Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Silikonebryster og piercing?

2»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej asklepios,

    Tror ikke at aldersgrænsen til at få brystimplantater ville være 18 hvis kvinder først er fuldt udviklet som 24 år. Du skal tænke på at den regel er gældende i næsten alle lande der laver sådanne operationer. Langt de fleste kvinder er færdig udviklet som 18 årige! Desuden har jeg fået masser af andre lidt farligere komplikationer at vide, men det er ikke noget som derikke kan gøres noget ved og chancerne for det er måske 0,5-1%.

    Som nævnt er det stadig ikke bevist at brystimplantater er direkte sundhedsskadelige.

    Desuden er det noget jeg har tænkt på og researchet om i lang tid. Jeg har snakket med både læge og plastikkirurger mange gange. Så længe dit helbred er sundt og du følger instrukserne så vil det langt de fleste gange gå fuldstændig som det skal.
  • Indstillinger
    Grunden til at aldersgrænsen er 18 år er ren juridisk. I mange lande inkl. DK er man myndig som 18 årig, men det betyder IKKE at din krop er færdigudviklet. Jeg underviser i den slags på universitetsniveau, så jeg ved hvad jeg snakker om.

    Og som dine læger så rigtigt siger, så går det i de fleste tilfælde ganske fredeligt. MEN altså IKKE hver gang!

    Og præcis derfor skal man ikke ukritisk kaste sig over implantater uden at have undersøgt evt. komplikationer grundigt. Og igen, at implantere på en ikke færdigudviklet krop finder jeg dybt problematisk. Men valget er dit, og dit alene.

    Mit svar til Cecilie var netop for at sikre at hun tænker sig godt om inden hun får det gjort -ikke for at tale hende helt fra det. Men fordi der ved alle kirurgiske indgreb, men særlig de hvor man skal under fuld bedøvelse, altså ER en risiko. Og som du kan se, er der også problemer med at implantaterne kan gå i stykker, dette ses også i DK. Dertil er det meget ny viden hvor problematisk blødggørerer i plastic, her under de der bruges i implantater er. Disse blødgørere har man længe vidst er hormonforstyrrende, hvilket især påvirker drengefostre, der kan få misdannede kønsorganer og infertilitet. Men det nye er, at blødggørerne også påvirker udviklingen af hjernen hos fostret. Misdannelser af drengebørns kønsorganer, såkaldt hypospadi, er i kraftig stigning fordi blødggørerne og andre hormonforstyrrende stoffer er overalt omkring os. Det eneste man som kommende mor kan gøre, er altså at forsøge at begrænse optagelsen af stofferne så godt man kan -fx ved at vente med at få implantater til man har fået børn.

    Det er derfor jeg skriver til Cecilie, at det må hun også have med i tankerne, for i så fald kan hun vælge at vente med implantater til hun har fået de børn hun ønsker.

    Som sagt, jeg forstår udemærket at piger kan ønske sig større bryster. Men det skal gøres på et informeret grundlag. Og man skal vide hvilken bryststørrelse ens udgangspunkt er -og det ved man altså først i starten/midt af 20'erne -hvor din hjerne forresten også først er færdigmodnet. Det sidste der modnes er centre bagerst i pandelapperne, der gør dig i stand til at vurdere langtideffekterne af dine valg. Så neurofysiologisk set burde vi altså først blive myndige omkring 25-års alderen!

    Juridisk kan ingen stoppe dig når du er 18. Men det er ikke det samme som at sige, at det er lægeligt fuldt tilrådeligt før du er omkring 24. Du bliver nød til at se din kirurg som en sælger af en vare du betaler for. Sørg derfor for at få dine informationer fra uvildige steder.

    På Pubmed, som jeg henviser til, er alle artiklerne såkaldt "peer reviewed", dvs. at 2 uafhængige internationale anderkendte eksperter indenfor det pågældende område har lavet en kritisk gennemgang af hver artikel før den er blevet udgivet.

    Held og lykke med din operation
  • Indstillinger
    Asklepis12
    Svært navn...
    Jeg er generelt imod brystforstørrende indgreb...
    Men har da set nogle piger, hvor jeg forstår de ønsker det..
    Silikone.... Er det ikke afskaffet?
    Og plastblødgørere, der er sket meget inden for...
    måske på tide at blive opdateret...
    Men ellers.... så er der tegn på at brystimplantater nedsætter risikoen for brystkræft...
    Piercing i brystvorte.... LÆKKERT... Men vent til efter du er færdig med at at få børn og færdig med at amme...
    og piercinger bør kunne skjules med en undertrøje og trusse..
  • Indstillinger
    Det er helt sikkert verdens bedste ide at tage beslutningen om en brystforstørrende operation på et informativt grundlag – ligesom det er for alle andre vigtige valg, vi træffer her i livet.
    Og MandAarge61 – silikone er ikke afskaffet. Jeg har selv fået indsat silikoneimplantater, da jeg fik lavet større bryster. Ifølge min plastikkirurg (http://www.nygart.dk/plastikkirurgi/bry ... toerrelse/) giver silikoneimplantater stadig den største sikkerhed og det mest naturtro resultat. Som tiden går, bliver vi klogere og klogere – særligt på det naturvidenskabelige felt. Også derfor er udviklingen inden for brystimplantater markant forbedret gennem de sidste år. Det bevirker, at antallet af komplikationer i forbindelse med at få lavet større bryster med brystimplantater er faldet betydeligt.
Log in eller Registrér for at kommentere.