Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Kvinde med uønsket hårvækst

Redigeret 26 november, 2016, 01:08 i Uønsket hårvækst
Hej alle, jeg ved godt, der sikkert er mange debatter omkring uønsket hårvækst, men jeg er virkelig fortivlet og søger desperat efter gode råd.

Jeg er en kvinde på 20, der altid har haft en lille smule kraftigere hår ved overlæben og i det såkaldte "pikslips". Det er dog ikke noget, der har generet mig synderligt, og overlæben kan nemt fikses med lidt voks af og til. I løbet af det sidste halve år, er min hårvækst bare gået helt amok. Jeg har hår på HELE maveskindet, og det er ikke små ferskendun, det er tydelige, lysebrune hår. Det samme gælder mellem brysterne, PÅ brysterne og især omkring brystvorterne, hvor der også kommer helt sorte hår - dette sker også i linjen mellem kønsbehåringen og navlen. Derudover går min kønsbehåring ret langt ud på lårene og mellem ballerne også :(

Jeg har hele to gange fået testet mine hormoner for en evt ubalance, men det hele ser fint ud. Jeg er blond af natur og ikke spor overvægtig. Jeg lever et normalt og nogenlunde sundt liv med motion og variet kost.

Har I nogen forklaring på, hvad det kan skyldes? Det har ødelagt min selvtillid fuldstændig, og jeg har ikke lyst til at være nøgen sammen med nogen. Hvordan kan jeg reducere eller fjerne det, for jeg er jo bange for, at det skal blive endnu værre, hvis jeg prøver at få det væk?

Har I nogle råd????? Hilsen en frustreret og nedtrykt pige
«1

Kommentarer

 • Indstillinger
  Hej Shiba1

  Jeg syntes du skal kontakte lægen, så må han/hun henvise dig til en speciallæge på området, hvilket er nødvendigt for at du kan blive udredt for hvad der er galt.

  Jeg har fundet en side som indeholder noget spændende læsning, jeg syntes også du skal læse afsnittet om fedme, selvom du skriver du ikke er i denne gruppe.
  Men det kan jo være din krop laver ged i den alligevel, her tænker jeg på kromosomet.

  Er det helt tosset, han du henvises, så du kan få de hår fjernet hvor de generer dig mest.

  Håber det bedste for dig i fremtiden, og at lægerne kan finde en løsning for dig.
  Mange hilsner
  Rita Nielsen
 • Indstillinger
  Hej Rita, mange tak for dit svar.
  Jeg vil tage til en kosmetolog og høre, hvad mulighederne er. Derudover bliver jeg nok også nødt til at tage til lægen igen, selvom jeg har rendt deroppe lidt hyppigt på det sidste og rykket for blodprøver osv. Hvad er det for en side, du taler om? Den lyder interessant :-)
 • Indstillinger
  Shiba, du skal til LÆGEN og IKKE til en kosmetolog!

  Selv om dine tal på overfladen ser normale ud for en familielæge, kan du stadig have en hormonel ubalance, det har masser af andre kvinder været ude for. Men det kræver at du kommer til en specialist, altså en gynækolog med speciale i PCO og hypofyse-forstyrrelser. Det er disse sygdomme som kan give de symptomer du beskriver, og de kan også gøre det meget svært eller helt umuligt for dig at blive gravid.

  Det ligger lidt ud over hvad en normal privat gynækolog kommer ud for, så jeg vil råde dig til at du insisterer på at du bliver henvist til sygehuset. De er mere vant til at undersøge den slags.

  Det er meget vigtigt at du bliver undersøgt for disse ting og at det bliver udelukket at du ikke bare er genetisk disponeret for mange kropshår
 • Indstillinger
  Hej Shiba1
  Jeg har desværre først nu været herinde og læse dit svar.

  Jeg er helt og fuldt enig med Asklepios12

  Men for at svare på dit indlæg. Ja du skal til lægen igen, denne gang skal du bede om en henvisning til en specialist for udredning af PCO.

  http://www.copenhagenfertilitycenter.co ... er-pco.htm
  Beklager at jeg ikke fik sat linket ind til siden jeg havde læst på, men nu har du linket.

  Grunden til at du IKKE skal til kosmetolog er at når det er så udbredt som det er i dit tilfælde kan få det ordnet på statens/region regning.
  Det vil den specialist også kunne fortælle dig mere om.

  Rigtig meget held og lykke til dig.
  Mange hilsner
  Rita
 • Indstillinger
  Da jeg blev testet, var det første gang hos min egen læge og senere på gynækologisk ambulatorium (dvs. på hospitalet). Tænker derfor at det burde være rigtigt, men jeg vil prøve at vende det med dem igen, når jeg engang kan få en tid - der er desværre lange ventelister. Det KAN jo være, de har overset noget. Ved I, om der er nogle effektive måder at slippe af med hårene på? Så vidt jeg er orienteret skal hår være helt sorte for at kunne fjernes permanent med lys

  Og til sidst: mange tak for jeres tid, svar og forståelse!
 • Indstillinger
  Hej Shiba,

  Du skriver at du er blevet testet på hospitalet, gynækologisk afdeling. Og det er også godt nok for langt de fleste.

  Men for nogle få, kan PCO'en være skjult, så og sige. Kender selv en der havde dette problem. Så vidt jeg husker, sidder landets førende ekspert på området på Bispebjerg Hospital, han fandt min bekendtes problem, hun havde ellers fået af vide hos flere læger, også på sygehuse, at der intet var galt. Du skal tænke på, at blodprøverne kan snyde pga. den månedlige hormoncyklus.

  Måske andre herinde ved præcis hvem lægen er, for jeg husker desværre ikke navnet. Og så kan du jo bruge dit frie sygehusvalg. For uanset hvad de har sagt til dig på sygehuset, så er det IKKE normalt for kvinder at have mandlig behåring fra navlen og ned.
 • Indstillinger
  Javel, der er vel intet andet for end jeg må prøve at vende det med dem engang jeg kommer derud. Som sagt så er ventelisten desværre ret lang. Jeg kan heller ikke forstå, at det kan være normalt, især når det også er på resten af maven og brystet. Det har helt klart nedsat min livskvalitet markant, så jeg vil selvfølgelig gerne finde en årsag. Men selv hvis jeg skule have pco, ved I så om der er håb for at få det fjernet?? Kan hårene på nogen som helst måde reduceres???
 • Indstillinger
  Kan hårsækkene svitses af,så der ikke længere gror hår ud...
  kender selv til problemet i sporadisk omfang,der er bestemte steder hvor nogle hår skal fjernes med pincetten på ugentlig basis på mystiske steder de er blevet lysere,og næsten forsvundet idag,men har plukket dem i næsten 10 år eft.(ved jeg burde undersøges)har en ubalance(min krop producerer for meget testosteron)nemlig,det samme har min halvsøster,men fordi jeg har mange ting,at slås med har det ikke haft førsteproritet i mit tilfælde-selvom jeg nok burde begynde,at tage det mere alvorligt,end hidtil gjort..
 • Indstillinger
  Hej Shiba

  Hvis der er en hormonel ubalance til grund til din voldsomme kropsbehåring, hvilket der er rigtig meget der tyder på, så vil behandlingen af ubalancen hjælpe på hårene, måske endda så de forsvinder helt. Det er lidt svært at sige med sikkerhed her for du skal som sagt først udredes.

  Hvis der er uønsket hårvæskt tilbage herefter, kan du afhængigt af hvor det sidder få den offentlige sygesikring til at betale for en hårfjerningsbehandling med laser. Det ødelægger hårsækkene og så kommer hårene ikke mere.

  Noget kommer du nok under alle omstændigheder til at betale selv, tror jeg, men hvor meget er jo svært at sige. Du skal også være opmærksom på at laserbehandling altså ikke er smertefrit.

  Jeg er ked af at ventetiden er så lang, jeg forstår godt at det påvirker dig rigtig meget.
 • Indstillinger
  Hej - jeg er endnu en kvinde med samme problem mere eller mindre.
  Det er første gang jeg er åben med mit problem og er meget ulykkelig, så jeg håber at der er nogen der kan rådgive mig.
  Jeg har haft hormonproblemer og har fået dem ordnet, men læge og gynækolog har begge sagt at der er en ordning mht den offentlige sygesikring der kan betale for fjerning af hårene, men at de sjældent accepterer patienterne - forstod ikke det hele da jeg var ved at bryde sammen begge gange (tror det er noget ansvarsplaceringsdebat mellem kommuner og stat).
  Min behåring er meget kraftig i to områder i ansigtet på hagen på ca 8-10 kvcm. Strående er meget tykke, vokser helt tæt og er ret lyse. Jeg tør slet ikke komme tæt på folk og bryder mig slet ikke om at blive rørt i ansigtet længere - flere små børn har spurgt om jeg var en mand - det er et meget stort problem for mig.
  Jeg har ikke unormal behåring andre steder.

  Er der nogen der har erfaring eller på anden måde kan hjælpe mig med at finde/forstå reglerne for hjælp med fjerning af ansigtsbehåring på offentligt hospital/hjælp til betaling af hårfjerning?

  Min indkomst er ret lav, men ikke så lav at komunen kan dække udgiften på enkeltydelse.

  Håber meget at nogen kan/vil hjælpe mig med råd.
Log in eller Registrér for at kommentere.