Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Fruktosemalabsorption, findes det i Danmark?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det er ikke godt nok hos de praktiserende læger, men jeg tror det bliver endnu værre i fremtiden, når regionerne skal blande sig og forhindrer lægerne i at henvise til en specialist.
    Samtidig skal vi overvåges i hoved og røv. Der bruges så mange penge på kontrol af os alle, så det der tjenes ind på gyngerne mistes på karrusellen

    De er ved at lave en ordning, så kun de mennesker der kan betale får kvalificeret hjælp.
    Hvad så med de penge vi andre betaler til sygesikringen over skatten, de går så til at vedligeholde sygehusene.
    Jeg tænker f.eks. på min svigerfar, der i måneder fik at vide han led af helvedsild indtil en dag han ikke kunne bevæge sine ben det endelig blev opdaget, han havde rygmarvskræft. Så blev han opereret, men hvad hjalp det ham, han døde alt for tidligt. Han overlevede ikke den operation.
    Men naturligvis lægerne fik øvet sig, sådan at de med penge kan blive behandlet i tide.
    Jeg aner ikke mere, hvem jeg skal stemme på.


    http://www.youtube.com/watch?v=M-D3YJnHgKw
  • Indstillinger
    Hej Bente

    Egentlig ville jeg slet ikke blande mig i den diskussion, du har med Asklepios. For jeg er alt for træt til at hitte rede i, hvad den går ud på.

    Men i dit seneste indlæg skelner du mellem praktiserende læger på den ene side og på den anden side: sygehuslæger og andre ansatte inden for det område, der før var amternes ansvar, og som nu varetages af regionerne.

    Og guderne skal vide, at der findes mange dårlige praktiserende læger!

    Men jeg tror bare ikke, at man uden videre kan skelne så skarpt. Virkeligheden er mere kompliceret. Der findes ganske givet alment praktiserende læger, der både er dygtige, ansvarsbevidste og seriøse.

    Og der findes sygehuslæger, der ikke er særlig dygtige. Jeg oplever det hver gang, jeg er på sygehuset i anledning af mine to diagnoser: central søvnapnø og atrieflagren. Jeg kommer på en afdeling, som er den ene af blot to særlige specialafdelinger i søvnapnø i Danmark, og jeg har virkelig oplevet meget sjusk og ukvalificeret lægegerning dér!

    Hvad angår det meget beskæmmende skrift, som Dansk selskab for almen medicin har udsendt, altså vejledningen til de praktiserende læger om de såkaldte ”funktionelle lidelser”, så er det da rigtigt, som du skriver, at Dansk selskab for almen medicin må opfattes som de praktiserende lægers organisation (en af dem).

    Men det er jo ikke dansk selskab for almen medicin, der har forfattet skrivelsen. Det har en hel gruppe af forfattere. De mest kendte er Per Fink og Marianne Rosendal. Jeg kan godt se, at en del af de folk, der er i forfattergruppen, er praktiserende læger, men selve teorien, der bygges på, kommer fra Per Fink & co., som driver Forskningsklinikken for funktionelle lidelser på Aarhus universitet:

    http://www.auh.dk/om+auh/afdelinger/for ... e+lidelser

    Det beskæmmende skrift har været sendt til høring inden udgivelsen, og blandt de mange negative høringssvar var der også en del fra læger.

    I øvrigt støtter Regionerne ivrigt Per Fink, både med penge og udmærkelser. Regionerne mener, at der kan spares en masse penge, når læger og andre bruger teorien om funktionelle lidelser.

    Jeg tror ikke, at de tænker på omkostningerne. Selvfølgelig spares der penge, hvis en alvorlig sygdom som f.eks. tarmkræft ikke udredes og behandles, som den skal ifølge reglerne, og patienten dør, fordi han bare blev tilbudt samtaler hos den praktiserende læge (eksempel fra min vennekreds).

    Men i mit tilfælde, hvor det offentlige har forsørget mig i snart 10 år, fordi lægerne nægtede at finde ud af, hvad jeg fejlede, eftersom de ikke ville opgve tanken om, at det var "noget psykisk" eller overgangsalder - her kunne det offentlige have sparet adskillige millioner kroner ved at behandle mig og lade mig tjene mine penge selv!

    Og det er ikke et civiliseret samfund værdigt!

    Når jeg har skrevet dette, så er det ikke, fordi jeg vil blande mig i jeres diskussion. Jeg vil blot sige, at virkeligheden er langt mere kompliceret, end din skarpe opdeling antyder.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Bare som orientering:

    Hydrogen puste prøve for fruktose malabsorption kan tages på gentofte hospital med alm. lægehenvisning.



    Hvis nogen af jer der har skrevet alverdens andre ting i denne tråd ved hvor man kan rekvirere en hjemme test eller få taget den andet steds, så sig til!
  • Indstillinger
    Jeg tror, at pusteprøve her i landet udfører med læger som "mellemmænd", undersøgelsen skal fortolkes, så det øger sikkerheden for patienten.

    Jeg har få nogle år siden fået udleveret et testkit på sygehuset og udførte prøven hjemme. Jeg vil dog fraråde, at man er alene, når man gennemfører testen. Jeg fik voldsom diarre og blev stærkt dehydreret.

    Testkittet blev med posten sendt til Gastrolab for analyse.
  • Indstillinger
    Ja den findes. Mange er fejlplaceret i diabetes afdelingerne.
    Mavetarm området er det rigtige, men der er kun som har store mave tarm problemer. Udover problemer med mave tarmbesvær så er der åndedræts besvær som forveksles med astma, man kan virke kraftig påvirket.
    Jeg har spurgt mange steder de sneste år hvem og hvor jeg kunne få hjælp til at udrede problematikken omkring fruktose intoelrance,min sygehistorie svarede til den med den alvorlige udgav eom skylde sne genfejl og er arvelig. Dette er ikke tilfældet i min sag det har en gentest vist:
    Jeg er lige ved at se rundt omkring hvor udbredt det, der ved faldt jeg lige over denne her debat og nåede kun at kigge på Tyskland. Her regner man med 2 ud af 3 børn er ramt af fructose malabsorption og 1 ud af 3 voksne. JO den sygdom findes i danmark det eneste der hjælper er kost forandring, undgå produkter der indeholder fruktose, dextrose, sorbiotol, glukose sirup, honning, listen er lang og begrænsning spisning af frugt meget. Kig på varedeklarationen på de madvare i køber i vil nok blive chokeret over meget der i vores madvarer af de ting jeg nævnte, det meste er smagsforstærkere, så det glider nemmere ned.
    Der findes ingen medicin mod fructose intolerance, hverken den ene type eller den anden, det er nok derfor man ikke rigtig gider beskæftige sig med et så meget her i landet. Rystende at opleve.
  • Indstillinger
    til orientering er jeg testet negativ for frukt. malabs. på Gentofte. Det fungerer fint derude.
  • Indstillinger
    Klips32: Jeg håber du ser dette indlæg :-) Har kæmpet med tarmproblemer i mange år og været på andre hospitaler, som ikke lavede pusteprøverne. Kan du fortælle ig hvilken afd. på Gentofte man skal henvises til? Medicinsk F eller? Jeg søger et sted, som vil lave Glukose, Fruktose og Laktose. Desværre er Gastrolab lukket og han skriver en anden speciallæge vil lave tests, men nævner intet navn.
  • Indstillinger
    Det er jo heldigt at jeg får email hver gang der bliver lavet indlæg ;)

    Jeg har ikke lige tid til at finde de originale papirer ovs. Men tal med din læge om at du gerne vil have foretaget en fruktose malabs. test på gentofte hospital. Her er blanketten med information: http://epis.gentoftehosp.dk/Dokumenter%5Cp090006ml.pdf

    Alt godt og god tur ;)
  • Indstillinger
    Heldigt for mig ;-)

    Jeg er ikke henvist endnu, men ville sikre mig at det er korrekt. Hvilke andre sukker test mener du udover de tre - eller mener du dem? Den her mavetarm problematik har stået på meget længe og det påvirker meget. Må jeg spørge om de evt lavede afføringsprøve på dig?
Log in eller Registrér for at kommentere.