Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Min kærestes forhold til sex er meget lukket.

2

Kommentarer

  • Indstillinger
    Mange tak for de gode svar . Det var godt at få et svar fra en pige som deler min kærestes overbevisning og fra en pige som er lidt mere enig i min. Jeg siger ikke at der findes noget rigtigt eller forkert, og ønsker i hvert fald ikke at min kæreste skal væmmes ved mig. Men føler dog at det er naturligt at have lyst til sin kæreste også hvis det indebærer fræk sex. Også tak for det sidste svar. Det kan godt være at du har ret. Måske er den slags sex bare ikke for hende. Er i hvert fald helt enig i at følelserne dog stadigvæk er det vigtigste
  • Indstillinger
    silver tak . måske du ikke skal tale så meget om hvilket sex du vil. men når i liggersammen og hun er parart til andet, og i sammen i kærlighedens rus. skifter stilling . og derved ser om det er en afvisning. eller der bliver sagt nej. at du får talt igennem først og høre hendes holdning til hvor hendes grænse er. og du følger den , og respektere grænsen. så hun ikke pludslig gør noget imod sin vilje. og at hun ved hun kan stole på dig. når i er sammen. held og lykke
  • Indstillinger
    Jeg er helt enig med spider68. Ikke tale om det, men prøve sig frem. Så får vi romantikere lov til at bevare følelsen af "ren" kærlighed.
    Naturligvis har romantikere også et behov for sex. Det må bare ikke være som om det kun drejer sig om sex, kærligheden skal være med.
    Det skal være "smukt" og ikke en tale om sex. Jeg håber du forstår, hvad jeg mener.
  • Indstillinger
    Hej Silver.

    Jeg kan godt forstå, at du oplever det som et problem, at din kæreste er så lukket omkring sex, når nu det betyder så meget for dig.

    Men jeg tror også, at I kommunikerer med nogle misforståelser. Mænd og kvinder opfatter det der bliver sagt eller måske snarere det der ikke bliver sagt meget forskelligt.

    Det tager tid i et parforhold at lære at tale sammen og forstå hvad den anden mener og hvad der helt reelt ligger bag, når vi bliver lidt afvisende overfor den anden.

    I er ret unge, og I kommer med forskellige ting i bagagen. Du skriver at hun har gjort lignende ting i tidligere forhold, men det har åbenbart ikke været rart for hende, og hun har ikke helt haft sig selv med.

    Måske skulle du prøve langsomt at få hende til at fortælle om det, men det kræver stor tryghed hos hinanden at turde være ærlig.

    Et godt samliv er en balancegang, for I har sikkert forskellige behov for, hvornår der skal snakkes og om hvor meget I skal snakke om tingene.

    Derfor synes jeg, at du skal fortælle hende, at det betyder meget for dig, at I kan snakke godt sammen og, at du gerne vil vide, hvad hun tænker om forskellige ting.

    I skal begge lære at være nysgerrig på hinandens forskelligheder og lytte og forstå hinandens forskellige behov.

    Det værste I kan gøre i jeres forhold er at lade en masse være usagt, for så bliver der gættet frem og tilbage.

    Du skriver her for at få nogle gode råd, og det synes jeg er fint. Du har fået lidt for og noget imod. Men nu skal du prøve at mærke helt inde i dig selv, hvad der føles rigtigt for dig, og så være tro mod dig selv.

    Som du selv skriver findes der ikke noget rigtigt og forkert, men glem ikke at der findes noget der er forkert til dig.

    Nu sidder der sikkert nogle og tænker, at der også findes noget, der er forkert til din kæreste. Men det er ikke din kæreste der har skrevet, så derfor er mine ord til dig.

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    Denne gang er vi meget enige Sofie. At Silver prøver at tale med sin kæreste om hendes behov, syntes jeg er alletiders ide.
    Måske udtrykte jeg mig lidt forkert, da jeg skrev: ikke tale om sex. Men jeg mente, at Silver ikke skulle give så kraftige udtryk for, hvad han ønsker.
    Jeg ville, hvis det var mig, hurtigt "bakke væk", hvis manden talte om at afprøve forskellige ting og det drejede sig meget om sex. Jeg ville føle mig som et sexobjekt og det gider jeg ikke.

    Håber jeg udtrykte mig bedre.
  • Indstillinger
    Er det ikke nok, at kæresten siger, at hun har prøvet nogle ting, og det syntes hun ikke om?
    Jeg synes ikke der skal snakkes yderligere om det. Kæresten skal da ikke forklare sig, hun respekterer sig selv, og derved også trådstarter, som nu ved, at det eller det, vil hun ikke være med til.
    Kæresten kunne da gøre modsat, spørge og kræve et svar, hvorfor trådstarters såkaldte seksuelle frihed, skulle være frihed og åbenhed.
    Jeg tror, at mange kvinder har det med, at sådan nogle ønsker ligner porno, og det bryder mange kvinder sig ikke om.
    Måske siger kæresten ikke noget til trådstarter, for ikke at såre ham. Hun siger bare, at det bryder hun sig ikke om. Det er nok, og kræver ikke yderlige kommentarer.
  • Indstillinger
    Jeg er enig Linette. Men det gør jo ikke noget at spørge hende om, hvad hun drømmer om.
    Åh, hvor er livet svært somme tider.
  • Indstillinger
    Persille jeg tror godt jeg ved, hvad du mener:-) vi to har hermed sluttet fred:-)

    Tilbage til tråden og Silver, for jeg mener, at der helst ikke skal være for mange hemmeligheder mellem to mennesker, der elsker hinanden.

    For hvis der er, vil der altid være en barriere mellem dem, hvis vi skal kunne forstå den anden, må vi kende sandheden.

    Ja jeg er nok typen der mener vi skal tale, tale og endnu engang tale sammen. Alt for mange forhold går i stykker, fordi de ikke åbner op for, hvad deres inderste tanker handler om. Ingen mennesker er tankelæsere, men ofte lever disse par som om, de tror den anden er.

    Hilsen Sofie
  • Indstillinger
    Det kan være godt at tale sammen, men det er også en uskik. Man kan tale et forhold ihjel.
    Selv i et parforhold har man lov og ret til, at have sit eget privatliv, som ikke kommer den anden ved.
    Jeg har/ havde selv en ven. Jeg benævner det som har/havde, for han er ved at snakke sit venskab med mig ihjel.
  • Indstillinger
    Linette at tale sammen kan i min verden aldrig være en uskik. Men vi skal selvfølgelig tænke over, hvordan vi taler med vores bedre halvdel.

    Jeg mener heller ikke at vi skal krænge alle vores inderste tanker ud, men er det noget der giver problemer i vores parforhold, bliver vi nød til at tale sammen om det.

    De fleste mennesker er meget konfliktsky i deres parforhold, vi er nød til at vide hvad den anden tænker, føler og har af behov, hvis vi skal kunne leve sammen, og kunne leve sammen med respekt for hinanden.

    Jeg lever selv i et godt, kærligt og varmt forhold til min mand, som jeg har været gift med i rigtig mange år. Mine børn spørger ofte hvad opskriften er:-)

    Min opskrift er at man skal være ærlig, være lyttende og kunne tåle konstruktiv kritik. Man skal heller ikke tage sig selv for højtideligt, man skal kunne grine sammen og tænke over at det den anden siger godt kan være rigtigt set med hans øjne.

    Mand og kvinde er meget forskellige, men det er en kunst at prøve at forstå, hvad den anden mener.

    Jeg er ikke ekspert på livet, det liv som Persille siger, kan være svært, og det har hun så ganske ret i, men jeg føler jeg er ekspert i mit eget liv.

    Vil så gerne lære de unge at tage udgangspunkt i deres egen liv, prøve at mærke i maven, hvordan de har det, og så handle ud fra det.

    De skal lære at stole på deres egen fornemmelse for hvad de har brug for, og dermed siger jeg ikke at det er den anden der har uret, men måske passer de så ikke sammen.

    Vær tro mod dig selv og de værdier der betyder noget for dig.

    Hilsen Sofie
Log in eller Registrér for at kommentere.