Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

ændret udflåd

Redigeret 15 november, 2012, 07:39 i Åben debat for kvinder
Hej,

Jeg fødte for halvandet år siden mit første barn.

Mit udflåd har ændret sig markant og på en måde, som gør, at jeg slet slet ikke har lyst til, at der nogensinde er en mand, der skal noget som helst dernede igen.

Jeg har aldrig haft et fremmedgjort forhold til mit køn. Jeg ved, hvordan det ser ud. Jeg ved hvordan det lugter. Og jeg ved, hvordan det ændrer sig gennem en cyklus. Jeg har aldrig haft problemer med at en mand stak hovedet derned. Jeg har aldrig væmmedes ved det før - men det gør jeg nu.

Min læge har testet mig for kønssygdomme, og bakterier, men har intet fundet. Jeg har også været hos en speciallæge, der heller intet har fundet.

Men jeg kan simpelthen ikke leve med, hvordan mit køn lugter, og karakteren af mit udflåd.

Jeg lugter ind i mellem af zoologoisk have dernede. Meget intenst og dyrisk.

Men det aller klammeste er konsistensen af mit udflåd. Den er æggehvideagtig, og hænger i tykke, klistrede klamme tråde og klumper ud af mig. Det kan også minde om udblødt husblas - lidt tyndere, men stadig en underlig elastisk sammenhængende geleagtig masse. Det er markant anderledes, end inden jeg blev gravid. Det er også brunligt.

(undskyld mig de maleriske beskrivelser)

Må jeg bare leve med det? For så er jeg færdig med nogen sinde at dyrke sex igen.

Med venlig hilsen kvinde 41 år.
«13

Kommentarer

  • Indstillinger
    Først ville jeg prøve nogle mælkesyrekapsler til skeden. Måske de kunne ændre noget.
    Da jeg var i din alder fik mit udflåd også en "dum" lugt og brunlig farve. Jeg manglede hormoner og fik vagifem stikpiller. Det hjalp på mig.

    Nogle ganske uskadelige råd at forsøge med om det skulle have nogen virkning.
  • Indstillinger
    Det kunne godt lyde til at du e blevet invaderet af nogle alternative bakterier dernede, i stedet for de mælkesyrebakterier der skal være der.

    Det produkt Persille snakker om hedder Vagifem og kan købes på apoteket, det er en kapsel man bare stikker op, men brug bind for man får altså vandigt udfåd af det. Men jeg synes det hjælper meget.

    Det kan også være at dit immunforsvar er lidt trykket, fx pga hormonelle ændringer. Det er ikke udsædvanligt at ens stofskifte og kønshormoner ændrer sig blivende efter en fødsel. Har du prøvet med p-piller i en periode og set om det skulle ændre noget? Elller hvis du tager p-piller, så prøv at holde pause.

    Lidt kosttilskud med fiskeolier, vitaminer og mineraler er også godt.

    Jeg går ud fra at din læge har lavet en gynækologisk undersøgelse på dig. og han har vel også taget noget celleskrab. Hvis ikke skal du få det gjort, ikke fordi du skal være nervøs for noget, men ændret lugt og farve på udflåd bør altid følges op af et celleskrab.

    Dog er det 99,9999999% sikkert at dit problem skyldes hormonelle ændringer og en anden bakteriekomposition i din skede, og her kan de ovenstående råd, inkl. Persilles bruges.
  • Indstillinger
    , men brug bind for man får altså vandigt udfåd af det. Men jeg synes det hjælper meget.

    citat slut

    Mærkeligt, for det får jeg slet ikke. De indføres med et ganske tyndt rør.

    Jeg kommer til at tænke på om man måske kan købe nogle i håndkøb, der er anderledes. Jeg får dem på recept og jeg mærker ikke nogen som helst ubehag.
  • Indstillinger
    Jeg spekulerer på, hvad din kæreste siger til det? Jeg synes da også ind i mellem, jeg lugter lidt og priser mig faktisk lykkelig for at jeg ikke er lesbisk :-) - men min mand har det altså helt fint med det, og synes jo netop at denne lugt både er kvindelig og tiltrækkende.

    Det kan være, det er lidt uromantisk, men hjemme hos os, så vasker vi os altså gerne inden vi har sex - og det fungerer altså fint.

    Jeg håber virkelig ikke Vagifem kan fås i håndkøb, for det er hormoner, og ja - jeg HAR fået at vide, at det "nok" ikke passer, det der står i indlægssedlen, men det, der står er da i hvert fald nok til, at jeg ikke skal tage den slags mere end allerhøjst nødvendigt (og ja, det er det vist desværre for mig lige pt, men det er en helt anden historie). Og helt ærligt, så tror jeg ikke medicinalfirmaerne skriver så hårrejsende om deres egen medicin på indlægssedlen, hvis ikke der er noget om snakken.

    I hvert fald vil jeg ikke råde nogen til at bare tage dem, fordi de "nok" hjælper på problemet.

    Ud over at prøve de udmærkede øvrige råd, du har fået, så vil jeg foreslå dig at tale med din sexpartner om, om han også synes det er så frygteligt, som du gør.
  • Indstillinger
    Hej lotte123

    Der er forskel på stikpiller og tabletter, som man sluger.
    Jeg har selv været nervøs for det, men har fået at vide, det er lidt uheldigt formuleret.
    Det burde ikke stå der, når det også gælder for vagifem tabletter. Hvis du nærlæser indlægssedlen så fortælles det faktisk, at alle disse bivirkninger ikke vedrører stikpillerne, men drejer sig om tabletterne. Et svar fra apotekets famarceut.
    Der står højt og tydeligt på indlæssedlen i min pakke: Vagifem tabletter. men det er IKKE tabletter, men stikpiller.


    Dette har jeg også fundet. Og det er hvad vagifem stikpiller indeholder, nemlig estradiol .

    citat
    De stikpiller (vagitorier), din læge har anbefalet dig, indeholdeer formentlig estradiol eller estriol, der begge er bio-identiske (magen til dem, kvinder selv producerer), og er derfor ikke farlige at bruge, men gavnlige for dig.


    Mange gode hilsener

    Carsten Vagn-Hansen
  • Indstillinger
    Kære Persille,

    Som jeg skrev i den anden tråd om emnet, så står der altså på min indlæsseddel, at den er til de stikpiller, jeg har fået udleveret, og jeg nægter at tro, at medicinalfirmaet helt frivilligt skiver om værre ting, end der rent faktisk er gældende.

    Men - de læger/sygeplejersker jeg har talt med er lige så ligeglade med det der står, som de øjensynligt også er med p-pillerne.

    Og - med p-piller ER det jo lykkedes for medicinalfirmaerne at få lov at undlade at skrive om alle disse bivirkninger, og i det hele taget være dybt misvisende, så jeg tror simpelt hen ikke at medicinalfirmaerne skriver al den slags for "sjov".

    Jeg skal i hvert fald ikke have dem længere end den første "kur" jeg har fået. Det kan være risikoen ikke er stor, men den ER der, og det forholder jeg mig til, om jeg vil være med til. Jeg vil, når der er faldet mere ro på det hele, givet finde noget andet og mere uskadeligt, der vil være godt for mine i øvrigt fuldstændigt akut opståede tynde slimhinder, hvilket i forvejen er atypisk. Det er ikke noget jeg helt ukritisk indfører i årevis.

    Men for at komme til emnet, så mener jeg generelt ikke, man skal medicinerere overhovedet for noget, man "nok tror" kan hjælpe. Nej - det skal undersøges. og SÅ kan man medicinere ud fra de faktiske forhold.

    Og - så har jeg en rettelse til trådstarter: Jeg skrev, at du kunne spørge din kæreste, hvilket jeg undskylder, for jeg ved jo ret beset ikke, om du har en, så jeg retter til, at du kan spørge din næste potentielle sexpartner. Der vil jo ske noget værre end, at han ikke vil have sit hoved der ned, men så er du informeret bedre.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Tjae, hvad skal man tro. Som du kan læse anbefaler læge Carsten Vagn Hansen også stikpillerne.

    Om Vagifem stikpillerne står der i min indlægseddel: Dosis af estradiol er så lav, at et betragtelig antal Vagifem tabletter ville skulle indtages for at komme i nærheden af den dosis, der normalt bruges til oral behandling ( taget gennem munden )

    Da jeg gerne vil være helt sikker har jeg nu skrevet til apotekets farmaceut om denne misvisende indlægsseddel. For det er korrekt, det fortælles i vild forvirring.
    Hvad er sandt og hvad er forkert.
  • Indstillinger
    Hm. Det står der så ikke i min indlægsseddel. Jeg har fået Vagifem 25 mikrogram vaginaltabletter fra Novo Nordisk.

    Men der står i øvrigt ved pkt.2 i denne indlægsseddel, citat: "Før du starter med at bruge Vagifem, vil din læge fortælle dig om risiko og fordele ved behandlingen. ... Du bør kun tage hormoner for de symptomer på overgangsalderen, der har en negativ indflydelse på din livskvalitet. ..." citat slut. Efterfulgt af en masse superlativer om, hvordan lægen konstant vil kontrollere og sikre osv..... Hvorfor står der det, hvis det i øvrigt er tæskehamrende ligegyldigt?

    Ha! Den sygehuslæge, der ordinerede det her til mig, var da ikke mange sekunder om at fortælle, hvad det var for noget. Jeg fik ligeledes at vide, at det skulle jeg bare tage resten af mit liv. Jeg fik da overhovedet intet at vide om, at det da jævnligt skulle kontrolleres.

    I samme indlægsseddel står faktisk også: citat " Erfaring med behandling af kvinder over 65 er begrænset" citat slut. Nu er jeg heldigvis kun 57, men jeg har da indtrykket af, at du, Persille er en anelse ældre end mig.

    Og tja - ham Carsten Vagn Hansen er vel egentlig ikke mere troværdig, bare fordi han har sagt nogle virkelig kloge ting - og så beklageligvis også en frygtelig masse sludder - i radioen en gang?
  • Indstillinger
    Hvad skal jeg sige.... jeg har fået de stikpiller i mange år og er godt tilfreds. Jeg har fået den oplysning, at stikpillerne kun er gavnlige. Det er en helt lokal behandling og gør ingen skade, tværtimod. I modsætning til dem man sluger, de påvirker hele kroppen.


    Hvis jeg får svar fra farmaceuten skriver jeg svaret her.
  • Indstillinger
    Jeg må have fået en hjerneblødning da jeg skrev det indlæg -det var jo selvfølgelig Vivac jeg tænkte på, og det er ikke hormoner men mælkesyrebakterier.

    Godt du er vågen, Lotte!
Log in eller Registrér for at kommentere.