Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kønsvorter & partner

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Redigeret 14 november, 2012, 10:05
    Til Alexandra2 :-))

    Nu ved jeg at min veninde er meget påvirket af det, hun føler sig skamfuld fordi hun netop ikke har haft ret mange sexpartner, eller havde sex uden beskyttelse. Jeg har lagt øre til mange ting og vi har google't helt vildt og har kun fundet de almindelige informationer om det at blive smittede samt, hvordan man skal forholde sig, med kondom og alt det der..men ikke om man smittede hvis ikke man var i udbrud.

    At leve et normalt sexliv, er jo ikke mere normalt hvis man i et fast partnerskab skal bruge kondom hver gang, for at undgå smitte, selv om man ikke er i udbrud?

    Som sagt har jeg da haft partner hvor de gik død med et kondom ( kan kun snakke ud fra de ældre mænd), som har været frustrerende, eftersom der så ingen sex blev.

    Hun havde en kæreste i små 8 mdr. hvor de dyrkede sikker sex, men da de havde lært hinanden at kende så røg kondomet, der gik så små 6 mdr. efterfølgende fra forholdet gik forbi, hvor hun så fandt denne weekend date, og 2 md. efter fik hun kønsvorter nede ved Anus (4 stk.) som hun fik skåret ud, og fik sting efterfølgende der så skulle fjernes. Hun har ikke fået flere kønsvorter, som hun kan se, hun er blevet tjekket et par gange af sin egen læge for at være sikker på der ikke var noget hun havde overset, og holder meget tæt øje med sit underliv nu, eftersom hun jo vil have det fjernet lige så snart der dukker noget op.

    Hun fandt ud af, ved at kontakte manden hun havde haft denne weekend date med, at han godt vidste han havde det, men da de brugte kondom, mente han ikke han kunne smitte hende.

    Og jeg kan da kun give dig ret med hensyn til det at tro man er "rask".
    Jeg har da fået en op vågner efter min venindes oplevelse.

    Gid det var så let, det med at hun ikke skal være bekymret, eller bange for at fortælle det, hun havde lavet en anonym debat på en dating site, for et stykke tid siden hvor hun fik mange reaktioner omkring det at man havde en kønsygdom man aldrig kom af med igen. Og det var ikke positive svar:-(

    "(Men jeg kunne da også godt tænke mig at vide om det er muligt at dyrke ubeskyttet sex imellem udbrud uden at smitte?)"

    Så vidt vi engang fandt frem til ved at google, så kunne håndklæder smitte, men var man ikke i udbrud så var det 5% chance/risiko...:-))
    at smitte andre uden et kondom, men det var ikke fra pålidelige kilder, så svært at sige.
  • Indstillinger
    persille1persille1
    Redigeret 14 november, 2012, 09:53
    Det har jeg skrevet noget om, prøv at læse indlægget igen. Denne gang lidt langsomt.
    Jo, jeg ved godt nogle har svært ved kondom, men de må jo selv tage stilling til om de vil løbe risikoen eller ej. Hvis de smitter andre, fordi de ikke kan bruge kondom og så ikke fortæller de er smittet, det kalder jeg totalt ansvarsløst.
    Leve et liv sammen, ja i det tilfælde må de jo tale om det, men korte forhold, det er sørme noget andet.
  • Indstillinger
    Redigeret 14 november, 2012, 10:06
    Til persille1......:-)

    Ja de ser ikke særlige pæne ud...:-(

    "[Ingen udbrud, ingen smitte, men da det er umuligt at se om der er udbrud, så er der altid en risiko.]"

    Smiler med lyd på, ja det er pest eller kolera, Nej der findes nok ikke rigtig et svar, som kan hjælpe hende, medmindre man kan se det i en blodprøve, som du også er inden på!

    Dog tænkte jeg at man måske havde opfundet noget medicin som kunne hjælpe ikke smittede, med ikke at blive smittet?
    Men den må hun vist selv tage med sin læge.

    [Virus kan også være nedkæmpet af immunforsvaret.]

    Okay!
    det vidste jeg ikke kunne lade sig gøre!

    [Så ville jeg gerne vide ( af nysgerrighed ) kan man se i en blodprøve om virus er væk.]

    Enig, det ville jeg også gerne vide!

    Kvinder oppe i alderen får tilbudt underlivsundersøgelse netop for underLivskræft, og celle forandringer, selv om de vist ikke har kønsvorter?

    Ja det er jo uheldig at kvinderne endnu engang skal straffes for at have et sexliv..:-O...:-))
    Men husker også den kampagne!
    Men helt sikkert godt at man har muligheden for at få tjekket sit helbred.

    Det er ok at komme med sine egen erfaringer, det kan mange andre lære af, men tit er det jo kvinderne der finder ud af der er noget galt i underlivet, ved symptomer manden nogen gange ikke får. ikke altid fair.

    Giver dig ret, dog ved jeg at unge mænd nok ikke har de store problemer med rejsning selv om de får et kondom på, men det kan ældre mænd have, og derved ødelægges sexlivet...:-(

    Jeg er sikker på at min veninde altid vil bruge kondom ved et nyt bekendtskab, hvad hun jo også gjorde med denne mand hun havde en kort affærer med, men ved at hun også gerne vil have et "normalt" sexliv uden kondom med tiden, og der hun kan være bekymret for at smitte, og skulle leve med altid at bruge kondom.

    Hun ved også godt det er en nødvendighed at fortælle en ny partner om hendes kønsygdom, hun fortalte mig kun det med at tie om det i desperation, hun er en meget ærlig og real kvinde, som jo ikke vil ødelægge det for andre...

    Du må blande dig alt det du vil, jeg syntes det var et godt indlæg...Tak..:-))
  • Indstillinger
    Til Persille
    Mit første svar lige efter dit som dit første svar var til Alexandra2 ..:-)

    Har lige besvarede dig..."S"
  • Indstillinger
    Jeg læste man kunne blive vaccineret mod nogle former for kønsvorter. Men det skal jo sikkert gøres inden man bliver smittet.
  • Indstillinger
    Til Persille1

    Ja og da man jo så ikke ved om man er smittede, så kan det jo gå helt galt..:-O
    Eller det ved jeg så ikke, men tænker bare om man så kan bevise om man er smittede hvis ikke man har udbrud af vorterne?
  • Indstillinger
    Der skrives om at vaccinere børn.

    Så man kan sikkert ikke vide sig sikker, som voksen, men flere partnere, om man er blevet smittet. Men der var mange forskellige virus.
    Det er vist nødvendigt at tale med en læge om dette, hvis ellers de kan svare. Men chancen er større end mine gæt. For jeg ved kun, hvad jeg lige læste.
  • Indstillinger
    Hej Julie.

    Jeg synes helt bestemt at man kommer længst med at være ærlig og fortælle tingene som de er. Jeg er selv blevet bondefanget af en partner som ikk havde fortalt mig om sine Kønssygdomme og det har ikke været rart for mig på nogle måder.!
    Vi bliver nød til at bide i det sure æble og søge de græsgange som sådan nogle sygdomme nu fører os hen til. Specielt hvis din veninde ønsker at dyrke sex uden gummi !
    Jeg kan anbefale www.herpesdating.dk Her er der medlemmer med hsv 1 og 2 samt medlemmer der er blevet smittet med hpv/kønsvorter.
    Eftersom 25 % af befolkningen går rundt med disse lidelser,n skulle jeg mene at der er der en rimelig stor mulighed for at finde en partner og begrænse disse kønssygdomme i at sprede sig yderligere.

    Mange nytårs hilsner :D
Log in eller Registrér for at kommentere.