ikke perikon og Hexalid sammen!

    Jeg synes ellers, at perikon er et sikkert middel. Og det er en god idé at købe apotekets mærke, nemlig Modigen, fordi man så kan få vejledning fra apotekets ansatte. Lægerne ved nemlig normalt ikke noget om perikon, men de apoteksansatte er jo forpligtigede til at vide besked om de varer, de sælger.

    Men lige netop den problematik, som du står i, ved de tilsyneladende ikke noget om.

    Jeg vil prøve at forklare problemet så tydeligt, som jeg kan:

    Det meste medicin og andre kropsfremmede stoffer omsættes i leveren. Til det formål bruger leveren nogle enzymer, der har nogle sære navne. Det enzym, der står for omsætningen af Hexalid, hedder CYP 3A4. Nu kommer problemet: Perikon har den virkning, at det sætter ekstra fut i CYP 3 A4, sådan at Hexalid bliver nedbrudt hurtigere, end hvis du ikke tog perikon.

    Hexalid bliver altså nedbrudt meget hurtigt, sådan at det er ude af din organisme i en fart. Og det betyder, at du hurtigere får ABSTINENSER. Der er abstinenser, der gør, at du har det så frygtelig dårligt, oven i en i forvejen svær situation med angst og depression.

    Du troede åbenbart ikke på mig, da jeg skrev til dig den 3. december. Og hvorfor skulle du også tro på en tilfældig person på nettet? Det eneste, jeg kan gøre i den situation, er at bringe bevis. Men her er problemet jo, at du – i din desperate situation – vil have svært ved at læse den slags meget svært tilgængeligt stof. Men her er dokumentation:

    http://pro.medicin.dk/Specielleemner/Emner/315043

    Vejledning i at læse skemaet: Du vil se, at benzodiazepiner er såkaldt substrat for leverenzymet CYP 3A4 (dvs. at netop dette leverenzym står for omsætningen. Lige præcis Hexalid er ikke nævnt som eksempel på et benzodiazepin, men der findes jo mange, og du kan se andetsteds, at Hexalid faktisk er et benzodiazepin).

    I 4. søjle i skemaet er overskriften ”Induktor”. At et præparat er induktor, vil sige, at det har den virkning, at det sætter ekstra fut i det pågældende leverenzym. Hvis du går ind i skemaet under ”induktor” og kigger ud for leverenzymet CYP 3A4, vil du se, at perikon er induktor for dette enzym.

    Netop fordi perikon gør, at Hexlid nedbrydes hurtigere end normalt, vil du hurtigere få abstinenser, hvilket betyder, at du får det rigtig dårligt allerede et stykke tid før, du skal tage den næste dosis Hexalid.

    Sådan er det!

    Jeg synes, at det er et stort problem, at Jemo-Pharm, der står for Modigen, ikke advarer om dette. Jeg henvendte mig til firmaet for adskillige år siden, fordi jeg i 2007 havde opdaget, at der var samme problem med sovepiller, som jeg tog i en periode. Jeg bad om, at der kom en advarsel mod kombinationen af perikon og både sovepiller og benzodiazepiner, men firmaet svarede, at de ikke selv havde lov til at foretage rettelser i indlægssedlen. Den slags rettelser skulle godkendes af myndighederne, sagde de.

    Det svar slog jeg mig til tåls med, fordi firmaet under alle omstændigheder advarer mod at kombinere perikon med andre slags medicin, uden at konsultere læge først. Men når lægerne ikke ved noget, hvad så?

    Jeg føler med dig, for det er en meget vanskelig situation, du står i. Modigen er et godt naturmiddel, men absolut ikke sammen med et benzodiazepin eller sammen med sovepiller. Benzodiazepiner er noget stads, som man ifølge myndighederne normalt ikke må få mere end få uger i træk.

    Jeg sender dig alle gode ønsker og tanker

    Kameliadamen

    P.S. Husk, at benzodiazepiner skal aftrappes meget langsomt og forsigtigt. Nedtrapningstiden afhænger af, hvor længe man har taget dem.
  • Indstillinger
    Igen tak til dig det er enestående at du har overskud til at svare mig og andre det er en stor hjælp jeg vil prøve om jeg kan lade være med at tage hexalid tager dog kun en men det er også for meget. Du har ret jeg er virkelig syg så hvis jeg ikke havde min mand og lille hund gav jeg op det er helt sikkert.føler jeg er til besvær og råber på hjælp men ingen lytter.
    Det hjalp at skrive det så må jeg se om jeg kan finde ukendte reserver i mig selv.
    Hvor lang tid tog det for dig at komme op igen med modigen.
    Kærlige hilsner til dig.mona
  • Indstillinger
    Kære Mona

    Jeg er slet ikke i tvivl om, at du har det meget svært. Og jeg ved jo fra de andre indlæg, at der er mere endnu, end hvad du skriver her.

    Jeg vil råde dig til at få din rare mand til at hjælpe dig med medicinen. Jeg kender ikke noget til Hexalids virkning eller styrke. Men jeg tror ikke, at du bare kan gå fra 1 pille til 0 piller, uden nedtrapning. Jeg vil tro, at du er nødt til at dele pillerne i mindre stykker og trappe langsomt ned.

    I sin tid, da jeg begyndte på Modigen, kom virkningen efter nøjagtig 4 uger. Men jeg tog jo ikke medicin, der kunne skabe problemer. Benzodiazepiner er kendt for at kunne give både angst og depression, selv om meningen jo er, at de skal virke beroligende. Det gør de bare ikke, hvis man har abstinenser, og det har du ganske givet.

    Hov, for resten tager du anden medicin? Altså f.eks. blodtryksmedicin? Jeg husker jo, at du skulle have en døgn-blodtryksmåling. Du skal vide, at der også er visse former for blodtryksmedicin, der ikke kan forenes med perikon, men det fremgår jo af indlægssedlerne.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hexalid er kun på 2 mg så ikke så stærke får desuden mepronet og losartan2af den første og 1 af den anden ja det er korrekt at jeg har haft blodtryksmåling men har ikke fået svar endnu ligeledes venter jeg på svar af ct scanning af min hjerne for at se om der har været en blodprop.skal desuden have taget røntgen af ryggen er skæv og sunket c5-6cm indenfor de sidste år.så må vi se lægen ville samle disse undersøgelser og så skal jeg til samtale.alt dette er nok også med til at få mig ud af balance.
    Jeg er normal hende der hjælper og handler på andres problemer men nu kan jeg ikke overskue noget som helst.
    Atter tak for gode svar.k.h.mona
    Glemte at skrive at jeg har tjekket under medicinkompinationer.og det skulle være okay
  • Indstillinger
    Hej Mona

    Ja, det er en god ide at tjekke om to slags medicin kan tages sammen, og det er nemt at gøre det via www.medicinkombination.dk

    (For øvrigt har jeg undersøgt, hvad denne Internetside mener om kombinationen af Modigen og benzodiazepiner. Sidst jeg tjekkede var der ingen advarsler. Det kan jeg slet ikke forstå!)

    Som du skriver, skulle der ikke være noget problem ved at tage de to slags blodtryksmedicin Mepronet og Losartan sammen med perikon.

    MEN…

    Mepronet er en såkaldt betablokker. Den første blodtryksmedicin, jeg i sin tid fik, var også en betablokker. Jeg blev hundesyg af den! Symptomerne var: træthed, mareridt, søvnforstyrrelser og depression.

    Det siger sig selv, at jeg – da jeg opdagede, at min tilstand var en følge af min blodtryksmedicin – med det samme bad lægen om noget andet!

    Muligvis er betablokkere siden blevet forbedret. Jeg kan se, at Mepronet beskrives som en såkaldt ”selektiv betablokker”. Jeg havde kontakt med en hjertespecialist sidste år, fordi mit blodtryk dengang ikke kunne holdes normalt med de midler, jeg kunne tåle. Da jeg over for hjertespecialisten nævnte de blodtryksmidler, jeg har afprøvet, og i den forbindelse nævnte, at jeg havde fået træthed, mareridt, søvnforstyrrelser og depression af betablokkere, og at jeg under ingen omstændigheder ville have den slags medicin igen, mener jeg at hjertespecialisten sagde noget om, at betablokkere siden dengang er blevet forbedret.

    Hvis du kigger på indlægssedlen, vil du dog stadig kunne se, at disse bivirkninger optræder på listen. Ifølge produktresuméet for Mepronet forekommer depression, søvnforstyrrelser og mareridt hos mellem 1 ud af 100 og 1 ud af 1000. Det er ganske vist temmelig sjældent, og læger har jo en tendens til at bagatellisere bivirkninger. Men hvis jeg var dig, ville jeg overveje muligheden af, at din tilstand kan skyldes Mepronet.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Du har ret jeg er som sagt i udredning på ouhs faldklinik så alt skal med nu. Har før fået propranolol og hjertemagnyl og de havde nær taget livet af mig.så jeg stoler snart ikke på de kloge læger man skal hele tiden være på vagt hvad har de nu gang i..jeg vil naturligvis gerne tage ansvar for mit helbred men er jo ikke læge..mepronet kan give depressioner så der er noget jeg skal have ændret må nok til at slå i bordet,men jeg mangler min sædvanlige kampgejst nu.må se om jeg kan finde den helt nede i dybet.k.h.til dig for al din hjælp.mona
Log in eller Registrér for at kommentere.