Hjem Kvinder Overgangsalder

Hormoner - farligt eller ligegyldigt?

123468

Kommentarer

 • Fik jeg ikke andet ud af mine henvendelser til Novo Nordisk og Lægemiddelstyrelsen, så var det da at disse to organisationer netop TROR, at lægerne jævnligt kontrollerer de patienter, der har fået udskrevet denne medicin..

  citat slut

  Du har fuldkommen ret. I de 35 år er jeg aldrig nogensinde blevet undersøgt. Det var kun fordi jeg ville til gynækolog. Min sjette sans fortalte mig, at det skulle jeg.
  Det lyder måske vrøvlet, men sandt er det.
  Og nu holder gynækologen øje med mig. Hende, der engang frelste mit liv, da min uduelige daværende læge nær havde fået slået mig ihjel.

  En person jeg har tillid til. Hun har sørget for blodprøver o.s.v.
  Men jeg aner intet om cysterne hænger sammen med brugen af vagifem, som gynækologen går ind for jeg bruger.
 • Forhåbentligt er du i gode hænder. Jeg kan så undre mig over, at du efter 35 år stadig er i overgangsalderen og derfor har brug for en medicin som jo altså ER til alvorlige gener i overgangsalderen.

  Nåh nej - det er jo ikke lægernes opfattelse. :-) Og jo, jeg har også hørt på lægernes helt fantastiske gode argumenter for disse hormoner, jeg kan bare ikke få det til at hænge sammen med det, der jo netop offentliggøres omkring brugen af dem.

  Men - din læge lader da til at virkelig have undersøgt tingene, og det er da dejligt.
 • Hæ, hæ, overgangsalderen tror jeg er overstået. Jeg har aldrig mærket nogen til den, så hvem ved. Jeg er jo henved et par hundrede år.

  Der fortælles mig, det er for slimhinderne i bl.a. blæren, det er godt. Jeg begyndte jo at rende på wc 4 gange om natten og det blev jeg træt af. Da jeg havde taget vagifem i så mange år tænkte jeg, nåe ja, jeg kan vel tage dem igen. Nu render jeg ikke så ofte mere.
  Om det så er fordi jeg begyndte på dem igen, det er det vel højst sandsynligt, men jeg ved det ikke. Måske er det vanen, som dem der ikke kan holde op med at ryge.

  Jeg aner faktisk ikke om jeg er for eller imod. Jeg kan ikke blive klog på mig selv.
  Men at lægerne holder øje med noget som helst, som der skrives, er faktisk en stor løgn. Det kan jeg skrive under på. Ingen har i de år spurgt hvordan det gik om det var bedre, om der var gener eller spurgt om jeg ville undersøges. Der er bare skrevet recept ud.
  I de år har jeg haft 3 læger. Ingen har sagt noget som helst.
 • Ja, det forbavser mig så. Du vælger at tage en medicin, der slører dine symptomer i stedet for at få undersøgt, hvorfor du pludseligt skal rende flere gange om natten.

  Men jo - jeg forstår dig godt - du orker ikke rende panden mod en mur. Og - nu har du haft glæde af den medicin i så mange år, så hvorfor ikke bare fortsætte?
 • Jeg har læst de fleste af jeres indlæg i denne tråd og tænkte at denne artikel http://www.voksnekvinder.dk/blogs/entry ... -pris.html samt min kommentar måske vil ha' jeres interesse. :-)

  Mvh
  Tine
 • Jeg synes stadig, det handler om, at det efterhånden er indgroet i rigtigt mange kvinder, at de – efter de har nået en vis alder – bare skal have hormoner.

  Hvad de ellers fejler/har af symptomer – så er første tanke IKKE at få det undersøgt, så det kan udredes, hvad der rent faktisk er galt – nej, de får bare en recept på hormoner og en besked om, at det skal de bare tage resten af livet, og så er det i øvrigt fuldstændigt ligegyldigt, om de har brug for disse hormoner eller ej – det er ligegyldigt om de fejler noget andet, som kan afhjælpes på anden vis. Det bliver simpelt hen ikke undersøgt og man afvises, hvis man prøver at bede om netop en undersøgelse af, hvad det handler om, for det er ”nok” bare hormonmangel. Slut – ud med dig.

  Som du også spørger om i det link, så har du jo også fået hormoner, men dit problem er hverken behandlet eller afhjulpet?

  Jeg fik også kylet de hormoner efter mig, men jeg fik faktisk en del bivirkninger, hvilket er underligt, for det påstås, at de hormoner er så intelligente, at de KUN virker i skedens slimhinder – og så er det helt og aldeles uforståeligt, at der i indlægssedlen står, at man kan få hovedpine af dem. ????? Jeg smed stadset ud – fik det øjeblikkeligt bedre, og det er efterfølgende (måske beklageligvis?) af en gynækolog konstateret, at jeg absolut heller ikke havde behov for dem. Men – jeg havde fået beskeden,at dem skulle jeg bare tage resten af livet. At jeg overhovedet ikke har brug for den medicin er tydeligvis mindre væsentligt.

  I øvrigt er det mig ufatteligt, at en læge, der vel har 7-8 års studier bag sig, både kan tro på og overbevise patienter om, at et middel der optages i skedens slimhinder, slet ikke optages andre steder i kroppen. Det er ganske enkelt noget vås, som man altså ikke behøver mange års studier for at kunne gennemskue.

  Men – det lykkes desværre. Rigtigt mange kvinder tror fuldt og fast på, at sådanne hormoner skal man bare indtage livet ud mod den sygdom, det øjensynligt er at være 40+
 • Nu har du og andre her i tråden jo mulighed for at kommentere i den tråd jeg henviser til og så må vi se hvad hun svarer.
 • Jeg er ikke helt klar over om du mener man skulle sende et spørgsmål ind til den side. Det har jeg ikke tænkt mig at gøre. Der siges så meget og jeg har taget min beslutning om hvad jeg vil. Jeg prøver den lavere dosis. Jeg "hader" medicin. Jeg skal under ingen omstændigheder have sat nogen ring op.

  Men tak, fordi du skrev og jeg har da også læst det hun skriver.

  Lotte123 skriver hun ikke tror på det kun virker lokalt, det tror jeg heller ikke på. Så jeg er glad for der siges, det gør lige så meget gavn, som den højere dosis. Så må jeg se om det passer.
 • Jeg har heller ikke behov for at gå ind i en anden debat og da slet ikke for at udtrykke holdning til hvor meget hormon, man skal have - når jeg nu har en holdning gående på, at man faktisk burde undersøge, om det overhovedet ER hormoner, man har brug for, når man har et problem.

  Men jeg vil da holde øje med, hvad der sker i den.
Log in eller Registrér for at kommentere.