Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

D-vitamin

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg har lige fået konstateret at min D-Vitamin tal er på 23 og skal tage 2x25mg D-Vitamin om dagen. Jeg blev næsten helt ked af at hører det kan tage op til 7 mdr for at man bliver "normal" igen. øv også. Jeg vil bare så gerne af med svimmelheden der er ved at drive mig til vanvid..
  • Indstillinger
    Stakkels dig, at du har en af de læger.....

    Jeg kan bare fortælle dig, at jeg lever i bedste velgående efter at have indtaget 4.800 IE i mere end et halvt år - og stadig gør det hver dag.

    Min mand har det ligeledes strålende efter at han indtager 3.800 IE.

    Og sågar mine børn, som indtager 3.800 IE og 1.600 IE. De er 15 og 7 år.

    Føler jeg mig bange for bivirkninger?? Overhovedet ikke, tværtimod er jeg bange for de alvorlige konsekvenser det har at mangle dette livsvigtige hormon.

    Held og lykke mit dit helbred :-)
  • Indstillinger
    Hej jeg regner også kraftigt med at jeg mangler D-vitamin, og har gjort det længe. De sidste 2 år har jeg også haft problemer med min skoldbrusk-kirtel/stofskifte og har derfor fået taget blodprøver flere gange om året.

    Men hver gang jeg nævner order D-vitamin er det somom hele mit lægehus går i baglås, jeg får altid det samme at vide af både sygeplejersker og læger som jeg har ringet til i deres telefontid: "Der bliver taget ALT for mage D-vitamin prøver, og derfor har sundhedstyrelsen meldt ud at der skal være en god grund til at få taget prøven. Derfor tager vi kun D-vitamin prøver hvis der er flere knoglebrud eller mistanke om knogleskørhed"

    Det er frustrerende. Jeg har ondt i led og muskler. Jeg er nogen gange så svimmel at jeg føler jeg kan vælte ud af min stol som jeg sidder i. Jeg har altid ondt i lænden når jeg vågner om morgenen, hvilket jeg aldrig har kunne forstå fordi min seng er vældig blød. Jeg har også problemer med blodsukkeret selvom de sidste blodsukker tests viser jeg ikke har diabetes. Jeg kan simpelhen ikke tåle at blive bare det mindste sulten, så får jeg hjertebanken og ryster i hele kroppen.

    Hvordan får jeg dem til at forstå jeg SKAL have taget denne D-vitamin test???
  • Indstillinger
    Stakkels dig.....

    Men fortvivl ikke, der er håb forude, hvis du kan og vil betale for testen selv.

    Det gjorde jeg, jeg gider nemlig ikke lægge under for den danske Sundhedsstyrelse. De aner ikke, hvad de taler om i forhold til D vitamin.

    Jeg købte testen hos Nordic Laboratories, den kostede omkring 650 kr. Et troværdigt firma, som jeg selv ville benytte igen.

    Jeg sendte den ind, og ca. 15 dage senere fik jeg en mail. Mit tal var 21 ng/ml.

    Dette tal er efter amerikansk skala, men omregnes nemt. Hjælpen får du på deres hjemmeside.

    Jeg fortalte min egen læge, at jeg havde købt testen. Han tilbød, at jeg kunne få mit tal tjekket igen, da han hørte at jeg nu indtager 4.800 IE :-)

    Jeg har fået email konsultation hos den amerikanske læge og forsker Dr. Holick. Han forsikrede mig om, at jeg roligt kan indtage den nævnte dosis og blive ved med det, da mit BMI er over 30.

    Så jeg tænker, at jeg vil følge op på det engang i januar/februar - blot for at bekræft, hvad jeg tror på - nemlig den amerikanske forsker med mere end 30 års forskning indenfor D-vitamin.

    Håber det lykkes for dig, hvorfor i alverden gå rundt og have det dårligt, når det blot er solens stråler (eller supplement i mangel på bedre) du har har brug for!!

    Held og lykke :-)
  • Indstillinger
    Tak for rådet, det vil jeg gøre hvis min læge ikke makker ret i morgen. Men 4800 IE om dagen? Det er vel ca 140-150 mikrogram, eller noget i den stil? Jeg har lige været i brugsen og købe et glas D3 med 35 mikrogram pr pille eller 1200 IE. 1-2 af dem om dagen, så får jeg det ikke værre går jeg ud fra.
  • Indstillinger
    Interessant svensk artikel om D-vitamin.

    Prevention och behandling skulle kunna ge oanade folkhälsoeffekter
    D-vitaminbrist kanske vanligare än vi trott

    Mats Humble, överläkare, akutpsykiatriska kliniken, Universitetssjukhuset MAS, Malmö

    http://www.lakartidningen.se/engine.php ... 79#comment
Log in eller Registrér for at kommentere.